Zoek
Sluit dit zoekvak.

Inhoud

Beleef drie waanzinnige dagen in Abu Dhabi

In Abu Dhabi geniet je van een prachtige skyline, moderne hoogbouw, een mooie kustlijn en bewonder je de zeer indrukwekkende Sheikh Zayed Grand Mosque. Laat je verbazen over de schoonheid van de stad, de rust, de bijzondere architectuur en de vriendelijkheid van de lokale bevolking. Ga je op strandvakantie naar Abu Dhabi of combineer je jouw reis met een bezoek aan de wereldstad Dubai? Met de woestijn om de hoek kan jij je in de wereldstad Abu Dhabi zeker drie dagen prima vermaken. 

De emiraat Abu Dhabi

De stad Abu Dhabi is de hoofdstad van de gelijknamige emiraat Abu Dhabi en tevens de hoofdstad van de Verenigde Arabische Emiraten. Een emiraat is een rijk van een sjeik of emir en wordt dan ook door deze prins bestuurd. Abu Dhabi is één van de zeven emiraten die samen de Verenigde Arabische Emiraten vormen.
Abu Dhabi is het culturele hart van de VAE en er zijn volop nieuwe ontwikkelingen gaande in de stad om dit te blijven realiseren. Relatief nieuw is het in 2017 geopende artistieke museum; het Louvre van Abu Dhabi. Je kan hier een indrukwekkende collectie van wereldreizigers aanschouwen. Het Louvre is prachtig gelegen bij de haven van de stad en met zijn bijzondere architectuur van zowel binnen als buiten trekt het veel bekijks. 
Abu Dhabi skyline

Drie dagen in Abu Dhabi

Abu Dhabi is een grote moderne stad waar de bekende bezienswaardigheden niet dicht bij elkaar liggen. Een goede voorbereiding voor jouw verblijf in Abu Dhabi kan daarom zeker handig zijn. Met onderstaande plattegrond kan je makkelijker bepalen welke hoogtepunten van Abu Dhabi je kan combineren. Wij waren drie dagen in Abu Dhabi en hebben op ons gemak veel hoogtepunten van de stad kunnen bezoeken én voldoende tijd gehad om te relaxen op de stranden van Abu Dhabi. 

Hoe reis je door de stad? 

Afhankelijk van waar je verblijft in de stad Abu Dhabi kan je veel te voet, per fiets of per elektrische step doen. Natuurlijk kan je ook altijd een taxi langs de weg aanhouden. De taxi tarieven in Abu Dhabi liggen niet erg hoog en er wordt door de taxichauffeurs altijd op de meter gereden. 

met de elektrische step

Langs de Abu Dhabi Corniche (de centrale boulevard), maar ook in het centrum, zie je veel elektrische steps staan. Eén van deze aanbieders is Lime, deze aanbieder hebben wij al eerder gebruikt in Düsseldorf. Om gebruik te maken van deze elektrische steps moet je de app geïnstalleerd hebben op je mobiele telefoon en een internetverbinding hebben. Je scant de QR-code op de step en betaalt per minuut voor het gebruik van de step. Het is een leuke en makkelijke manier om jezelf door de stad te verplaatsen. 

overnachten in de moderne stad Abu Dhabi

Sheraton Hotel & Resort

Abu Dhabi
  •  

Abu Dhabi

Hotels
  •  

Radisson Blu Hotel & Resort

Abu Dhabi Corniche
  •  

Dhow Harbour

Neem een kijkje bij de lokale Dhow Harbour. Het is fascinerend om de lokale vissersmannen in de haven te zien komen en gaan in hun dhow-boten; de traditionele houten vissersboten die in het Midden-Oosten worden gebruikt. Met het moderne Abu Dhabi op de achtergrond vormt deze haven een bijzondere plek in de stad. Vanuit de Dhow Harbour kan je gemakkelijk de Abu Dhabi Corniche en het centrum bereiken. Ga je nog iets verder het havendistrict van de stad in, dan vind je hier lokale vis-, groente- en fruitmarkten. 

Abu Dhabi Corniche

Langs de kustlijn van Abu Dhabi is een prachtige, zeer uitgestrekte boulevard van zo’n 10 kilometer aangelegd. De boulevard loopt vanaf de haven tot aan het Founders Memorial, dichtbij het Emirates Palace. De Abu Dhabi Corniche grenst aan de hoofdweg die langs de kust loopt, aan parken die ernaast zijn gebouwd en de prachtige witte stranden. Tijdens een wandeling over de boulevard kan je genieten van de prachtige uitzichten op het Marina Breakwater en de torenhoge gebouwen van het centrum.

Corniche Beach

Langs de Abu Dhabi Corniche vind je prachtige uitgestrekte stranden, zowel publieke als privé stranden. Het publieke strand is opgedeeld in drie verschillende zones; Al Sahil voor singles en groepen, Gate 2 voor families met ook rustigere gedeeltes en Gate 3 voor families met kleine kinderen. Mocht je liever op een strandbed liggen met een fijne achtergrondmuziek, dan kan je ook bij één van de beachclubs met een privéstrand gaan zitten.
Abu Dhabi Corniche Beach

InterContinental Abu Dhabi Marina

Heel toevallig kwamen wij terecht in de kleine haven achter het InterContinental hotel. Je vind hier een luxe haven, vol met prachtige boten en meerdere restaurantjes. De haven ligt op zo’n 10 minuten lopen vanaf het Emirates Palace. 

Lunch bij Byblos Sur Mer

Wij lunchten bij het Libanese vijfsterrenhotel én restaurant Byblos Sur Mer wat je achterin de haven vindt. Het restaurant ziet er tiptop uit van binnen en biedt een prachtig terras vanwaar je over het water uitkijkt. In het restaurant hing een lekkere geur die afkomstig was van de shisha-pijpen die de Emirati aan het roken waren. Wij hadden een fijne plaats op het terras en hebben ongelofelijk lekker gegeten. Doordat de omgeving en het restaurant zelf luxe zijn waren wij bijna weggelopen, maar een blik op het menu haalde ons over toch te gaan zitten. De prijzen in het restaurant liggen tussen de 50-100 AED, tussen de 10-25 EUR. Onderstaande kip kebab met knoflook en vers gebakken brood was hemels en smaakte zalig bij een Libanese rosé!
InterContinental Abu Dhabi
Byblos Sur Mer

Emirates Palace

Aan het einde van de Corniche Road vind je het immense Emirates Palace Hotel, het meest exclusieve hotel van Abu Dhabi. Een deel van het hotel is open voor publieke bezoekers, zo kan je als toerist een kijkje nemen in deze luxe omgeving zolang je wel kleding tot over de knieën draagt. In het restaurant van het hotel kan je een cappuccino bestellen voor 90 AED, zo’n 25 euro. Deze wordt dan wel gereserveerd met bladgoud in de koffie. Wij namen een kijkje bij het Emirates Palace en waren overdonderd door de luxe en dure auto’s die maar bleven komen en gaan. 

De kosten om dit hotel te laten bouwen zouden rond de 3 miljard dollar liggen, hiermee is het Emirates Palace Hotel één van de duurste hotels ter wereld. De bouwstijl van het hotel is gebaseerd op een Arabisch paleis. Zo telt het gebouw 114 koepels én maar liefst 1.002 imposante kroonluchters. Met een eigen grondgebied van zo’n 100 hectare vol met prachtige tuinen, fonteinen, zwembaden, helikopterplatformen en een privéstrand van 1,3 kilometer is dit hotel een adembenemend icoon in deze wereldstad. 

Overnachten in dit hotel kan in één van de 394 prachtige kamers. De kamers zijn luxe ingericht en versierd met marmer en goud. Houd rekening met een aardig prijskaartje, ook in het laagseizoen. Reken op een aantal honderden euro’s per nacht, per persoon tijdens het laagseizoen. Een leuk weetje? Overnachten in de Palace Grand Suite kan wel oplopen tot maar liefst 10.000 euro per nacht. 

Emirates Palace
Emirates Palace

Founders Memorial

In het mooi aangelegde park naast het Emirates Palace Hotel zie je een groot opvallend monument. In eerste instantie zie je marmeren gebouw in de vorm van een driehoek met draden en zwarte bolletjes. Maar kijk je goed, dan wordt er door de zwarten bollen een gezicht gevormd. Vooral ‘s avonds komt dit gezicht in 3D tot leven. Het is een monument ter gedachtenis aan de eerste president van de Verenigde Arabische Emiraten, Sheikh Zayed bin Sultan Al Nahyan. 
 
Een bezoek aan dit monument kan je makkelijk combineren met een bezoek aan het Emirates Palace. Het ligt namelijk op zo’n 5 minuten lopen van elkaar. 
Founders Memorial Abu Dhabi

Ga op jeepsafari in de woestijn van Abu Dhabi

Maak vanuit Abu Dhabi een dagsafari naar de uitgestrekte zandvlaktes van het middenoosten. In een jeep door de woestijn scheuren, zandwolken doen opwaaien en dromedarissen spotten zijn bijzondere ervaringen die je hier kan meemaken. Wil je meer weten over hoe een dag op jeepsafari in de woestijn van Abu Dhabi eruit ziet? Lees dan hier over onze persoonlijke ervaring. 
woestijn Abu Dhabi

Bezoek de Sheikh Zayed Grand Mosque

‘s Werelds duurste en meest indrukwekkende moskee vind je in Abu Dhabi. Aanschouw het binnenplein van wit marmer met prachtige ingelegde bloemfiguren en het grootste handgeweven tapijt binnenin de moskee. De Sheik Zayed Grand Mosque moet je absoluut gezien hebben tijdens een verblijf in Abu Dhabi. Wat een waanzinnig mooie plek, deze zal ongetwijfeld ook veel indruk op jou maken. Lees in dit blog meer over hoe je de moskee kan bereiken en wat voor waanzinnig moois je gaat zien!
Bezoek Sheikh Zayed Grand Mosque
details moskee

De beste reisperiode om Abu Dhabi te bezoeken

De enige periode waar je omheen zou moeten plannen is de zomer in Abu Dhabi, welke overeen komt met de Nederlandse zomermaanden. Temperaturen in de stad en in de woestijn liggen dan rond de 40 graden, maar kunnen soms zelfs boven de 50 graden stijgen. Geen lekkere temperatuur voor zowel een strandvakantie als stedentrip. De maanden oktober tot en met mei vallen buiten de zomerperiode en zijn dus een stuk aangenamer voor een reis naar Abu Dhabi.

Rondreizen door het prachtige Azië

Het continent Azië biedt zoveel prachtigs dat het moeilijk is te kiezen welke volgende bestemming je gaat ontdekken. Laat je inspireren door onze persoonlijke reiservaringen. Wij bezochten meerdere landen in Azië, wat een waanzinnig continent. Van indrukwekkende tempels tot uitgestrekte bounty-stranden, je vind het er allemaal.

Deel dit bericht:

Picture of Travander

Travander

Zoals onze slogan 'Let’s Travel and Wander' al doet vermoeden reizen wij graag van de gebaande paden. We delen op Travander dan ook al onze best bewaarde geheimen en onontdekte schatten in binnen- en buitenland. Denk aan reistips, persoonlijke reisverhalen en bestemmingen die je niet mag missen. Van ver weg tot dicht bij huis!

Meer Abu Dhabi? Laat je inspireren!