Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Tanzania

Reistips Tanzania

Maak een rondreis door Tanzania in combinatie met een exotische strandvakantie op Zanzibar. Spot per safari de indrukwekkende Big Five in het beroemde Serengeti Nationaal Park en laat je verbluffen door de Ngorongoro-krater. Bezoek je Tanzania aan het begin of einde van het regenseizoen? Laat je dan verwonderen door het grootste natuurspektakel ter wereld: de grote migratie. Ruim een miljoen gnoes en zebra’s denderen dan over de savanne op zoek naar vers gras. Tanzania is de reisbestemming voor de mooiste wildparken, gamedrives, uitbundig wildlife en tropische stranden op Zanzibar. Ontdek het zelf met onze reistips voor Tanzania!

Tanzania

Tanzania staat bekend om de prachtige natuurreservaten waar je een kijkje kunt nemen in het dagelijks leven van wilde dieren, zoals de olifant, leeuw en giraffe. Op safari gaan is dan ook een absolute must-do in Tanzania!

Zanzibar

Zanzibar is een eiland voor de oostkust van Afrika, en behoort tot Tanzania. Je vindt er witte zandstranden, imposante palmbomen en tropische temperaturen. 

Populaire Afrika blogs

Ontdek onze meest gelezen reisblogs vol persoonlijke tips, inspirerende avonturen en verborgen pareltjes in het waanzinnige Afrika.

Reisroute Tanzania

De ideale reisroute door Tanzania, waar begint en eindigt deze? In onze 3-weekse reisroute nemen we je mee langs indrukwekkende steden, de mooiste wildreservaten en imposante bergpartijen, om vervolgens te eindigen op de waanzinnige bounty stranden van Zanzibar. Een variërende route die je aan de hand van onze tips zelf kunt boeken, of wanneer dit te avontuurlijk is kunt boeken bij één van de vele reisorganisaties!

Tanzania reisgids

Eén van de beste reistips voor Tanzania die we je kunnen geven is het hebben van een reisgids. Je hebt op een bestemming zoals deze niet altijd bereik, en dan is het heel handig om terug te kunnen vallen op de kaarten in een reisgids (of Maps.me). In een reisgids vind je handige informatie over de wildreservaten, dorpen en de bekende bezienswaardigheden. Zeker niet overbodig om mee te nemen op reis!

Vliegtickets Tanzania

Je kunt vanuit Nederland rechtstreeks op Tanzania vliegen, waarbij je kunt kiezen tussen drie internationale luchthavens: Arusha, Dar es Salaam en Zanzibar. De vlucht duurt tussen de 8 en 10 uur, afhankelijk van waar je heen vliegt. De enige luchtvaartmaatschappij die vanuit Nederland direct op Tanzania vliegt is KLM. Voor het boeken van de beste en voordeligste vliegtickets kunnen wij je aanraden om op de website van Skyscanner te kijken.

Veelgestelde vragen over Tanzania

Een rondreis plannen door Tanzania kan nog wel eens wat vragen oproepen. Om je een handje op weg te helpen, hebben we hieronder dan ook antwoord gegeven op een aantal veelgestelde vragen over Tanzania.

Tanzania ligt aan de oostkust van Afrika en grenst aan meerdere landen, waarvan de bekendste Kenia en Oeganda. Het land heeft een uitgestrekte kustlijn langs de Indische Oceaan met enkele eilanden op zo’n 20 kilometer voor de kust.

Als er één ding is waar Tanzania bekend om staat, dan zijn het de vele prachtige wildreservaten en nationale parken. Enkele van de bekendste wildreservaten in Tanzania zijn:

  • Serengeti National Park: dit is het bekendste wildreservaat van Tanzania. De Serengeti bestaat uit uitgestrekte savannes waar je ongelofelijk veel wilde dieren kunt spotten en als je geluk hebt ook een glimp kunt opvangen van de beroemde jaarlijkse migratie van gnoes en zebra’s;

  • Ngorongoro Conservation Area: de Ngorongoro-krater is een enorme ingestorte vulkaan die de thuisbasis is geworden van veel wilde dieren. Vanwege de natuurlijke omheining, waar dieren zoals giraffen en olifanten moeilijk in en uit komen, is de concentratie aan wilde dieren hier heel hoog;

  • Tarangire National Park: dit park staat bekend om zijn grote aantallen olifanten en indrukwekkende baobab-bomen.

Andere mooie wildreservaten in Tanzania die je kunt overwegen om te bezoeken zijn: Selous Game Reserve, Ruaha National Park en Mikumi National Park.

Hoeveel tijd je nodig hebt voor een rondreis door Tanzania is geheel afhankelijk van je wensen. Wil je alleen op safari? Dan  heb je aan 2 weken de tijd meer dan genoeg. In dit tijdsbestek kun je meerdere wildreservaten bezoeken. Wil je meer van het land zien? Dan kunnen we je zeker aanraden om 3 weken uit te trekken voor een reis door Tanzania. 

Ben je benieuwd naar wat je in 3 weken kunt zien in Tanzania? Dit was onze 3-weekse reisroute door Tanzania. We bezochten ook Zanzibar!

Of je nu zelf een reis gaat samenstellen door Tanzania of een georganiseerde rondreis boekt, één ding is zeker en dat is dat je een waanzinnig avontuur tegemoet gaat. Voor beide opties gelden voor- en nadelen, maar kijk vooral wat het beste bij jou past. 

Het zelf samenstellen van je reis kost veel tijd, maar je hebt wel de vrijheid om te bepalen waar je heen reist en hoe lang je ergens verblijft. Tevens kan het zelf samenstellen van een rondreis voordeliger zijn dan het boeken van een georganiseerde rondreis. Een tegenhanger hiervan is dat een georganiseerde rondreis meer zekerheid met zich mee brengt. 

Er zijn een aantal reisorganisaties in Nederland die reizen aanbieden naar Tanzania (en Zanzibar). Het verschil in aanbod is niet heel groot, maar je zult zien dat de ene organisatie zich vooral focust op het verkopen van bouwstenen waarmee je je rondreis op maat maakt en de andere reisorganisatie richt zich op de organisatie van individuele rondreizen. Dit zijn reisorganisaties met een interessant aanbod voor reizen naar Tanzania (en Zanzibar):

  • Van Verre – individuele rondreizen en opties voor het op maat maken van jouw reis met bouwstenen;

  • Riksja – individuele rondreizen, groepsrondreizen, bouwstenen én familierondreizen;

  • 333travel – strandvakanties, individuele rondreizen en bouwsten;

  • Koning Aap – internationale groepsreizen;

  • Djoser – georganiseerde groepsreizen, mogelijkheid om te kiezen voor een lodge of kampeerreis.

Alle bestemmingen in Afrika

Tanzania is één van de vele bijzonder mooie bestemmingen in Afrika, ontdek ze allemaal!