Zoek
Sluit dit zoekvak.

Inhoud

Het leukste dorp van Noord-Thailand, dat is toch echt Pai. Dit kleine bergdorpje is de afgelopen jaren vooral onder backpackers erg populair geworden. Veel reizigers maken dan ook de tocht van Chiang Mai naar Pai. Je hoort veel verschillende verhalen over Pai, maar wij hebben hier 5 geweldige dagen gehad en zijn zeker verliefd geworden op dit gemoedelijke plekje. In de stad hangt een fijne sfeer en de omgeving van Pai is werkelijk adembenemend. Bezoek Pai aan de hand van onze tips en verzeker jezelf van een aantal gezellige dagen!

Bezoek Pai

Met de scooter van Chiang Mai naar Pai

De route van Chiang Mai naar Pai is een bekende highlight van Noord-Thailand. De 130 kilometer lange weg naar Pai bestaat uit 762 (!) bochten: een prachtige route die zich door het groene gebergte waant. De keuze is aan jou. Leg je de route af per scooter of per minivan? Een ding is zeker: het is een schitterende weg om af te leggen. 

Wij hebben de route van Chiang Mai naar Pai met de scooter afgelegd. ‘s Ochtends vroeg vertrokken wij vanuit Chiang Mai en hadden hiermee voldoende tijd om op ons gemak naar Pai te rijden. De route zou je in zo’n vier uur kunnen rijden, maar het is aan te raden om onderweg af en toe te stoppen en te genieten van de omgeving.

Houd er ook rekening mee dat het weer onderweg plotseling kan omslaan en dat het belangrijk is om altijd gefocust te blijven. De wegen zijn niet altijd goed onderhouden en de minivans scheuren aan alle kanten voorbij. Desondanks hebben wij echt genoten van de trip naar Pai. Wat een vrijheid geeft het om zelf door dit gebied te kunnen rijden!

Leuke stops onderweg van Chiang Mai naar Pai

Aangezien het een redelijk lange rit is van Chiang Mai naar Pai zal je onderweg de nodige stops moeten maken. Langs de route vind je meerdere kleine tankstations, snacktentjes en uitzichtpunten waar je de benen kan strekken. Maar als je dan toch de tijd neemt om naar Pai te rijden, kan je net zo goed ook de Mork Fa waterval en de Pong Duet geiser bezoeken. Vergeet dus niet je zwemkleding en een handdoek in je daypack te doen. 

Huur een scooter bij Aya Service 

Wij kregen Aya Service getipt als partij om onze scooters bij te huren en kunnen jou dit ook zeker aanraden. Bij Aya Service kun je naast een scooter huren, ook je bagage laten afzetten in Pai door een minivan zodat je niet zelf je backpacks mee hoeft te nemen op de scooter. Door een Uber lieten wij ons afzetten bij Aya Service in Chiang Mai, waar ze onze papieren checkten en bagage inpakten. Vervolgens zaten we binnen 20 minuten op onze scooter. Aya Service heeft nog een tweede kantoor in Pai waar je jouw scooter weer kan inleveren. Tevens is dit de plek waar je je bagage ophaalt die door de minivan is afgezet. Wij huurden twee scooters waarvan we er één terugbrachten in Pai en de andere scooter hielden we bij ons gedurende ons verblijf van vijf dagen. 

scooter naar Pai
van Chiang Mai naar Pai

Pai Canyon

Pai Canyon is een canyon vol smalle paden, diepe afgronden en adembenemende uitzichten. De Pai Canyon is in geen enkel opzicht te vergelijken met de Grand Canyon van Amerika en dat is dan ook direct de reden waarom de Pai Canyon uniek is om te bezoeken. 

Vanuit het centrum van Pai is het met de scooter zo’n 20 minuten rijden naar de canyon. Je kan je scooter gratis parkeren en via een pad loop je in 5 minuten naar het begin van de canyon. Het leuke van deze bijzondere plek is dat je geen entree hoeft te betalen om de Pai Canyon te bezoeken. Wij kwamen een uur voor zonsondergang aan waardoor we voldoende tijd hadden om de omgeving te ontdekken, te klimmen en klauteren tussen de rotspartijen, foto’s te maken en vervolgens een prachtige zonsondergang waar te nemen.

Pai Canyon
Pai Canyon

Wandel over de Moost Boon Kho ku so (bamboo bridge)

Wandel tussen de groene rijstvelden over een 850 meter lange brug gemaakt van bamboe. Wanneer je met je scooter een dagtrip gaat maken in de omgeving van Pai dan is het de moeite waard om naar de Bamboo Bridge toe te rijden. Je loopt over de brug richting een klein tempeltje en zal vrij weinig mensen onderweg tegenkomen. De brug is prachtig gelegen tussen de rijstvelden is gratis te bezoeken. 

Pai bamboo bridge
Wat te doen in Pai

Pam Bok waterval

Het bezoek aan de Bamboo Bridge combineerden wij met één van de mooie watervallen van Pai. Je parkeert op een kleine parkeerplaats waar je bordjes ziet staan met de Pam Bok waterval. Voordat je een duik kan nemen in het water zal je een kleine hike moeten maken. De waterval is een leuke plek waar salto’s het water in worden gemaakt door de locals en waar mensen op de stenen gezellig chillen. Helaas voor ons waren wij er toen het water naar onze mening iets te koud was, maar wat een toffe plek is dit!

Pam Bok waterval Pai
Pai waterval wat te doen

Ontdek de Lod Cave

Vanuit Pai zijn wij zelf met onze scooter naar de Lod Cave gereden. Een schitterende route van 40 kilometer waar wij zo’n 1,5 uur over hebben gedaan en onderweg hebben genoten van de prachtige omgeving waar we doorheen reden. Halverwege de route rijd je langs een groot uitzichtpunt vanwaar je ver over het berggebied van Pai en Mae Hong Son kan uitkijken. 

De Lod Cave is een bijzondere grot in het noorden van Thailand en staat bekend om de enorme stalactieten, muurbeschilderingen, stenen figuren en oude doodskisten. Om de grot te kunnen bezoeken moet je een lokale gids huren. Dit kan je doen bij de entree voor zo’n 150 Baht voor 2 personen. Tevens moet je 400 tot 500 Baht betalen om met een bamboevlot over de ondergrondse rivier te kunnen varen. Al varende door de duisternis hoor je de vele meervallen naast het vlot spatteren. Wij kochten een zakje visvoer voor de meervallen, leuk om te zien hoeveel er wel niet op af komen. 

Lod Cave Pai

Street Food in Pai

‘s Avonds verandert de hoofdstraat van Pai in een walhalla voor de foodies onder ons. Van 16:00 tot 22:30 uur kan je genieten van de verschillende lekkernijen die je kan kopen bij een van de vele standjes. Zo waren onze favorieten de maiskolf van de barbecue, de gebraden kip en natuurlijk een Thaise roti gevuld met banaan en chocoladesaus. Naast de vele eetmogelijkheden vind je er ook veel standjes voor het kopen van souvenirs en leuke kleding. Dit was één van onze gezelligste momenten tijdens ons bezoek aan Pai!

Pai street food
Pai Street Food
Pai street food

Bezoek de hotsprings

Wanneer je op zoek bent naar een plek om te kunnen ontspannen in Pai dan zijn de Pai Hot Springs de plek waar je moet zijn. Temidden van de groene natuur kan je heerlijk bijkomen in deze natuurlijke warme baden. De meest bekende Hot Springs zijn Sai Ngam en Ta Pai. Beiden zijn makkelijk bereikbaar met de scooter. Voor iets meer luxe raden wij het Pai Hot Spring Spa Resort aan.

Fijne accommodaties in Pai

Er zijn verschillende soorten accommodaties in Pai waar je kunt overnachten, van gezellige hostels tot luxueuze hotels. Wij sliepen bij het Shaya Suandoi Resort. Een gezellig hostel waar wij ons eigen huisje hadden. Het is vooral een populaire plek onder backpackers. 

Shaya Suandoi Resort

Pai
  •  

Pai

Hotels en hostels
  •  

Deel dit bericht:

Picture of Travander

Travander

Zoals onze slogan 'Let’s Travel and Wander' al doet vermoeden reizen wij graag van de gebaande paden. We delen op Travander dan ook al onze best bewaarde geheimen en onontdekte schatten in binnen- en buitenland. Denk aan reistips, persoonlijke reisverhalen en bestemmingen die je niet mag missen. Van ver weg tot dicht bij huis!

Meer Thailand? Laat je inspireren!