Zoek
Sluit dit zoekvak.

Inhoud

De mooiste stranden van Curaçao, welke zijn dat? Verspreid over het eiland vind je uitgestrekte witte zandstranden en kleine baaien die prachtig zijn omringd door rotspartijen en palmbomen. Elk strand heeft zijn eigen karakter, maar wat ze allemaal gemeen hebben is het kraakheldere zeewater waar je prachtig kunt snorkelen en duiken. Ontdek in dit artikel de mooiste stranden van Curaçao!

1. Cas Abao Beach 

Als er één strand is waar je heen moet dan is het wel Cas Abao Beach. Naast dat dit een prachtig zandstrand is, is dit ook één van de grootste stranden op het eiland. Verspreid over het strand vind je ligbedden en parasols, deze kun je huren bij de beach club. Je kunt overigens gewoon je handdoek neerleggen en er komt vanzelf iemand voor het betalen van de fee. Op Cas Abao Beach kun je heerlijk door de branding van het water wandelen, snorkelen en duiken.

Bereikbaarheid en faciliteiten Cas Abao Beach

Wanneer je vanuit Jan Thiel vertrekt is het zo’n 50 minuten rijden om bij Cas Abao Beach te komen, vanaf Mambo Beach is dit ongeveer 40 minuten. Je rijdt voornamelijk over de geasfalteerde wegen totdat je bij de aankomstpoort van Cas Abao Beach komt, hierna is het een hobbelige zandweg. Bij de poort betaal je van maandag t/m zaterdag 10,-  Nafl. per auto (max. 4 personen). De entree is op zondag 12,50 Nafl. per auto. Je kunt makkelijk heel de dag spenderen op Cas Abao Beach, maar het is ook leuk om dit combineren met een bezoek aan Playa San Juan en Playa Largu (getipt door locals).

Cas Abao mooiste stranden
Wandelen door de branding - Cas Abao Beach
Cas Abao
Cas Abao Beach

2. Playa Porto Mari

In vergelijking met alle stranden die wij hebben bezocht tijdens onze vakantie op Curaçao hebben wij het meest onze tijd doorgebracht op Playa Porto Mari. Een prachtig zandstrand met helder zeewater. Playa Porto Mari staat ook wel bekend als het strand met de varkens, dit zijn er twee en hun namen zijn Willy en Woody. Ze zijn niet zo schattig als je je misschien nu indenkt, het zijn namelijk flinke varkens die graag in de modder relaxen. Toch is het geinig om ze op het strand te spotten. 

Om het strand van Playa Porto Mari te kunnen betreden betaal je 5 Nafl. per persoon en 6 Nafl. per ligbed. Bij de parkeerplaats vind je een uitkijktoren, deze is zeker de moeite waard om te beklimmen. Vanaf de top heb je een prachtig uitzicht over één van de mooiste stranden van Curaçao.

Bereikbaarheid Playa Porto Mari

Vanaf Mambo Beach is het zo’n 40 minuten rijden naar Playa Porto Mari. Het eerste gedeelte rijd je voornamelijk over geasfalteerde wegen totdat deze plotseling verandert in hobbelige weg met gaten. Blijf zolang doorrijden tot je een slagboom tegenkomt, om deze te openen druk je zelf op een knopje. Hierna rijd je zo de parkeerplaats op.

Curacao vakantie tips
Playa Porto Mari (vanuit de uitkijktoren)
Porto Mari Curacao
Playa Porto Mari

3. Karakter Beach Club

Alhoewel je hier geen zandstrand vindt, is dit een plek die je absoluut niet mag missen. Karakter is een beachclub die zich bevindt op het villapark Coral Estate. De locatie is een oase van rust die wordt omringd door metershoge cactussen, aloë vera planten, pastelkleurige huizen en de infinity pool met uitzicht over zee als eyecatcher. De kustlijn bestaat hier vooral uit stenen, daarom zijn er twee stenen trappen gemaakt zodat je gemakkelijk de zee in kunt. De omgeving waar je de ligbedden en parasols vindt is opgespoten met zand. Heel fijn is dat de parasols en de palmbomen hier schaduwplekken creëren. Je kunt hier heerlijk liggen en de zee in om af te koelen. 

Bereikbaarheid

Vanaf Mambo Beach, waar wij verbleven, is het zo’n 40 minuten rijden. De entree tot het villapark is geheel gratis, maar het is wel verplicht om je bij de entree te registreren. Wanneer je de poort passeert is het nog een kleine 10 minuten rijden tot de parkeerplaats. Ook het vertoeven op de ligbedden is bij Karakter gratis, maar er wordt dan wel vanuit gegaan dat je hier wat consumeert. En ook dat is geen straf. Je kunt hier namelijk waanzinnig lekker eten!

Karakter Curacao
Infinity zwembad bij Karakter Curaçao
Karakter Beach Club
Karakter Beach Club

4. Grote Knip

Grote Knip, ook wel Playa Kenepa Grandi genoemd, hoort ook zeker thuis in het rijtje met de mooiste stranden van Curaçao. Wanneer je de parkeerplaats op rijdt heb je nog geen idee wat je te wachten staat totdat je vanaf het uitkijkpunt over de baai kijkt. De foto geeft absoluut een goede indruk, maar in werkelijkheid is het zeewater nog zoveel mooier. 

Op het zandstrand vind je meerdere ligbedden en parasols, je kunt hier gebruik van maken tegen betaling. Het kaartje wat je na betaling ontvangt kan je ook gebruiken voor een ligbed op Kleine Knip. De entree tot het strand en het parkeren is gratis. Er is een kleine snackbar, maar houd er rekening mee dat je hier alleen met cash kunt betalen (ook voor de toilet). Verder zijn er geen faciliteiten, dus mocht je hier de hele dag willen doorbrengen neem dan zelf wat extra’s te eten en drinken mee.

5. Kokomo Beach

Kokomo Beach is één van de bekendere stranden die je kunt vinden op Curaçao. Dit komt onder andere vanwege de fotogenieke schommel die hier in het water staat. Kokomo Beach is een relatief klein strand dat is gelegen in de Vaersenbaai. Op het strand vind je ligbedden die je kunt huren tegen betaling. Je merkt overigens wel dat dit strand commerciëler is in vergelijking met andere stranden op Curaçao. Desondanks kun je hier heerlijk een middag of hele dag vertoeven. Qua faciliteiten is het hier ook goed geregeld, zo vind je er een restaurant waar je lekker kunt eten en toiletten waar je gebruik van kunt maken.

Grote Knip Curaçao
Grote Knip
Kokomo Beach
Kokomo Beach

6. Playa Daaibooi

Hoewel niet iedereen het er over eens is dat Playa Daaibooi tot de mooiste stranden van Curaçao behoort, staat deze toch in ons lijstje. Waarom? Omdat het strand niet mega toeristisch is en dat zorgt er juist voor dat je optimaal kunt genieten van het mooie strand en het heldere zeewater. Ook onder locals is Playa Daaibooi een geliefde plek. Je kunt het strand gratis bezoeken, er is een redelijk grote parkeerplaats en je kunt ook nog iets te eten en drinken bestellen bij de kleine beach bar. Een heerlijk plekje om te ontdekken!

7. Klein Curaçao

De absolute parel vind je niet op het hoofdeiland Curaçao, maar op een onbewoond eiland dat ruim één uur varen is van Curaçao. We hebben het natuurlijk over Klein Curaçao. De exacte duur van de boottrip is afhankelijk van de boot waarmee je naar het eiland afreist en dit wordt natuurlijk ook beïnvloed door de weersomstandigheden. Op dit eiland kun je een prachtig wit zandstrand, een heldere blauwe zee en nog een aantal toffe bezienswaardigheden verwachten. Een dag naar Klein Curaçao is één van de leukste activiteiten om te doen tijdens je vakantie!

Lees ook: Tips voor een bezoek aan Klein Curaçao
Klein Curaçao ligt op een uur varen voor de kust van Curaçao. Verwacht een prachtig wit zandstrand en een levendige onderwaterwereld. Hier wil je heen!
Miss Ann Boat Trips
Beach Club Miss Ann Boat Trips
Dagtrip Klein Curacao
Klein Curaçao - beachclub Mermaid Boattrips

Deel dit bericht:

Picture of Lois Weeterings

Lois Weeterings

Een dromer, enthousiast en altijd op zoek naar avontuur en nieuwe belevenissen. Maar ook hardwerkend en wel 1000 ideeën die mij achtervolgen. Met mijn benen in Nederland, maar met mijn hoofd op een tropisch eiland. Ik houd van het ontdekken van onbereisde plekjes, waar dan ook ter wereld. Ik grijp dan ook elke kans aan om een stukje van de wereld te ontdekken en wil iedereen inspireren dit ook te doen.