Reistips voor Hué en Hoi An

De steden Hué en Hoi An vormen samen het historische centrum van Vietnam. Een bezoek aan deze steden gaat dan ook gepaard met het zien en bezoeken van historische plekken en bezienswaardigheden. In Hué en Hoi An ervaar je meer dan in andere steden de authentieke Vietnamese cultuur. 

Eén van de highlights van reizen tussen Hué en Hoi An is de bekende Hai Van Pass. Dit is een prachtige kustweg langs de Chinese zuidzee, rijd deze route per scooter en geniet van de panoramische uitzichten. 

In ons blog lees je over de lekkerste hotspots, de leukste to do’s en vind je de fijnste accommodaties. Oftewel, de beste reistips voor Hué en Hoi An. 

Hai van Pass reistips

De keizerlijke hoofdstad van Vietnam: Hué

Van 1802 tot 1945 was Hué de keizerlijke hoofdstad van Vietnam. Door haar ligging op de voormalige grens van Zuid- en Noord-Vietnam heeft de stad veel te verduren gehad tijdens de onafhankelijkheidsstrijd en de Vietnamoorlog. Het historische centrum, dat tegenwoordig op de UNESCO Werelderfgoedlijst staat, is dan ook flink beschadigd geraakt. De restauratie en onderhoud van het historisch centrum is een continu proces.

Wat kan je doen in Hué?

Hué is de ideale bestemming voor wie van cultuur en avontuur houdt. Door veel reizigers wordt Hué alleen als tussenstop aangedaan onderweg naar Hoi An. Onze reistip: sla Hué niet over en blijf hier minstens twee nachten. Doordat Hué de voormalige keizerlijke hoofdstad van Vietnam was biedt de stad en de omgeving veel qua bezienswaardigheden. 

Ontdek de verboden stad – Tu Cam Thanh

De Verboden Stad, Tu Cam Thanh, was het privéterrein van de keizerlijke familie. Via de hoofdingang loop je via een brug naar het plein waar voorheen Mandarijnen samenkwamen om hun keizer te eren. Wanneer je rondloopt door de verboden stad zie je veel overblijfselen van de stad. Er zijn zo’n 20 gebouwen gespaard gebleven, waar er vroeger tientallen stonden. Het is een indrukwekkende locatie waar veel verhalen over te vertellen zijn. Deze zul je tijdens je bezoek aan de verboden stad lezen bij de monumenten.

hue tips wat te doen

Bezoek de Keizerlijke Graven

Ten zuidwesten van Hué vind je de Keizerlijke Graven van de dertien Nguyen-vorsten die in de periode van 1802 en 1945 regeerden. De tombes van de keizer zijn gigantisch en extravagant. De twee bekendste tombes zijn de tombes van Tu Duc en Minh Mang. Onderweg naar de Keizerlijke Graven trok de tombe van Khai Dinh onze aandacht. Een indrukwekkende tombe met veel trappen, terrassen en een excentriek interieur van aardewerk scherven.

Zo gaan er ook bijzondere verhalen de ronde over de keizerlijke graven. De keizers zouden niet in de tombes zijn begraven, dit om grafschenners te misleiden. De delvers van de graven werden na hun dienst omgebracht zodat de daadwerkelijke rustplaats geheim zou blijven.

hue tips keizerlijke graven
hue wat te doen reistips

 Dwaal door het verlaten waterpark

Een investering van drie miljoen in de bouw van een nieuw waterpark die abrupt werd gestopt in 2004. Het nu verlaten waterpark ligt verborgen in de jungle ten zuidwesten van Hué. Tegenwoordig een attractie die veel toeristen trekt die uit zijn op avontuur, maar ook voor de lokale bevolking een hangplek. Vanuit het centrum van Hué rijd je ongeveer in 30 minuten naar het park (richting het Ho Thuy Tien meer). Je rijd het park binnen door een verlaten en afgebrokkelde poort. Hier kunnen trouwens nog wel eens lokale mensen staan die toeristen een entree fee vragen. Aangezien het park verlaten is, hoef je natuurlijk ook geen entree te betalen. De losse bedrading, graffiti, groene zwembaden en hier en daar losse glasscherven geven kippenvel en benadrukken nogmaals dat je je op een verlaten locatie bevindt.   

hue waterpark tips
waterpark hue

  Parfumrivier

De Song Huong rivier, ook wel de Parfumrivier genoemd, loopt door de stad Hué. Wandelen langs de rivier levert leuke plaatjes op, het is een makkelijke manier om een kijkje te nemen in het dagelijkse lokale leven. Vanuit het park, wat je op de foto ziet, kan je de verkeerschaos aanschouwen op de brug over de rivier. Met een van de vele drakenboten kan je een boottocht maken over de rivier. Tevens worden de drakenboten ook gebruikt voor tours naar de Thien Mu Pagoda. 

hue wat te doen
hue tips

De lekkerste hotspots in Hué

In Hué kun  je veel leuke restaurantjes vinden waar je lekker kan eten. Wij zijn gestuit op twee restaurants, alleen dit keer niet de Vietnamese keuken. Voor overheerlijke en verse sushi ga je naar Ta.Ke, een klein restaurant met een uitgebreide kaart. Naast sushi houden wij van de Italiaanse keuken, een absolute guilty pleasure. Laat je bij Risotto Restaurant nou heerlijk kunnen genieten van pasta’s en pizza’s.  

Onze favoriete adressen in hué

Hué Boutique Homestay

Hué
  •  

Why Not Hostel

Hué
  •  

Met de scooter de Hai Van Pass rijden

De Hai Van pass is een 21 kilometer lange kustweg langs de Chinese Zuidzee met prachtige uitzichten over het berglandschap en de oceaan. Tevens één van de meeste gereden routes om te reizen tussen Hué en Hoi An. Er zijn meerdere routes vanuit Hué om bij het ‘officiële’ startpunt van de Hai Van Pass te komen. Bekijk voordat je de route aflegt waar je onderweg tussenstops wilt maken. Zo kan je naar het Bach Ma Nationaal Park voor de watervallen waar je als je geluk hebt ook nog olifanten kan spotten. Vanaf het bordje ‘Hai Van Pass’ start je met het stijgen. Naarmate je hoger komt nemen de haarspeldbochten toe en worden de uitzichten beter.

Zowel in Hué als in Hoi An zijn er meerdere organisaties waar je een scooter kan huren en in de andere stad weer kan inleveren. Het voordeel is dat zij je bagage verplaatsen van de ene naar de andere stad. Wij hebben een goede ervaring met MotorVina.

Alternatief voor het zelf rijden

Als je het niet ziet zitten om zelf een scooter te huren maar je wel de Hai Van Pass wilt afleggen, zijn de Easy riders een goede optie. Achterop bij een ervaren chauffeur leg je dezelfde route af. Spreek van te voren af welke route je precies wilt afleggen en waar je tussenstops wilt maken. Een ideale optie om de omgeving nog meer in je op te nemen. Zoek voor een goede Easy rider op Tripadvisor of vraag het na bij de lokale reisorganisaties.

hai van pass tips

Genieten in de gezelligste stad van Vietnam: Hoi An

De parel van Vietnam. Dat is de bijnaam die aan het gezellige stadje Hoi An wordt gegeven. Ook naar onze mening is Hoi An de leukste en gezelligste bestemming van Vietnam. De koloniale straten met gekleurde lampionnen zorgen voor de typische, maar sfeervolle uitstraling van Hoi An.  

wat te doen in hoi an
hoi an reistips

Wat te doen in Hoi An?

Tijdens de Vietnamoorlog is Hoi An nauwelijks aangetast waardoor het historisch centrum nu nog steeds te bewonderen is. Het centrale punt van de stad is de iconische Japanse brug uit 1590. Door zijn bijzondere bouw heeft de brug al meerdere aardbevingen en oorlogen overleefd. In het historische centrum van Hoi An vind je meerdere tempels en traditionele huizen die je kan bezoeken. Een bezoek aan de achttiende eeuwse Tan Ky Huis is zeker een must. In dit traditionele Vietnamese huis vind je nog meubels en herken je Chinese en Japanse invloeden. De bekendste tempel van Hoi An ligt in het centrum van de stad. De Quang Cong Pagode valt niet te missen en is tevens de oudste tempel van Hoi An.

tips Hoi An
hoi an reistips

De lekkerste hotspots in Hoi An

Het Vietnamese broodje Banh Mi komt traditioneel uit Hoi An. Op TripAdvisor hebben wij opgezocht waar je dit broodje het best kan eten en zo kwamen wij terecht bij Phi Banh Mi. Phi Banh Mi is een counter die grenst aan een soort woonkamer waar in ons geval een oude man tv zat te kijken. Wij schoven aan bij de tafel die ernaast stond en bestelde het broodje met kip. Het met passie gemaakte broodje was een daadwerkelijke explosie van smaak en pepers!   

hoi an hotspots
hotspots hoi an

Voor de Vietnamese keuken en zelfgebrouwen draft beer ben je aan het goede adres bij Cafe 43. Een gezellig restaurant in een knusse straat. Toen wij een avond op stap waren met vrienden hebben we besloten om te eten bij restaurant STREETS. Dit restaurant biedt lokale kinderen de kans een programma te volgen in de hospitality sector. Je kan hier heerlijk eten en tegelijkertijd een steentje bijdragen aan een goede doel.

Onze favoriete accommodaties in hoi an

Hoi An Life Villa

Hoi An
  •  

Wanderlust

Hoi An
  •  

Reizen door Vietnam

Onze rondreis door Vietnam begon in het drukke maar gezellige Hanoi. Vanaf hier hebben we een prachtige rondreis gemaakt door Vietnam. Van trekkingen, boottochten tot wandelingen over de wit en rood gekleurde duinen. Vietnam is een divers land om doorheen te reizen, per trein, nachtbus of op je eigen scooter. 

Deel dit bericht

Hi!

Hi!

Wij zijn Lois en Naomi, de twee avontuurlijke reizigers van Travander. Vanuit onze missie let's travel and wander zijn wij altijd op zoek naar ongerepte, authentieke plekjes en nieuwe ervaringen. Op Travander delen wij al onze persoonlijke reisverhalen, fijne herinneringen en handige reistips.

Volg ons ook online voor je dagelijkse dosis reisinspiratie!

Volg ons op social media

Recente blogposts