Zoek
Sluit dit zoekvak.

Inhoud

De beste bruger in Rotterdam, waar eet je die? Dat kan naar onze mening maar bij een aantal hotspots in de stad. Wist je al dat een hamburger bereiden niet zomaar gedaan is? Er komt namelijk ontzettend veel passie bij kijken. Dat is dan ook direct de reden dat de ene burger veel lekkerder smaakt dan de ander. Want een burger die bereidt is met veel liefde en kennis van smaak, dat is een burger om je vingers bij af te likken. En dat doe je bij alle burgerzaken die we je tippen in dit artikel. Onze persoonlijke favorieten als het gaat om het eten van een lekkere hamburger in Rotterdam!

1. Ter Marsch & Co

De lekkerste burger van de Benelux, dus niet alleen van Rotterdam, die eet je bij Ter Marsch & Co op de Witte de Witstraat. Hetgeen wat deze hotspot zo razend populair maakt, is dat een aantal burgers ‘award winning burgers’ zijn. Zo is The Holy Moly burger onze persoonlijke favoriet. En uiteraard gaat deze goed samen met een portie verrukkelijke zoete aardappelfriet met truffelmayonaise én parmezaan.

Ter Marsch & Co bestaat al sinds 1890(!), weliswaar eerst bekend als Fabriek van de Verduurzaamde Vleeschwaren’, en is al sinds jaar en dag gevestigd op de Witte de Withstraat 70. In het pand waar de hotspot nu nog altijd zit. En dat is tof, want een aantal uiterlijke kenmerken zijn nog altijd bewaard gebleven. Met een geschiedenis van ruim 125 jaar én met award winning burgers op het menu, staat Ter Marsch & Co terecht op nummer 1 in deze hotspotlijst!

Adres: Witte de Withstraat 70, 3012 BS in Rotterdam

2. Hamburg

Er is nog één hotspot op de Witte de Withstraat waar we graag komen om hamburgers te eten, en dat is bij Hamburg! Het concept van deze burgertent is als volgt, ze serveren ‘propere burgers voor een propere prijs’. Oftewel, smakelijke burgers voor een redelijke prijs. En dat kunnen we zeker beamen. Hoewel wij vaak kiezen voor ‘The Hamburg’, staat ‘The Filthy Platter of Dirt’ voor 2 personen ook hoog op ons lijstje. Wie weet de volgende keer!

Adres: Witte de Witstraat 94B, 3012 BT in Rotterdam

Ter Marsch & Co Rotterdam
Ter Marsch & Co Rotterdam
Hamburg Rotterdam
Hamburg

3. Diego’s

Diego’s is een bekende hotspot op de Kop van Zuid, én een plek om te onthouden als je trek hebt in hamburgers. Want sinds de opening van Diego’s heeft eigenaar Diego al meerdere awards gewonnen met zijn burgers, waaronder een award voor de duurste burger ter wereld. Het prijskaartje wat aan deze hamburger met witte truffel, kaviaar, kreeft, foie gras en bladgoud hing was €2.050,-. Gelukkig staat de huidige menukaart van Diego’s vol verrukkelijke en goed betaalbare burgers, dus snel reserveren en smullen maar!

Adres: Posthumalaan 13, 3072 AG in Rotterdam

4. Burger Club

Nog zo’n fijne plek om aan tafel te schuiven en een hamburger te bestellen is bij de Burger Club op de Nieuwe Binnenweg. Een hotspot waar je ongestoord kunt genieten van de Burger Club Special of Dutch Weed Burger terwijl je sipt van smakelijke cocktail. Niets is te gek. En waar wij altijd extra vrolijk van worden is dat er bij de Burger Club gewerkt wordt met eerlijke en pure producten!

Adres: Nieuwe Binnenweg 139A, 3014 GJ in Rotterdam

Diego's Rotterdam
Diego's
Burgerclub Rotterdam
Burgerclub

5. Baek Food & Drinks

De legendarische Baek Burger met Cloosterkaas, krokant gebakken bacon, ui, kropsla en augurk is één van de redenen dat wij graag Baek Food & Drinks bezoeken. Deze knapperige burger op een heerlijk brioche broodje is in 2018 uitgeroepen tot de beste burger van Rotterdam. Dat deze hamburger hotspot nog niet bij iedereen bekend is vinden wij maar gek, daar hopen we dan ook met de vermelding in dit lijstje verandering in te brengen!

Adres: Blaak 329, 3011 GB in Rotterdam

6. Burgertrut

Elke liefhebber van hamburgers kent Burgertrut in Rotterdam. Niet alleen vanwege enigszins bijzondere naam, maar ook juist door het diverse en creatieve aanbod van burgers. Waaronder natuurlijk de klassieke Trut Burger valt, maar wist je ook al dat je bij Burgertrut meerdere vegetarische én veganistische opties hebt? En geloof ons, deze smaken ontzettend goed. Daarnaast is Burgertrut ook een zeer leuke en creatieve plek om aan tafel te schuiven. Je vindt deze hotspot, die terecht thuishoort in het rijtje met lekkerste burgers in Rotterdam, nabij het kunst- en muziekcentrum Roodkapje.

Adres: Delftseplein 39, 3013 AA in Rotterdam

Baek Food Drinks
Baek Food & Drinks
Burgertrut
Burgertrut

7. The GOAT

We kunnen laag of hoog springen, maar dit is toch ook wel echt één van onze favoriete junkfood hotspots in Rotterdam. Het is dé plek voor een lekker smeuïge hamburger waar de sappen uit druipen wanneer je een hap neemt. En dan hebben we het nog niet eens gehad over de typische Amerikaanse sferen die er bij The GOAT hangen. Ben je nog nooit bij deze hotspot geweest? Dan moet je daar snel eens verandering in brengen en een zalige smashed burger bestellen, you won’t regret it!

Adres: Schiedamse Vest 14, 3011 BA in Rotterdam

8. Vegan Junk Food Bar

Een hotspot die je wellicht kent uit ons lijstje ‘favoriete vegan hotspots in Rotterdam‘ is natuurlijk: Vegan Junk Food Bar. Een sfeervolle plek aan de Schiedamse Vest waar je ‘s zomers tot laat in het zonnetje zit op het terras. Het is dé plek waar veganisten, en niet-veganisten, kunnen genieten van 100% plantaardige snacks. En de burgers zijn hier niet alleen kleurrijk, maar ook ontzettend smaakvol!

Adres: Schiedamse Vest 144, 3011 BG in Rotterdam

The GOAT
The GOAT
Vegan Junk Food Bar Rotterdam
Vegan Junk Food Bar, Rotterdam

Deel dit bericht:

Picture of Travander

Travander

Zoals onze slogan 'Let’s Travel and Wander' al doet vermoeden reizen wij graag van de gebaande paden. We delen op Travander dan ook al onze best bewaarde geheimen en onontdekte schatten in binnen- en buitenland. Denk aan reistips, persoonlijke reisverhalen en bestemmingen die je niet mag missen. Van ver weg tot dicht bij huis!

Meer Hotspots Rotterdam? Laat je inspireren!