Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Bezienswaardigheden Brugge: de mooiste plekken in de stad

Inhoud

Bezienswaardigheden in Brugge, de stad staat er vol mee. Deze historische stad biedt namelijk ongelofelijk veel hoogtepunten en leuke dingen om te doen. Je vindt er prachtige plekken die je kunt bezoeken, maar je kunt ook veel moois vanaf het water bewonderen. Een boottocht maken over de Brugse Reien is dan ook een van de meest geboekte activiteiten. Varen is altijd leuk, zeker wanneer je Brugge vanuit een ander perspectief kunt bewonderen. Dit zijn de mooiste bezienswaardigheden en leukste to do’s in Brugge!

Maak een stadswandeling door Brugge

We kunnen uren door de straten van Brugge struinen en nog steeds blijven we ons verbazen over de schoonheid van deze stad. Het is een stad die niet verveelt en waar je telkens iets nieuws ontdekt. Elk straatje leidt weer tot een nieuwe verrassing. Brugge is een stad waar je gegarandeerd je ogen uit kijkt. Eén van de leukste dingen om te doen is dan ook een stadswandeling maken door het historisch centrum. Dit kun je zelf doen, maar je kunt ook overwegen om een wandeltocht door Brugge met gids te boeken voor €2,-. Een voordeel hiervan is dat een local je mee door de stad neemt!

Beklim de Belfort van Brugge

Wist je dat bijna alle belforten zich in België of Frankrijk bevinden? Een belfort is een Middeleeuwse wachttoren met een stormklok, en er staan zo’n 26 belforten op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Waaronder dus ook de Belfort van Brugge, maar ook de Belfort van Gent. Tegenwoordig grenst een belforttoren aan een stadhuis of martkhal, en zijn ze te bezoeken. Zo ook de 83 meter hoge Belfort van Brugge. Beklim de 366 treden, bekijk het indrukwekkende uurwerkmechanisme en de 47 klikken om vervolgens van het adembenemende uitzicht over Brugge te genieten.

Entreeprijs voor een volwassene is €14,-. 

Toren van Belfort Brugge

De Burg

De Burg is het oudste plein van Brugge. Een plek waar vroeger het machtscentrum van Brugge lag en waar nog steeds het stadhuis is gevestigd. De Burg was omwald en er waren enkele toegangspoorten. Maak zeker een wandeling over dit plein want de architectuur van de gebouwen hier is adembenemend.

Minnewater

Het Minnewater ligt aan een kleine stadspark, het Minnewaterpark, in het centrum van de stad. Het is een mooie en rustgevende plek waar je een wandeling kunt maken langs het water. Het park is omringd met prachtige panden en met een beetje geluk spot je hier tientallen zwanen. Wanneer je een boottocht door Brugge maakt dan kom je vaak ook langs het Minnewater. 

Wandel over de Bonifaciusbrug

De Bonifaciusbrug is samen met hotspot De Vlaamsche Pot één van de meest gefotografeerde plekjes in Brugge. Alhoewel het lijkt alsof dit bruggetje eeuwen oud is dateert de Bonifaciusbrug uit de 20ste eeuw. De brug past perfect in dit historisch gedeelte van de stad en trekt dan ook onwijs veel bekijks. Onze tip is dan ook deze plek ‘s ochtends vroeg te bezoeken, dan heb je deze plek misschien wel voor jezelf.

Bezienswaardigheden Brugge Minnewater
Historisch centrum Brugge

Neem een kijkje op het Begijnhof

Een mooie en fotogenieke plek in het historisch centrum van Brugge is het Begijnhof. De witgeschilderde huizen en de kloostertuin dateren uit 1245. Vroeger woonden hier begijnen, vrouwen die hun leven aan de kerk wijden. En nog steeds worden de huizen in dit hofje bewoond door zusters van de Orde van Sint-Benedictus. Mocht je een geïnteresseerd zijn in hoe het leven er in de 17e eeuw uitzag, dan kan je een kijkje nemen in één van de Begijnhuisjes. Elke dag geopend van 06:30 tot 18:30 uur.

Bierbrouwerij De Halve Maan

Iedere bier- en trouwens ook niet bierliefhebber moet een bezoek brengen aan Bierbrouwerij De Halve Maan. Deze brouwerij behoort niet voor niets tot onze favoriete hotspots in Brugge. Je kunt hier terecht in het proeflokaal voor een lekkere koude Brugse Zot, het stadsbier van Brugge. Maar heb je ook interesse in hoe het bier hier wordt gemaakt, dan is het zeker leuk om een rondleiding van 45 minuten te boeken. Een groot pluspunt hiervan is dat je naar het dak van de brouwerij gaat, vanaf hier heb je een mooi uitzicht op de skyline van Brugge. 

Bezienswaardigheid Brugge Begijnhof

Musea in Brugge

Er zijn ontzettend veel musea in Brugge die schilderkunsten tot historische vondsten tentoonstellen. Ben je van plan om veel musea te bezoeken dan is het aan te raden om de Musea Brugge Card aan te schaffen. Met deze kaart kun je gedurende 72 uur alle musea bezoeken. De 72 uur gaat in vanaf je eerste bezoek. 

Bruges Beer Experience

Een bezoek aan de Bruges Beer Experience valt misschien niet onder de Musea Brugge Card, maar is wel aan te raden. In dit biermuseum kun je een audiotour volgen waarbij je informatie krijgt over speciaal bier uit België, maar ook over bieren afkomstig uit andere landen. Het is zeker de moeite waard, ook als je niet gek bent op bier. Je kunt verschillende tickets kopen, maar extra leuk is natuurlijk wanneer je achteraf ook drie biertjes kunt proeven! 

Hoogtepunten Brugge
Beer Bruges Experience

Zin in een stedentrip naar Brugge?

Zoals je misschien al gemerkt hebt in dit artikel vinden wij Brugge een onwijs leuke stad. We zijn er dan ook al meerdere keren geweest voor een leuke stedentrip. En tot nu toe verveelt de stad ons nooit. Brugge is gelegen in het westen van België en makkelijk te bereiken met de auto. Maar ook met de trein naar Brugge reizen is een goede en betaalbaar alternatief. 

Mocht je langer de tijd hebben dan is het zelfs leuk om je stedentrip Brugge uit te breiden met een bezoek aan Gent. Deze prachtige stad ligt op zo’n 40 minuten rijden vanaf Brugge.

Deel dit bericht:

Picture of Lois Weeterings

Lois Weeterings

Een dromer, enthousiast en altijd op zoek naar avontuur en nieuwe belevenissen. Maar ook hardwerkend en wel 1000 ideeën die mij achtervolgen. Met mijn benen in Nederland, maar met mijn hoofd op een tropisch eiland. Ik houd van het ontdekken van onbereisde plekjes, waar dan ook ter wereld. Ik grijp dan ook elke kans aan om een stukje van de wereld te ontdekken en wil iedereen inspireren dit ook te doen.

Populair in Brugge

Meer Brugge? Laat je inspireren!