Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Cambodja

Reistips Cambodja

Cambodja is een authentieke en intrigerende reisbestemming in Azië. Reizen door Cambodja betekent een vakantie vol historie, cultuur en natuur. Een rondreis door Cambodja brengt je in een onbekende wereld van regenwouden, authentieke tempels en een gastvrije bevolking. Neem je backpack mee en ontdek het hemels mooie Angkor Wat, het gezellige Siem Reap, de eindeloze groene rijstvelden en de bounty-stranden op Koh Rong. Ontdek de hoogtepunten van Cambodja met onze reisroute, reistips en overzicht van de mooiste bezienswaardigheden in Cambodja.

Bekijk de blogs

Inspiratie

Populaire Azië blogs

Ontdek onze meest gelezen reisblogs vol persoonlijke tips, inspirerende avonturen en verborgen pareltjes in het veelzijdige Azië.

Reisroute Cambodja

Cambodja ligt in Zuidoost-Azië, een populair gebied onder backpackers en avontuurlijke reizigers. Het is één van de meest indrukwekkende bestemmingen van Zuidoost-Azië. Alleen al de prachtige tempels van Angkor Wat trekken jaarlijks meer dan 1 miljoen bezoekers. Maar ook bestemmingen als Kampot en Battambang zijn goede redenen om naar Cambodja te reizen. Onze ideale reisroute door Cambodja is een gevarieerde route die je langs de mooiste bezienswaardigheden brengt. Een absolute aanrader!

Cambodja reisgids

Een reisgids voor Cambodja is zowel inspirerend als handig om te hebben. Een goede reisgids, zoals bijvoorbeeld de Insight Guide van Cambodja, biedt gedetailleerde informatie over de rijke geschiedenis, cultuur en bezienswaardigheden van Cambodja. Het kan je inspireren om nieuwe plaatsen te ontdekken, maar ook om de historische tempel van Angkor Wat te verkennen. Bovenal kan het lezen van verhalen, tips en aanbevelingen in een reisgids je enthousiasme aanwakkeren om de unieke charme van het land te ontdekken én ervaren.

Vliegtickets Cambodja

Wist je al dat het interessanter kan zijn om een retourticket Amsterdam – Bangkok te boeken in plaats van een retourticket Amsterdam – Siem Reap? Dit komt omdat er vanuit Nederland vaker wordt gevlogen op Thailand dan op Cambodja. Deze vliegtickets zijn vaak een stuk voordeliger. Je kunt vanaf de luchthaven van Bangkok makkelijk en snel per (nacht)bus of vliegtuig doorreizen naar Siem Reap. Meer tips voor reizen naar en in Cambodja lees je in ons artikel praktische reistips voor Cambodja.

Veelgestelde vragen over Cambodja

Een reis plannen naar Cambodja kan nog wel eens wat vragen oproepen. Om je een handje op weg te helpen, hebben we hieronder dan ook antwoord gegeven op een aantal veelgestelde vragen over Cambodja.

Cambodja is een land in Zuidoost-Azië en ligt op het vasteland van het schiereiland Indochina. Grenzend aan Cambodja liggen de landen Thailand, Laos en Vietnam.

De meest gebruikelijke manier om Cambodja te bereiken is per vliegtuig. Het land heeft verschillende internationale luchthavens, waarvan de belangrijkste in Phnom Penh en Siem Reap. Je kunt vanuit de buurlanden de grens met Cambodja over land passeren, bijvoorbeeld per bus en trein.

Je kunt het beste in het droge seizoen naar Cambodja reizen. Dit is van november tot en met mei, waarvan november tot maart de meest aangename maanden zijn. De gemiddelde temperatuur ligt dan rond de 25-30 graden.

Ja, als Nederlandse reiziger heb je een visum nodig om Cambodja te bezoeken. Een ‘visa on arrival’, ook wel toeristenvisum genoemd, is het meest gebruikelijk. Het is mogelijk om dit visum te verkrijgen bij aankomst op de internationale luchthaven of bij de grensovergang. Dit visum is geldig voor een verblijf van 30 dagen, en kan nog eens verlengd worden met 30 dagen.

Een reis door Cambodja is niet compleet zonder het bezoeken van de volgende populaire bezienswaardigheden:

  • Angkor: het Angkor tempelcomplex is het icoon van Cambodja en wordt beschouwd als het grootste religieuze monument ter wereld. De tempels van Angkor, waaronder Angkor Wat, Angkor Thom en Ta Prohm, trekken jaarlijks duizenden bezoekers. Dit zijn naar onze mening de mooiste tempels van Angkor.
  • Phnom Penh: de hoofdstad van Cambodja biedt twee historische bezienswaardigheden die je kunt bezoeken. Dit zijn de:
    • Tuol Sleng-gevangenis;
    • Killing Fields.

Enkele populaire strandbestemmingen in Cambodja zijn de tropische eilanden Koh Rong en Koh Rong Samloem. Beide eilanden staan bekend om hun prachtige witte zandstranden, turquoise zeewater en ongerepte natuur. Onze persoonlijke favoriet is het eiland Koh Rong Samloem.

Twee andere populaire bestemmingen in Cambodja zijn Kep en Kampot. De badplaats Kep heeft een klein strand, is vooral een rustige en charmante plek om te vertoeven en staat bekend om zijn heerlijke zeevruchten. Kampot is overigens geen strandbestemming, maar ligt wel dicht bij de kust. De schilderachtige omgeving is wat reizigers naar deze plek trekt.

Cambodja wordt gezien als een veilig land voor reizigers om te bezoeken, maar zoals bij elke reisbestemming is het belangrijk om de lokale bevolking met respect te bepalen. Zorg er altijd voor dat jij je waardevolle spullen niet zichtbaar bij je draagt. Last but not least, het verkeer in Cambodja kan in de grotere steden chaotisch zijn. Let daarom extra goed op bij het oversteken, en maak alleen gebruik van betrouwbare chauffeurs met een taxi licentie.

Het is altijd verstandig om op de hoogte te zijn van de meest recente reisadviezen voordat je aankomt in Cambodja, hiervoor kun je het best kijken op de website van Nederland Wereldwijd.

Alle bestemmingen in Azië

Cambodja is één van de vele bijzonder mooie bestemmingen in Azië, ontdek ze allemaal!