Conscious Hotels: eco-hotel Westerpark in Amsterdam

Terwijl we op ons balkon staan, genieten we van het uitzicht over stadspark Westerpark en vergeten we dat we ons midden in het altijd gezellige Amsterdam bevinden. En dan ook nog op een, letterlijk en figuurlijk, groene locatie. Bij Conscious Hotels Westerpark, één van de vier hotels in Amsterdam, voelen we ons direct thuis. Het monumentale pand waar het hotel is gevestigd is omgetoverd tot stijlvolle locatie waar duurzaamheid centraal staat. Wat een heerlijke, verantwoorde plek om te verblijven in Amsterdam!

Eco-hotel

Het is pas sinds een paar jaar dat wij tijdens onze reizen, maar ook tijdens onze dagelijkse bezigheden, ons meer en meer bezighouden met duurzaamheid. Dat kan natuurlijk op verschillende manieren, maar ieder die zo zijn steentje bijdraagt aan het milieu is goed bezig. Maar wist je dat ze bij Conscious Hotels al 10 jaar bezig zijn met verduurzamen? En nog steeds blijven ze zich ontwikkelen om zo groen mogelijk te zijn. Dus zoek je een verblijf in hartje Amsterdam waar je bewust kunt vertoeven. Conscious Hotel is the place to be! 

Bar Kantoor Westerpark
Kamer Conscious Hotels Amsterdam
Cafe Conscious Hotel

Duurzame initiatieven

Nog niet eerder hebben wij gehoord dat een hotel volledig draait op windenergie, en dus niet op gas. Hoe goed. Dat dit hotel zich volledig inzet op duurzaamheid, dat zie je in elk detail terug. Zo zijn de meubels van gerecycled, duurzaam of tweedehands materiaal, maar wordt ook het gebruik van water (zonder dat je het doorhebt) beperkt door waterbesparende kranen. 

Wij zijn gewend om in een hotel lekker te kunnen snacken, en dat is vanzelfsprekend ook mogelijk in dit hotel. Je kunt namelijk terecht in het mooi roze gekleurde (en héél Instagrammable) Conscious Café. Je kunt hier uitsluitend biologische lekkernijen, hotel benodigdheden en andere leuke artikelen aanschaffen. 

We lichten graag nog één specifiek initiatief van het hotel uit, namelijk het verantwoord schoonmaken. Het wasgoed wordt namelijk gewassen door de duurzaamste wasserij van Nederland. Petje af! 

De kamers van Conscious Hotel Westerpark

Het hotel beschikt in totaal over 89 kamers, die verdeeld zijn over 7 verschillende types. Zo kun je gegarandeerd een kamertype boeken die bij jou past. Wij verbleven in de Big Double Super King Room en hadden een balkon met uitzicht over het stadspark. De kamer is groot met een comfortabel Auping bed, mooie badkamer, aparte wc, tv en garderobe. Door de hoge muren en lichte muurtinten oogt de kamer extra ruim. Het maakt overigens niet uit welke kamer je boekt, want uitzicht over het Westerpark is gegarandeerd. 

Hotelkamer Westerpark
Badkamer Conscious

Hotel & Diner deal bij Conscious Hotel

Tijdens ons verblijf bij Conscious Hotel Westerpark genoten we van de Hotel & Diner deal. Voor €65,- per persoon wordt er een 100% biologisch driegangenmenu (van restaurant Bar Kantoor) op jouw kamer geserveerd. Vanzelfsprekend is deze deal naast het verrukkelijke diner inclusief overnachting in een double room. Benieuwd naar welke deals Conscious Hotels nog meer biedt? Bekijk hier alle deals!

Tip: de gehele maand april is de Hotel & Diner deal nog te boeken met 25% korting. Dus in plaats van €65 nu voor €48,75 per persoon!

Vanwege de huidige coronamaatregelen wordt het diner op jouw kamer geserveerd. Het voorgerecht wordt als eerst gebracht waarna het hoofdgerecht en het dessert volgen. Zodra de maatregelen het weer toelaten kan er weer heerlijk gedineerd worden in het restaurant van Bar Kantoor. 

Reserveer jouw verblijf conscious hotel westerpark

Conscious hotel westerpark

Amsterdam
  •  

Ontdek de omgeving van Conscious Hotel Westerpark

Conscious Hotel Westerpark is gelegen op zo’n vijf minuten fietsen van het centrum van Amsterdam. Een ideale plek voor wie wat tijd in onze fijne hoofdstad wil spenderen. En zoals de naam van deze locatie al verklapt, ligt het hotel in het mooie Westerpark. 

Aan de ene kant van het hotel vind je een groen stadspark waar je heerlijk kunt wandelen, en aan de andere kant van het hotel vind je het culturele gebied van het Westerpark. Wellicht dat er een belletje gaat rinkelen als we je vertellen dat je hier de evenementenlocatie Westergasfabriek vindt. 

Daarnaast vind je er ook smakelijke hotspots zoals De Bakkerswinkel (een must-visit!), de Tony Chocolonely winkel, IJswinkel IJscuypje, Brouwerij Troost, Mossel & Gin, Pacific en de Espressofabriek. Have fun!

ontdek nog meer fijne hotels in nederland

Deel dit bericht

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email
Hi!

Hi!

Wij zijn Lois en Naomi, de twee avontuurlijke reizigers van Travander. Vanuit onze missie let's travel and wander zijn wij altijd op zoek naar ongerepte, authentieke plekjes en nieuwe ervaringen. Op Travander delen wij al onze persoonlijke reisverhalen, fijne herinneringen en handige reistips.

Volg ons ook online voor je dagelijkse dosis reisinspiratie!

Volg ons op social media

Recente blogposts