Zoek
Sluit dit zoekvak.

Inhoud

Kom volledig tot rust tijdens een bezoek aan de Blue Lagoon in IJsland

De Blue Lagoon in IJsland bezoeken is een must wanneer je een rondreis maakt door dit fascinerende land. Bijkomen in het geothermisch verwarmde water met een glas wijn én een moddermasker op je gezicht. Het water van de Blue Lagoon is rijk aan mineralen en silicaten en zou hierdoor een helende werking hebben. Ervaar zelf hoe fijn een bezoek aan de Blue Lagoon van IJsland is, aan het begin of aan het eind van jouw trip door IJsland. Kom alvast in de moed met onze handige tips en informatie over de Blue lagoon!

Blue Lagoon

Een bezoek aan de Blue Lagoon

De Blue Lagoon is een populaire spot in IJsland en daardoor ook vaak druk bezocht. Gelukkig hanteert de Blue Lagoon wel een maximum aantal bezoekers per uur/per dag waarmee ze massadrukte voorkomen. Het is daarom belangrijk een bezoek aan de Blue Lagoon voorafgaand te boeken. 

Via de entree loop je naar een grote kleedruimte met kluisjes en waar je achteraf je haar en make-up kan doen. Voordat je het water van de Blue Lagoon in gaat, is een douche zonder badkleding verplicht. Maak goed gebruik van de douchegel en crèmespoeling. De zwavel in het water kan je haar namelijk erg droog maken. Een tip: spoel de crèmespoeling niet uit. 

Tijd om het water in te gaan. Zwem, geniet en kom volledig tot rust op deze prachtige plek in IJsland!

Het blauwe water van de Blue Lagoon

De kleur van het water uit deze warmwaterbron is adembenemend mooi. Een combinatie van mineralen, silica en algen zorgen er samen voor dat het water de schitterende lichtblauwe kleur krijgt. Daarnaast is het water een mengeling van zoet en zout water wat uit een diepte van 2.000 meter komt. De aarde is hier dan ook de warmtebron, waardoor de Blue Lagoon een geothermisch verwarmd bad is. De temperatuur van het water schilt van 37 tot 40 graden. Het kan zo zijn dat de temperatuur op een bepaalde plek in de Blue Lagoon dus warmer aanvoelt dan op een andere plek. De Blue Lagoon is een bijzondere plek om te zijn!

Blue Lagoon Bar
Bezoek Lagoon

De kosten voor een bezoek aan de Blue Lagoon

Voor een bezoek aan de Blue Lagoon kan je kiezen uit drie opties, waarvan de Comfort Blue Lagoon de meest gekozen optie is. Dit pakket is inclusief entree, moddermasker, handdoek en een drankje naar keuze. De kosten starten vanaf €44,-, maar stijgen in prijs tijdens populaire bezoekuren.

De tweede optie, Premium Blue Lagoon, is wat uitgebreider. Dit pakket is inclusief entree, moddermasker, handdoek, drankje naar keuze, tweede gezichtsmasker naar keuze, slippers, badjas en een reservering in Lava Restaurant met een glas bubbels tijdens het diner. De kosten starten vanaf €62,-, maar stijgen in prijs tijdens populaire bezoekuren.

De laatste en meest exclusieve optie is het Luxury Retreat Spa pakket. Je boekt een privéruimte om met jouw gezelschap om te kleden en je hebt ongelimiteerd toegang tot de Blue Lagoon en de Retreat Lagoon. Hieronder vallen de spa, ritualruimte en gebruik van verschillende huidproducten uit de Blue Lagoon. De kosten voor dit pakket zijn €497 per privéruimte.

Bekijk via deze link het overzicht van de aangeboden pakketten en reserveer online jouw bezoek.

Geniet van een verzorgend gezichtsmasker

Het water van de Blue Lagoon is vol van mineralen en silicaten een heeft mede hierdoor een helende werking. Bij de maskerbar in het water kan je een gratis moddermasker krijgen. Dit moddermasker is gemaakt van silicamodder dat in de Blue Lagoon zelf ontstaat. Smeer je gezicht ruim in. Het voelt als een heerlijke scrub aan die langzaam hard wordt op je gezicht. Laat het masker zo’n 10 minuten zitten en spoel het af in het lichtblauwe water. Je gezicht voelt hierna super zacht aan. 

Moddermasker Blue Lagoon

een speciaal bezoek aan de Blue Lagoon

Richting het einde van de middag en tijdens de avonduren is de Blue Lagoon minder druk bezocht dan ‘s ochtends en overdag. De grote groepen toeristen en volle touringcars zijn dan geweest en waarschijnlijk onderweg naar het centrum van Reykjavik. Ronddobberen in het water van de Blue Lagoon tijdens schemering is een bijzondere ervaring. Dit kan je alleen doen tijdens de winterperiode in IJsland want gedurende de zomerdagen is het tot laat licht. Maak je bezoek aan de Blue Lagoon extra speciaal met een overnachting in het zeer luxe hotel The Retreat at Blue Lagoon. Wil je wel in de buurt van de Blue Lagoon overnachten, maar niet de hoofdprijs betalen? Zoek dan via deze link naar beschikbare hotels in Grindavík.

een bijzondere overnachting

The Retreat at Blue Lagoon

Grindavík
  •  
Waanzinnig

Northern Light Inn

Grindavík
  •  
Prachtig

Wat moet ik meenemen naar de Blue Lagoon?

Alles wat je nodig hebt in de Blue Lagoon is natuurlijk op locatie zelf te huur, maar hier betaal je wel extra voor. Het is daarom aan te raden om zelf je eigen badkleding, slippers en een handdoek mee te nemen. Let er wel op dat je niet je nieuwste of mooiste badkleding meeneemt naar de Blue Lagoon. Door de verschillende mineralen, zwavel en natuurlijke gassen kan je badkleding verkleuren. Dit was overigens niet het geval bij mijn donkerblauwe badkleding.

Vergeet ook niet om je sieraden af te doen. Ook hier wordt je door de medewerkers zelf op gewezen. De zwavel in het warme water kan je sieraden, met name zilverkleurige sieraden, verkleuren.

Entree Blue Lagoon
Gesteente Blue Lagoon

Hoe kom je bij de Blue Lagoon?

De Blue Lagoon ligt op zo’n 15 minuten rijden vanaf de internationale luchthaven Keflavik Airport en op zo’n 45 minuten rijden van het centrum van Reykjavik. De meeste reizigers die IJsland bezoeken huren een auto om het land te verkennen. De Blue Lagoon heeft een grote gratis parkeerplaats en is gemakkelijk te bereiken. 

Mocht je overwegen om direct na aankomst op Keflavik Airport naar de Blue Lagoon te gaan, dan kan je gebruik maken van de gratis shuttle bussen die rijden tussen de luchthaven, de Blue Lagoon en het centrum van Reykjavik. Wil je gebruik maken van de shuttle bus service dan kan je deze het beste online reserveren via de website van de Blue Lagoon. De shuttle bus is namelijk alleen gratis als je ook daadwerkelijk de Blue Lagoon bezoekt. 

De meeste vluchten vanaf IJsland naar Amsterdam gaan ‘s ochtends vroeg, maar mocht je een latere vlucht hebben dan kan je er ook voor kiezen om je laatste ochtend af te sluiten in de Blue Lagoon.

Ontdek prachtige plekken in Europa

In Europa stikt het van de prachtige plekken. Het is een veelzijdig continent en voor het maken van een prachtige reis hoef je dus echt niet per se ver weg. Bezoek pittoreske dorpen en indrukwekkende natuurgebieden of kies voor een mooie zonnestemming en een gezellige stedentrip. Doe inspiratie op voor de mooiste bestemmingen in Europa.

Deel dit bericht:

Picture of Travander

Travander

Zoals onze slogan 'Let’s Travel and Wander' al doet vermoeden reizen wij graag van de gebaande paden. We delen op Travander dan ook al onze best bewaarde geheimen en onontdekte schatten in binnen- en buitenland. Denk aan reistips, persoonlijke reisverhalen en bestemmingen die je niet mag missen. Van ver weg tot dicht bij huis!

Meer IJsland? Laat je inspireren!