Zoek
Sluit dit zoekvak.

Inhoud

Crezéepolder: wandelen in een bijzondere getijdennatuur

Als geboren en getogen Ridderkerkse ben ik enorm gesteld op het bijzondere wandelgebied de Crezéepolder. Een bijzondere getijdennatuur tussen Hendrik-Ido-Ambacht en Ridderkerk, en dat midden in de drukke Randstad. Wandelen door de Crezéepolder is een must voor vogelliefhebbers. Vanwege het ritme van eb en vloed van het zoete rivierwater bruist het van het leven in dit gebied. Eigenlijk is de Crezéepolder niet alleen een bijzonder gebied in Nederland, maar zelfs in Europa. Dus trek je wandelschoenen aan en ontdek dit zeldzame stukje natuur, één van de vele mooie wandelgebieden op Eiland IJsselmonde!

Crezéepolder wandelen

Wandelen door de Crezéepolder: dit moet je weten

Er is geen wandelgebied in Zuid-Holland zo bijzonder als de Crezéepolder. Des te meer reden om hier eens te gaan wandelen. Houd er wel rekening mee dat het een getijdengebied is, daardoor zijn sommige paden soms lastiger begaanbaar. Tijdens vloed is het daarom niet verstandig om over het vlonderpad te wandelen, het kan dan erg glibberig zijn. Met eb is dit wel een echte must-do. Zo wandel je op een verantwoorde manier door de polder heen. En heb je beter zicht op de bijzondere effecten van de natuurgetijden. In deze deltanatuur, zoals je het gebied ook kunt noemen, vind je een variëteit aan dier- en plantsoorten. Het is echt een plek voor natuur- en vogelliefhebbers!

Tip: er zijn drie opties voor het parkeren van je auto: Oostmolendijk, Gorzenweg en bij Jachthaven St. Joris. Vanaf alle drie de locaties wandel je zo het gebied in. 

Vlonderpad Crezeepolder
Natuurgetijden Crezeepolder
Riet Crezeepolder

Ontdek de wandelgebieden op Eiland IJsselmonde

De Crezéepolder is één van de vele mooie wandelgebieden in Ridderkerk, maar ook op het Eiland IJsselmonde. Zo kun je een wandeling door de polder makkelijk combineren met een wandeling door de Gorzen. Een leuke tip is de uitkijktoren op de Gorzen vanwaar je een prachtig uitzicht hebt over de Crezéepolder. Het blijft verrassend om te zien dat je tussen de drukke steden zo’n rustig en zeldzaam natuurgebied vindt. Nog meer pareltjes ontdekken? Neem dan ook zeker een kijkje op de website van Ontdek IJsselmonde

wandelen in Zuid-Holland

Deel dit bericht:

Picture of Travander

Travander

Zoals onze slogan 'Let’s Travel and Wander' al doet vermoeden reizen wij graag van de gebaande paden. We delen op Travander dan ook al onze best bewaarde geheimen en onontdekte schatten in binnen- en buitenland. Denk aan reistips, persoonlijke reisverhalen en bestemmingen die je niet mag missen. Van ver weg tot dicht bij huis!

Meer Uitjes Nederland? Laat je inspireren!