Zoek
Sluit dit zoekvak.

Inhoud

De mooiste bloemen en grootste planten, wie houdt er niet van? Bloemen en planten creëren sfeer en dat zien we (bijna) overal terug. Je hoeft maar bij iemand thuis, in een winkel of in een koffiebar te zijn en je ziet wel een kleurrijk bloemstuk of indrukwekkend plantje staan. Wij moeten dan ook toegeven dat we hier altijd door geïnspireerd raken, met als gevolg dat we zelf op zoek gaan naar nieuwe bloemen en planten voor in huis. En waar je met garantie kunt slagen, dat is bij één van onze favoriete bloemenzaken en plantenzaken in Rotterdam.

Kore

Bloemist Kore is één van onze nieuwste ontdekkingen in Rotterdam, maar wat een toppertje is dit. De bloemen die hier worden verkocht zijn afkomstig van biologische bloementelers en plantenkwekers. Wij vinden de boeketten met natuurvriendelijke bloemen en planten die hier worden gecreëerd onwijs mooi. En zijn er dan ook van overtuigd dat je met een bloemboeket van Kore iedereen blij maakt!

Adres Kore: Bergweg 256A

Syls’ Flower Power

Een bekende bloemist onder Rotterdammers is Syl’s Flower Power. Deze bloemenkraam vind je tegenover Dudok en is geopend van vrijdag tot en met zondag (ook op natte en regenachtige dagen). Je kunt er terecht voor de mooiste bloemen, takken en natuurlijk ook voor mooie boeketten. Houd er wel rekening mee dat je voor een bloemetje bij Syl’s vaak net iets meer geld kwijt bent.

Adres Syl’s Flower Power: Meent

STEK de Stadstuinwinkel

STEK is een klein tuincentrum in de stad. Opgericht door ondernemers die graag meer groen in Rotterdam zien en daarom hun eigen oase hebben gecreëerd. Alle planten zijn afkomstige van duurzame kwekerijen. Koop in de winkel duurzame producten waarmee je jouw (stads)tuin, balkon of dakterras transformeert tot een groene oase!

Adres STEK: Nieuwe Binnenweg 195B

Een bloemetje op tafel

Bloemenwinkel ‘Een bloemetje op tafel‘ vind je op de Nieuwe Binnenweg, in de richting van het centrum van Rotterdam. Hier scoor je prachtige bloemen die afkomstig zijn uit hun eigen biologische tuin. Het is altijd een feestje om hier rond te neuzen en het mooiste boeket uit te kiezen. Het is persoonlijk één van onze favoriete bloemenwinkels in Rotterdam.

Adres Een bloemetje op tafel: Nieuwe Binnenweg 98

Bloemenboetiek ‘t Bolletje

Eén van onze favoriete adresjes vind je in de gezellige wijk Kralingen. De ronde gevel van het pand trekt direct je aandacht en dan ben je nog niet eens binnen geweest. Bloemenboetiek ‘t Bolletje is de bloemenwinkel voor een bosje speciale bloemen!

Adres Bloemenboetiek ‘t Bolletje: Lusthofstraat 76

‘s Zomers 

De grootste en meest opvallende creaties komen vaak bij ‘s Zomers vandaan. Het is de bloemenzaak van Rotterdam waar je terecht kunt voor opvallende en uitbundige boeketten. Tevens een onwijs leuke winkel waar je spullen voor in huis kunt scoren.

Adres ‘s Zomers bloemen: Boekhorststraat 44-54

Raket & Distels

Droogboeketten zijn helemaal in! En de plek om de mooiste (en duurzame) creaties te kopen is Raket & Distels. Het is geen vaste bloemenwinkel in Rotterdam waar je zomaar naar binnenloopt. Wil je een kijkje nemen dan kun je via de mail of per telefoon een afspraak maken of koop online in de shop één van de mooie producten.

Adres Raket & Distels: Schiemond 20-22

Geschikt

Bloembinderij Geschikt is meer dan een planten- en bloemenwinkel. Het voelt een beetje als een chaotische, maar toch gezellige buurtwinkel. Bloemen en planten vind je er in overvloed, maar neem ook zeker een kijkje op de benedenverdieping. Hier vind je onder andere kleurrijke vazen en potten!

Adres Geschikt: Bergselaan 301

Een bloemetje kopen op de markt

Het liefst zouden we elke week een mooi nieuw boeket bloemen op tafel hebben staan. Dat blijkt zo midden in de stad een prijzige aangelegenheid te zijn. Daarom nemen we zo nu en dan een kijkje op de markt in Rotterdam. De markt op de Binnenrotte staat er elke dinsdag en zaterdag. Vaak ben je hier voordeliger uit dan in een bloemenwinkel. 

Deel dit bericht:

Picture of Lois Weeterings

Lois Weeterings

Een dromer, enthousiast en altijd op zoek naar avontuur en nieuwe belevenissen. Maar ook hardwerkend en wel 1000 ideeën die mij achtervolgen. Met mijn benen in Nederland, maar met mijn hoofd op een tropisch eiland. Ik houd van het ontdekken van onbereisde plekjes, waar dan ook ter wereld. Ik grijp dan ook elke kans aan om een stukje van de wereld te ontdekken en wil iedereen inspireren dit ook te doen.

Meer Hotspots Rotterdam? Laat je inspireren!