Zoek
Sluit dit zoekvak.

Inhoud

Indrukwekkende bezienswaardigheden in Ho Chi Minh City

Wat zijn de mooiste bezienswaardigheden in Ho Chi Minh City? In een stad die zo groot en divers is, sta je versteld van de leuke dingen die je er kunt doen en zien. Het straatbeeld van Ho Chi Minh City, ook wel bekend als Saigon, bestaat uit de chaotische verkeersdrukte die we kennen van Hanoi, maar wordt aangevuld met een mix van authentieke en moderne bouw. In de grootste stad van Vietnam vind je prachtige winkels, een bruisend nachtleven, heerlijke hotspots en interessante musea waar je meer te weten kan komen over de prominente geschiedenis van het land. In dit artikel delen we de mooiste bezienswaardigheden en leukste to do’s in Ho Chi Minh City!

Doen in Ho Chi Minh City

Ontdek de mooiste bezienswaardigheden in Ho Chi Minh City

Welkom in Ho Chi Minh City, de grootste stad van Vietnam. Met straten vol toeterende scooters en auto’s is het wellicht een beetje wennen wanneer je er voor het eerst bent, maar geloof ons, het went. Baan je weg door de drukte op zoek naar toffe bezienswaardigheden zoals de koloniale panden en musea.

Bewonder Franse koloniale panden

Je vindt in het centrum van de stad een aantal schitterende koloniale panden. Eén van de oudste gebouwen in Ho Chi Minh City is het Saigon Central Post Office. Dit typisch Franse koloniale postkantoor was ooit één van de drukstbezochte postkantoren van Vietnam. Ook al is dit nu niet meer het geval, je kunt er nog steeds pakketten en kaarten versturen (leuke plek om een kaart naar het thuisfront te versturen). Het pand trekt dagelijks veel bekijks, dit komt onder andere door het grote portret van Ho Chi Minh dat binnen in het gebouw hangt. 

Tegenover het Saigon postkantoor ligt de Notre Dame. Een imposante kathedraal die dateert uit 1883 en door de Fransen werd gebouwd. Er vindt elke zondagmorgen om 09:30 uur een mis plaats in de kathedraal die je kunt bijwonen.

Deze bezienswaardigheden liggen trouwens allemaal dicht bij de Nguyen Hue Walking Street. Hier komen ‘s avonds duizenden mensen samen voor een gezellig kletspraatje of spelletje. Het is een prachtige plek om ‘s avonds te zijn. Je kijkt vanaf hier uit op iconische koloniale panden én de nieuwste hoogbouw.

City Hall

Bezoek het War Remnants Museum

De stad Saigon heeft in de tijd van de Vietnamese oorlog een cruciale rol gespeeld. De heftige geschiedenis van het land is op geen enkele plek beter gedocumenteerd dan in het War Remnants Museum. Een bezoek aan dit museum is dan ook zowel indrukwekkend als hartverscheurend tegelijkertijd. 

Buiten het museum vind je de bewaarplaats van een aantal tanks, helikopters en kanonnen. Binnen is er verspreid over meerdere verdiepingen foto’s met persoonlijke verhalen en informatieve uitleg te vinden. Het is ongekend welke gruwelijkheden er tijdens de Vietnamoorlog hebben plaatsgevonden. 

Bezoek het Independence Palace

Het Herenigingspaleis in Ho Chi Minh City is de plek waar de Vietnamoorlog in 1975 tot een einde kwam toen een Noord-Vietnamese legertank zich een weg door de poort boorde. Tegenwoordig is het een museum en kun je het paleis dus bezoeken. De inrichting van het paleis is nog hetzelfde als dat het er in 1975 uitzag. Neem zeker een kijkje in de schuilkelder en in de communicatie ruimte vanwaar het leger werd aangestuurd.

Een dagtrip naar de Cu Chi tunnels

Het tunnelstelsel, de Cu Chi tunnels, van waaruit de Vietcong de Amerikanen en Zuid-Vietnamezen aanviel, zijn wereldwijd bekend. Je kunt tijdens een dagtrip naar de Cu Chi tunnels met eigen ogen zien hoe de Vietcong hier overleefde. Zo waren er ook ruimtes gecreëerd voor ziekenbedden en scholen. De tunnels zijn op sommige plekken breder gemaakt zodat toeristen zelf kunnen ervaren hoe het er ondergronds uitziet.

Mekong Delta: een dagtrip of meerdaags verblijf

Dichtbij de stad vind je de Mekong Delta, een groot merengebied met vertakkingen die uitkomen in de Zuid-Chinese Zee. Vanuit Ho Chi Minh worden meerdere dagtrips georganiseerd naar de Mekong Delta waarbij je in een traditionele Vietnamese boot over de rivier vaart en een bezoek brengt aan lokale stammen in het gebied. Het zijn standaard tours, maar het geeft je wel een inkijkje in het dagelijks leven van de locals. 

Heb je langer de tijd dan kunnen we je zeker aanraden om minstens 1 nacht te verblijven in deze regio. Maak een fietstocht door de omgeving voor een echte authentieke ervaring. Een bijzonder mooie plek hiervoor is Nguyen Shack Mekong Can Tho.

Cu Chi tunnels Vietnam
Dagtrip Mekong Delta

Leuke hotspots in Ho Chi Minh City

Wist je al dat Ho Chi Minh City wordt gezien als de culinaire hoofdstad van het land? Je vindt er de authentieke Vietnamese keuken met een mix van regionale en internationale invloeden. Voor typisch lokaal en Westers eten kun je het best een restaurant zoeken in het centrum van de stad. Voor Chinese bites is Cholon de plek waar je moet zijn. Maar gaat je voorkeur uit naar een eenvoudige en snelle hap, dan kun je het best rondneuzen bij de kraampjes op de Ben-Thanh-markt. Nog zin in een drankje en dansje achteraf? Neem dan een kijkje op de Bui Vien Street!

Twee hotspots in Ho Chi Minh City waar wij traditioneel hebben gegeten zijn Bep me In en Quan An Ngon. Bep me In is een knus restaurant waar ze Vietnamese gerechten traditioneel maar met een moderne twist serveren. Het restaurant is gelegen naast de bekende Ben Thanh-markt en dus ideaal te combineren. Bij Quan An Ngon vind je naast heerlijke Vietnamese gerechten ook andere bekende Aziatische gerechten. Het restaurant staat goed aangeschreven en de sfeer is er top.

Met meerdere indrukwekkende hoogbouw in het centrum van Ho Chi Minh City is het zeker aan te raden om een keer een rooftopbar te bezoeken. Wij zijn bij EON Heli Bar (in Bitexco) geweest met een fantastisch uitzicht over de stad. Andere bekende rooftop bars zijn Saigon Saigon en Glow Skybar Saigon. 

Ben Thanh Market

Waar overnachten in Ho Chi Minh City?

Ho Chi Minh City is een ongelofelijk grote stad en we snappen dan ook helemaal dat het lastig te bepalen is waar je moet verblijven. Gelukkig kunnen wij je op weg helpen een fijn verblijf te vinden in een gezellige wijk in Saigon. 

De stad is opgedeeld in 24 districten en het district waar je het best naar een hotel kunt zoeken is District 1. The Hideout is de accommodatie waar wij verbleven in Ho Chi Minh. Dit is een fijn hostel met comfortabele bedden, en vanwege zijn locatie in District 1 dicht bij bekende bezienswaardigheden en leuke restaurants en bars. Ook handig om te weten is dat veel dagtours, bijvoorbeeld die naar de Mekong Delta en Cu Chi tunnels, alleen een ophaal- en afzet service hebben voor district 1. Check hier voor de beste hoteldeals in District 1.

Onze favoriete accommodaties in Ho Chi Minh City

The Hideout

District 1 - Ho Chi Minh City
  •  

Ho Chi Minh City

District 1
  •  

Vervoer van, naar en in Ho Chi Minh City

In het geval dat je onze reisroute door Vietnam volgt is Ho Chi Minh City je eindbestemming, maar deze stad kan uiteraard ook jouw startpunt zijn van een rondreis door het land. Er zijn verschillende vliegroutes vanaf Schiphol Airport om in Ho Chi Minh City te komen. De voordeligste aanbieders zijn vaak Turkish Airlines en Qatar Airways, maar ook KLM kan interessante deals hebben. Voor de aantrekkelijke vliegdeals kun je het beste kijken op Skyscanner

Wanneer je in District 1 verblijft zul je niet veel gebruikmaken van het openbaar vervoer in de stad. Veel bezienswaardigheden in Ho Chi Minh City zijn te voet bereikbaar. Wil je gebruik maken van een taxi dan kunnen we je aanraden om Mai Linh Taxi of Vinasun taxi aan te houden. Een goed alternatief is Grab, de Aziatische versie van Uber.

Reis je vanuit Ho Chi Minh City verder naar het buurland Cambodja? Dan kunnen we je aanraden om te vliegen, vaak het voordeligst met AirAsia, of om een busreis te boeken inclusief visa service. Dit kun je overigens vaak regelen in het hotel of hostel waar je verblijft.

Ho Chi Minh City
Straatbeeld Saigon

Wat is de beste reistijd om Ho Chi Minh City te bezoeken?

Ho Chi Minh is gelegen in het zuiden van Vietnam en heeft in vergelijking met andere bestemmingen in het land een heel ander klimaat. Zo is de beste tijd om deze stad te bezoeken in de periode van december tot en met maart. De maanden regent het weinig tot niet en de luchtvochtigheid is het laagst. In de maand februari is de stad fleurig aangekleed in verband met het TET-feest.

Laat je inspireren door onze Vietnam artikelen

Deel dit bericht:

Picture of Lois Weeterings

Lois Weeterings

Een dromer, enthousiast en altijd op zoek naar avontuur en nieuwe belevenissen. Maar ook hardwerkend en wel 1000 ideeën die mij achtervolgen. Met mijn benen in Nederland, maar met mijn hoofd op een tropisch eiland. Ik houd van het ontdekken van onbereisde plekjes, waar dan ook ter wereld. Ik grijp dan ook elke kans aan om een stukje van de wereld te ontdekken en wil iedereen inspireren dit ook te doen.