Zoek
Sluit dit zoekvak.

Inhoud

De mooiste tempels van Bagan

Bagan is één van de belangrijkste archeologische vindplaatsen van Zuidoost-Azië. Door de isolatie van het land is Bagan lang onbekend gebleven, maar nu wordt dit sprookjeslandschap steeds bekender. Voorheen waren er meer dan 10.000 tempels in Bagan. Veel zijn er door de regering verwijderd nadat ze waren beschadigd door aardbevingen en plunderingen. Tegenwoordig bestaat Bagan uit meer dan 2.200 kleine en grote indrukwekkende pagoda’s. Het gebruik van de e-bike in Bagan is populair. Het is dan ook een ideale manier om de talloze tempels te ontdekken. 

Bagan tempels

Shwegu Ghi Phaya

Officieel mag deze tempel nog worden beklommen, dus haal hier je voordeel uit. De Shwegu Ghi Phaya tempel is namelijk bekend voor het zien van de prachtige zonsopkomst en zonsondergang. Het is hier dan ook drukker rond deze tijden, maar het is het absoluut waard. Je vind deze tempel dichtbij de muren van Old Bagan en naast de Mahazedi Tempel.   

Shwegu Ghu Phaya Bagan
Bagan sunset

Ananda Pahto

Een pagoda die opvalt in het landschap van Bagan is de Ananda Pahto. Met zijn eigen witte architectuur kun je deze tempel niet missen. Binnen in de tempel vind je veel boeddhabeelden, maar vergeet ook niet rondom de tempel te lopen om de bijzondere tekeningen te bewonderen.

Dhamma Yan Gyi

Een reusachtig roodgekleurde tempel in het landschap van Bagan: deze kun je niet missen! De Dhamma Yan Gyi tempel was helaas gesloten voor renovatie toen wij in Bagan waren. Het doel was om van deze tempel de hoogste van Bagan te maken, maar de bouw is nooit afgerond. De tempel is echter nog steeds een bezoekje waard! 

reistips Myanmar

Shwesandaw Phaya

Dit is een van de drukst bezochte pagodas tijdens de zonsopkomst en zonsondergang. Niet gek ook, met het prachtige uitzicht wat deze vijf verdiepingen hoge pagode te bieden heeft. Vanaf de Shwesandaw Phaya hadden wij een schitterend uitzicht op de Dhamma Yan Gyi en talloze andere tempels.

Belangrijk om in de gaten te houden is dat de overheid entreekosten wil gaan rekenen voor reconstructie en voor het limiteren van het aantal personen.

Shwesandaw Phaya Bagan

De beste tempel om de zonsopkomst te bekijken

Via de zandpaden voorbij de Shwesandaw tempel kom je bij de Law Ka Ou Shaung tempel. Een lokale man die de tempel bewaakt, vraagt om een kleine vergoeding waarna je via de smalle doorgang naar top van de tempel kan. Vanaf hier zie je de zonsopkomst met uitzicht op de Shwesandaw en ben je maar met een handjevol toeristen.    

sunrise bagan
ballon bagan

Tips voor een bezoek aan Bagan

Bagan is een waanzinnige plek waar je naar onze mening minstens drie volle dagen voor moet uittrekken. Het uitgestrekte gebied van Bagan staat vol met bijzondere stupa’s en tempels. Je kan er eindeloos rondrijden op je e-bike en van de ene verbazingwekkende bezienswaardigheid in de andere vallen. 

Verblijf in de wijk Nyaung U omdat je vanuit hier makkelijk en relatief snel bij de bekendere plekken in Bagan bent. Tevens is het centrum hier erg gezellig en vind je er genoeg restaurants.

Houd rekening met je de kledingkeuze. Je bezoekt heilige tempels en stupa’s, het is dus verplicht om bedekkende kleding over je schouders en knieën te dragen. Neem voor de zekerheid ook een sarong mee.

leuke plekken om te verblijven in Bagan

New Bagan

Bagan
  •  

New Park Hotel

Nyaung U
  •  

Old Bagan

Bagan
  •  

Reisroute Myanmar

Een reis maken door dit veelzijdige en zeer interessante Aziatische land is een absolute aanrader. Van historische plekken naar chaotische steden en uitgestrekte landschappen. In Myanmar kan je van alles beleven. Laat je inspireren door onze ideale reisroute door Myanmar. In drie weken tijd bezoek je de bekende highlights maar ontdek je ook nieuwe plekken in dit prachtige land.

Deel dit bericht:

Picture of Lois Weeterings

Lois Weeterings

Een dromer, enthousiast en altijd op zoek naar avontuur en nieuwe belevenissen. Maar ook hardwerkend en wel 1000 ideeën die mij achtervolgen. Met mijn benen in Nederland, maar met mijn hoofd op een tropisch eiland. Ik houd van het ontdekken van onbereisde plekjes, waar dan ook ter wereld. Ik grijp dan ook elke kans aan om een stukje van de wereld te ontdekken en wil iedereen inspireren dit ook te doen.

Meer Myanmar? Laat je inspireren!