Zoek
Sluit dit zoekvak.

Inhoud

De Groene Bollenschuur: ultiem genieten in de Bollenstreek 

Een verborgen parel midden in de Randstad, dat is De Groene Bollenschuur in Hillegom. Te midden van de eindeloze kleurige tulpenvelden, de geurige hyacinten en uitgestrekte velden met narcissen vind je deze fijne B&B. Een plek waar je je meteen thuis voelt, maar ook echt even op vakantie bent. 

Wij mochten onlangs een nachtje komen slapen bij De Groene Bollenschuur en zijn nog steeds aan het nagenieten van het fijne verblijf, de sublieme gastvrijheid en de oogverblindende omgeving. 

De Groene Bollenschuur Details
bollenvelden Hillegom
Omgeving Groene Bollenschuur

Overnachten bij de Groene Bollenschuur in Hillegom 

B&B De Groene Bollenschuur is te vinden in Hillegom, middenin de Bollenstreek. Het gebouw van de B&B is één van de laatste houten bollenschuren van de streek. De bollenschuur is meer dan 120 jaar oud en is dan ook een gemeentelijk monument. Eigenaren Kees en Marieke van Kampen hebben de oude schuur herbouwd tot woonhuis met een mooie B&B met 5 ruime gastenkamers, een lichte serre en een tuin met terras en een hangmat. De bollenschuur is hiermee omgetoverd tot een authentiek vakantieadresje in Nederland. De passie waarmee Kees en Marieke de B&B runnen is in alles merkbaar én voelbaar. Een gastvrij onthaal, verzorgde kamers met fijne bedden, een uitgebreid ontbijt en de mogelijkheid om kano’s te huren: aan alles is gedacht. 

Type gastenkamers 

De B&B beschikt over 5 ruime kamers, welke kunnen worden geschakeld door middel van een deur. De kamers hebben allen een eigen naam en unieke inrichting. Zo heb je de Weerenstein, Hof van Hillegom, Elsbroek, Zanderij en de Hippelaer. Het interieur van de kamers is lekker licht, gecombineerd met warme tinten en hout. 

De kamers Weerenstein en Hof van Hillegom beschikken over een ligbad. Hof van Hillegom is ook nog eens voorzien van openslaande deuren en terras. De Elsbroek is een mooie hoge kamer met, met de nok in zicht en uitzicht over de bollenvelden. Ook in de Zanderij kijk je uit over de bollenvelden. De Hippelaer is voorzien van aanpassingen en is geschikt voor mensen met een lichamelijke beperking. Er is geen opstap in de douche, er zijn armsteunen bij het toilet en er is een douchestoel aanwezig. Tevens is het bed elektrisch bedienbaar.

De prijs van een overnachting bij De Groene Bollenschuur start bij €120,- voor twee personen. Voor de actuele prijzen kun je de website raadplegen van de Groene Bollenschuur

bekijk de beschikbare kamers

De groene bollenschuur

Hillegom
  •  

Vanuit B&B De Groene Bollenschuur de kleurrijke Bollenstreek verkennen

In het voorjaar wordt de B&B omgeven door bloeiende velden. Dit is dan ook hét moment om te verblijven bij De Groene Bollenschuur. Er is niets zo mooi als de uitgestrekte kleurrijke velden met voorjaarsbloeiers in alle kleuren van de regenboog. In de omgeving van de B&B zijn verschillende bollenvelden te vinden, maar ook direct naast de bollenschuur ligt een schitterend paars tulpenveld. Wil je de bloemen gaan spotten en vastleggen? Dan is onze tip om vroeg te gaan! Met je camera in de aanslag en het zachte licht van het voorjaarszonnetje komen de kleuren van de bollenstreek nóg mooier uit. 

Maar ook in de andere seizoenen is het bijzonder goed vertoeven bij De Groene Bollenschuur. Er is namelijk ontzettend veel de doen in de omgeving. Steden als Haarlem, Leiden en Amsterdam zijn makkelijk te bereiken, maar je bent ook zo bij het strand en het natuurgebied de Amsterdamse Waterleidingduinen. 

borreltijd wijn & spijs
Details Groene Bollenschuur

hotspots in de omgeving van de groene bollenschuur

Kanoen Groene Bollenschuur
Hangmat De Groene Bollenschuur

Kano’s huren bij De Groene Bollenschuur

Een absolute aanrader is het huren van een kano bij De Groene Bollenschuur. Kanovaren zorgt toch wel voor het ultieme vakantiegevoel en na een aantal uurtjes op de kano voel je je dan ook weer helemaal zen. Na zo’n sportieve activiteit wel weer zin om te luieren? Dan duik je toch gewoon lekker in de hangmat bij De Groene Bollenschuur. Als dat niet genieten is, dan weten wij het ook niet meer! 

Nog meer reisinspiratie in de buurt van de bollenstreek

Deel dit bericht:

Picture of Travander

Travander

Zoals onze slogan 'Let’s Travel and Wander' al doet vermoeden reizen wij graag van de gebaande paden. We delen op Travander dan ook al onze best bewaarde geheimen en onontdekte schatten in binnen- en buitenland. Denk aan reistips, persoonlijke reisverhalen en bestemmingen die je niet mag missen. Van ver weg tot dicht bij huis!

Meer Overnachten Nederland? Laat je inspireren!