Zoek
Sluit dit zoekvak.

Inhoud

Het betoverende Ang Thong National Marine Park

In de Golf van Thailand ligt het paradijselijke Ang Thong National Marine Park. Een beschermd nationaal park dat mij ontzettend heeft verrast door haar natuurlijke schoonheid. Het tropische natuurgebied Ang Thong Marine in Thailand bestaat uit 42 eilanden en herbergt prachtige groenblauwe lagunes, tropische witte stranden, een rijk onderwaterleven met kleurrijk koraal, verstopte grotten, regenwoud en werkelijk adembenemende uitzichtpunten.

ang thong marine park

Ang Thong Marine Park: toevluchtsoord voor piraten

Eeuwenlang was het Ang Thong gebied in Thailand een toevluchtsoord voor piraten. De weggestopte grotten en tientallen kleine eilandjes waren ideale plekken om geroofde schatten te verbergen. Ang Thong betekent ‘pot met goud’. Het verwijst naar het rijke, betoverende onderwaterleven rondom de eilanden, maar als je het mij vraagt misschien ook wel naar de piraterij in het verleden.

Dagtours naar Ang Thong Marine Park

Vandaag de dag is het Ang Thong National Marine Park een populaire bestemming voor toeristen, maar de verhalen rondom het gebied hebben nog altijd iets spannends en exotisch. Slechts één eiland van het natuurgebied is bewoond door een lokale vissersgemeenschap, vrijwel afgesloten van andere mensen. De twee grote eilanden Koh Mae en Koh Wua Talap worden met name bezocht door toeristen. Ondanks de populariteit is er absoluut geen massatoerisme in dit gebied.

Hoe kun je Ang Thong Marine Park bereiken?

Het natuurgebied Ang Thong Marine National Park ligt op twee uur varen van Koh Samui en is ook goed bereikbaar vanaf Koh Phangan en Koh Tao. Op alle drie de eilanden worden dagtours georganiseerd naar het Ang Thong National Marine Park. Je kunt hierbij een keuze maken tussen de speedboot en de normale boot.

Wij hebben gekozen voor de normale boot en boekten een uitgebreide tour bij Orion Cruises via Infinity Beach Club op Koh Phangan. De prijzen voor de tours naar Ang Thong variëren tussen de 1.000 THB en 2.500 THB. De uitgebreide tour die wij boekten kostte 2.200 THB per persoon als je een kajak wilt huren en 2.000 THB zonder kajak. Wij kozen ervoor om wel te kajakken en raden dit ook absoluut aan!

Houd bij het boeken van de tour rekening met de toegangsfee voor het nationale park. Deze fee kost 300 THB en is bij de ene tour inbegrepen en bij de andere niet. Vraag dit dan ook zeker even na als je de dagtrip naar Ang Thong boekt.

Onze boottocht duurde iets langer dan de tocht per speedboot, maar de boot is wel een stuk groter. Je hebt verschillende plekken op het dek waar je heerlijk kunt zonnen en de mooie omgeving om je heen kunt bekijken. Gedurende de dag bezochten wij de twee belangrijkste eilanden Koh Mae en Koh Wua Talap. Tijdens de dagtour heb je de gelegenheid om op verschillende plekken te snorkelen in het kraakheldere water. Naast snorkelen staat ook kajakken en hiken op het programma. Met onze kajak vaarden wij door de grotten en lagunes naar het eiland Koh Mae.

ang thong marine park

Het indrukwekkende Koh Mae

Koh Mae staat vooral bekend om haar blauwgroene zeewater lagune. Met een steile trap omhoog met een honderdtal treden bereik je deze lagune. De klim is absoluut de moeite waard! Bovenaan de trap wacht je namelijk een prachtig uitzicht over Talai Nai. Deze blue lagoon ligt midden op het eiland en is volledig omgeven door steile kalksteenrotsen.

Leuk weetje: bij deze blue lagoon is het idee ontstaan van het boek ‘The Beach’, dat later verfilmd is met Leonardo DiCaprio. Dat bewijst dus wel hoe mooi de lagune is!

Na ons bezoek aan Koh Mae vaarden wij met de boot verder naar het tweede bekende eiland: Koh Wua Talap.

Het adembenemende Koh Wua Talap

Koh Wua Talap is één van de mooiste plekjes die ik ooit heb bezocht. Bij aankomst op het eiland werden wij direct begroet door de brillangoeren, de aapjes die op Koh Wua Talap huishouden. De apen zijn totaal niet schuw, dus let goed op je spullen!

Op Koh Wua Talap begonnen wij aan een hike naar het uitzichtpunt op maar liefst vijfhonderd meter hoogte. Wij hadden ons heel erg vergist in de hoogte en waren dan ook zonder flesje water naar boven gegaan. Mijn tip: neem meer dan voldoende water, fijne schoenen en een camera mee!

Vijfhonderd meter lijkt mee te vallen, maar in de hitte en met de steile weg naar boven is het zeker een flinke klim. De hike naar boven neemt ongeveer een halfuur tot drie kwartier in beslag, afhankelijk van hoe lang je stopt bij de verschillende viewpoints. In totaal zijn er vijf uitzichtpunten met ieder een fenomenaal uitzicht. Eenmaal boven vergeet je direct hoe zwaar de klim naar boven was. Op vijfhonderd meter kijk je over het gehele Ang Thong Marine Park uit en geniet je van een betoverend panorama uitzicht.

Beste reistijd voor een bezoek aan Ang Thong Marine Park

De beste reistijd voor Ang Thong National Marine Park is tussen maart en oktober. Tussen november en januari kan het nationaal park gesloten zijn, maar dit gebeurt niet vaak. De lokale touraanbieder zal je hier zeker over informeren.

ang thong marine park thailand

Overnachten op Koh Wua Talap

Als je wilt overnachten in het Ang Thong National Marine Park, dan kun je dit doen op het eiland Koh Wua Talap. Op het eiland zijn een aantal bungalows en tenten die je kunt huren. Een bungalow kost 600 THB en een tweepersoonstent 250 THB. Indien je in het hoogseizoen gaat, is het raadzaam om je overnachting van tevoren te reserveren. De boeking van je accommodatie in het Ang Thong National Marine Park is alleen mogelijk via de Thaise overheid. De officiële website van Ang Thong geeft je eenvoudige instructies om via de overheid de boeking en betaling te verwerken.

Helaas hebben wij zelf niet overnacht op Koh Wua Talap, maar als ik nogmaals het park zou bezoeken zou ik dit absoluut doen! Je kunt in de vroege ochtend klimmen naar het hoogste uitkijkpunt en in alle stilte genieten van de prachtige zonsopgang.

Ben je op zoek naar nog meer leuke tips en hotspots op de Thaise eilanden? Lees dan snel meer over de mooiste eilanden van Thailand. 

Deel dit bericht:

Picture of Naomi van Hagen

Naomi van Hagen

Verliefd geworden op de wereld tijdens een reis naar Australië en de reiskoorts nooit meer kwijtgeraakt. Klein, maar met een universum in mijn hoofd. Altijd op zoek naar plekken waar ik mijn inspiratie en creativiteit tot leven kan brengen. Ik vind inspiratie in wereldsteden als Parijs en Bangkok, maar haal mijn creativiteit ook uit mooie landschappen, indrukwekkende culturen en verborgen parels.

Meer Thailand? Laat je inspireren!