Search
Close this search box.

Inhoud

De leukste rondvaarten in Rotterdam

Iedereen weet dat Rotterdam een echte havenstad is. We hebben niet alleen de grootste zeehaven van Europa, maar je vindt langs de bekende Maas ook meerdere iconische en historische plekken die Rotterdam onlosmakelijk verbinden met de haven. Het is dan ook vanzelfsprekend dat een rondvaart door Rotterdam één van de leukste manieren is om de stad te ontdekken!

Spido

Spido is de bekendste rederij in Rotterdam en vaart met een indrukwekkende vloot over de Maas en langs iconische plekken in de Rotterdamse haven. Er zijn verschillende rondvaarten en dagtochten te boeken. Een handige tip voor Rotterdammers (en voor wie het leuk vindt) is het aanschaffen van de Rotterdampas. Hiermee kun je onder andere ook een boottocht boeken bij de Spido. Uiteraard biedt de Rotterdampas nog veel meer voordelen voor wie in en dichtbij Rotterdam woont!

Riviercruise Rotterdam

Tijdens een rondvaart met Riviercruise Rotterdam zit je altijd goed. Deze rederij biedt uiteenlopende tours aan, waarvan de havenrondvaarten uiteraard het populairst zijn. Kan ook haast niet anders in de grootste havenstad van Europa. Helemaal leuk zijn de combi-deals die ze bij Riviercruise Rotterdam bieden. De bekendste deal is een rondvaart in combinatie met een bezoek aan de Euromast. Bij deze rederij kun je ook een boot huren voor een feestje of andere gelegenheid. 

HotTug

We zijn aangekomen bij het lijstje unieke rondvaarten door Rotterdam. En deze spant dan toch echt de kroon. Bij HotTug zit je namelijk zoals de naam al een beetje doet vermoeden in een verwarmde hottub. En om specifiek te zijn, in een hottub die door de grachten van Rotterdam vaart. Een bijzondere manier om onze havenstad vanaf het water te bewonderen!

Watertaxi

Watertaxi Rotterdam is een uniek vervoersmiddel in regio Rijnmond. Met hun iconische gele watertaxi’s brengen ze je binnen no-time van de ene hotspot naar de andere hotspot. Watertaxi Rotterdam organiseert dan geen wel geen rondvaarten, maar een ritje met een Watertaxi is iets wat je tenminste één keer moet hebben ervaren!

SiBarone

Met een Venetiaanse watertaxi langs de hoogtepunten van Rotterdam varen? Dat klinkt als muziek in onze oren. Dat kan met SiBarone die in samenwerking met Stadswandeling010 de enige echte Hop, water en G(r)aan tour organiseert. Uiteraard onder het genot van een Rotterdams biertje. Dit is geen vaste rondvaart, maar wordt zo nu en dan georganiseerd dus houdt deze website in de gaten voor nieuwe data!

iKaptein

Heb je altijd al eens zelf kaptein willen zijn? Dan moet je zeker eens een sloep huren bij iKaptein. Ze zijn gemakkelijk te besturen en je hebt geen vaarbewijs nodig. Uiteraard helpen ze je bij iKaptein een handje op weg en hebben ze vier leuke vaarroutes voor je uitgestippeld. Ze hebben trouwens ook waterfietsen en SUP’s beschikbaar, misschien leuk voor een andere keer!

Splashtours

Te water gaan met een bus? Dat lijkt onmogelijk, maar toch kan het met de amfibiebus van Splashtours. Het is een hele ervaring om vanaf de kade het snelstromende water van de Maas in te rijden. Aan boord van de amfibiebus zit een typische Rotterdamse gids die de leukste feitjes met je deelt. 

Maritiem Museum

In de zomermaanden organiseert het Maritiem Museum historische rondvaarten in Rotterdam. In 1,5 uur vaar je op oude werkschepen langs de iconen van de stad. Elk schip het zijn eigen interessante geschiedenis die vanzelfsprekend te maken heeft met Rotterdam. Een unieke ervaring wordt gegarandeerd! 

De leukste uitjes in Rotterdam

Zoals we al eerder schreven is een rondvaart maken door onze havenstad een absolute aanrader. Niet alleen krijg je een inkijkje in de gigantische operationele wereld van onze haven, maar kun je de stad vanuit een spectaculair perspectief aanschouwen. Dus een rondvaart in Rotterdam plannen is een goed idee, maar mocht het niet helemaal jouw ding zijn dan zijn er uiteraard nog veel meer leuke uitjes in Rotterdam! 

de leukste uitjes in Rotterdam

Deel dit bericht:

Picture of Travander

Travander

Zoals onze slogan 'Let’s Travel and Wander' al doet vermoeden reizen wij graag van de gebaande paden. We delen op Travander dan ook al onze best bewaarde geheimen en onontdekte schatten in binnen- en buitenland. Denk aan reistips, persoonlijke reisverhalen en bestemmingen die je niet mag missen. Van ver weg tot dicht bij huis!

Meer RotterdamTo do's Rotterdam? Laat je inspireren!