Dit zijn de mooiste stranden van Curaçao

Op het tropische eiland Curaçao vind je veel stranden waar je heerlijk kan relaxen. Een aantal hiervan zijn zó mooi dat je er altijd zou willen blijven. Uitgestrekte witte zandstranden, kleine baaitjes omringd met palmbomen en kraakhelder zeewater zijn een kleine opsomming van wat je zoal tegenkomt. De beste manier om de stranden van Curaçao te ontdekken is door op pad te gaan met de auto. De mooiste stranden van het eiland vind je aan de westkant. Hier is de zee bijna altijd rustig waardoor je er heerlijk kan liggen en goed kan snorkelen. De zee aan de oostkant van het eiland is een stuk ruiger waardoor je hier niet de zee in kan. 

Cas Abao Beach 

Een strand die absoluut thuis hoort in mijn top drie is Cas Abao. Naast dat dit een prachtig strand is, is dit ook één van de grootste stranden van Curaçao. Over het strand verspreid staan meerdere ligbedden en wanneer je op tijd bent kun je ook nog een plekje claimen bij één van de leuke parasols. Het gebruik van de ligbedden is echter wel tegen betaling, er komt vanzelf iemand bij je langs voor de huur. Ik vond het hier heerlijk om een wandeling te maken langs de kustlijn en natuurlijk te genieten van het heldere zeewater.

Bereikbaarheid

De weg naar Cas Aboa is voornamelijk over geasfalteerde wegen totdat je aankomst bij de poort. Om naar het strand te kunnen betaal je hier een fee van 10,- ANT per auto. Wanneer je door rijdt richting de parkeerplaats verandert de weg in een hobbelige en slecht onderhouden zandweg. Vanaf Jan Thiel is het zo’n 50 minuten rijden en vanaf Mambo Beach zo’n 40 minuten rijden om bij Cas Abao te komen. Het is dan ook aan te raden om een bezoek aan dit strand te combineren met andere stranden. Bijvoorbeeld Playa San Juan en Playa Largu die wij getipt kregen door locals!

Cas Abao mooiste stranden
Cas Abao

Playa Porto Mari

Ik denk dat Porto Mari het strand is waar ik de meeste uren in zee heb doorgebracht. Het zeewater was zalig van temperatuur, het water zó helder en het drijvende vlot de ideale plek om te chillen. Ook onder locals is Playa Porto Mari geliefd, het is namelijk één van hun favoriete stranden op het eiland. Het is dan ook een prachtig en breed strand. Op het strand vind je ligbedden en parasols, deze kan je tegen betaling huren bij de entree van het strand. De entreekosten voor het strand zijn 5,- ANT per persoon en 6,- ANT per ligbed. Bij de entree is een restaurant en toiletten. 

Het zeewater is hier kraakhelder wat ideaal is voor het snorkelen. Je kan hier langs de rotsen of wat dieper op zee een prachtig kijkje nemen in de onderwaterwereld. Porto Mari heeft nog twee bijzondere bewoners, namelijk de varkens Willy en Woody. Het is geen garantie dat je ze zal zien zwemmen, maar je hebt de grootste kans tegen het einde van de middag. Vergeet ook niet om de uitkijktoren op de parkeerplaats op te klimmen. Vanaf hier heb je een prachtig uitzicht over het strand. 

Bereikbaarheid

Vanaf Mambo Beach is het zo’n 40 minuten rijden naar Porto Mari. Het eerste gedeelte rijd je voornamelijk over geasfalteerde wegen totdat deze plotseling veranderen in hobbelige en niet onderhouden wegen. Wanneer je een tijdje rijdt door een grauw en dor landschap en alleen maar rotsen en cactussen ziet, dan vraag je je misschien af of je goed zit. Blijf doorrijden tot je een slagboom tegenkomt, om deze te openen druk je zelf op een knopje. Hierna rijdt je zo de parkeerplaats op.

Curacao vakantie tips
Porto Mari Curacao

Grote Knip

Grote Knip, ook wel Playa Kenepa Grandi genoemd, behoort ook thuis in mijn top drie mooiste stranden van Curaçao. Wanneer je de parkeerplaats op rijdt heb je nog geen idee wat je te wachten staat totdat je vanaf het uitkijkpunt over de baai kijkt. De foto geeft absoluut een goede indruk, maar in werkelijkheid is het zeewater nog zoveel mooier. 

Op het zandstrand vind je meerdere ligbedden en parasols, je kunt hier gebruik van maken tegen betaling. Het kaartje wat je na betaling ontvangt kan je ook gebruiken voor een ligbed op Kleine Knip. De entree tot het strand en het parkeren is gratis. Er is een kleine snackbar, maar houd er rekening mee dat je hier alleen met cash kunt betalen. Ook bij de toilet wordt je gevraagd om 1,- ANT te betalen. Verder zijn er geen faciliteiten, dus mocht je hier de hele dag willen doorbrengen neem dan zelf wat lekkers mee.

Karakter Beach Club

Alhoewel je hier geen zandstrand vindt, is dit een plek die je absoluut niet mag missen. Karakter is een beachclub die zich bevindt op het villapark Coral Estate. De locatie is een oase van rust die wordt omringd door metershoge cactussen, aloë vera planten, pastelkleurige huizen en de infinity pool met uitzicht over zee als eyecatcher. De kustlijn bestaat hier vooral uit stenen, daarom zijn er twee stenen trappen gemaakt zodat je gemakkelijk de zee in kunt. De omgeving waar je de ligbedden en parasols vind is opgespoten met zand. Heel fijn is dat de parasols en de palmbomen hier schaduwplekken creëren. Je kunt hier heerlijk liggen en de zee in om af te koelen. 

Bereikbaarheid

Vanaf Mambo Beach, waar wij verbleven, is het zo’n 40 minuten rijden. De entree tot het villapark is geheel gratis, maar het is wel verplicht om je bij de entree te registreren. Wanneer je de poort passeert is het nog een kleine 10 minuten rijden tot de parkeerplaats. Ook het vertoeven op de ligbedden is bij Karakter gratis, maar er wordt dan wel vanuit gegaan dat je hier wat consumeert. En ook dat is geen straf. Je kunt hier namelijk waanzinnig lekker eten!

Karakter Curacao
Karakter Beach Club

Santa Barbara Beach

Santa Barbara Beach is een buitengewoon prachtig wit zandstrand met palmbomen, dorre struiken en luxe ligbedden. Het strand is gelegen aan de monding van het Spaanse Water waardoor de zee hier heerlijk rustig is. Het water waar de boten varen is van het strand gescheiden door middel van een drijvende steiger, wat ook gelijk een leuke plek is om het water in te plonzen. Doordat het strand in de monding ligt is de kans aanwezig dat je hier minder wind vangt, zo zijn wij helemaal naar het uiteinde gelopen voor een lekker verkoelend zeebriesje. 

Ter informatie: op dit moment (oktober 2020) is het resort zelf gesloten vanwege het coronavirus, echter is het strand wel toegankelijk. De faciliteiten op het strand zijn hierdoor beperkt.

Bereikbaarheid

Het strand behoort tot het Santa Barbara Beach & Golf Resort en is daarom alleen toegankelijk tegen betaling. Bij de entree betaal je voor de auto en een fee per persoon om gebruik te kunnen maken van de ligbedden op het strand. Het entreekaartje kan je op meerdere locaties op het resort inwisselen tegen korting op een consumptie. Zo hebben wij geluncht bij Boca 19 met prachtig uitzicht op het Spaanse Water.

Zowel vanaf Mambo Beach als vanaf Jan Thiel is het zo’n 20 minuten rijden naar Santa Barbara. Ben je eenmaal de entreepoort gepasseerd dan rijd je langs de Tafelberg van Curaçao, de prachtig onderhouden golfcourt totdat je uitkomt op de parkeerplaats. Vanaf hier loop je zo het strand op. 

Santa Barbara mooiste stranden

Kokomo Beach

Vanaf Mambo Beach is Kokomo Beach redelijk snel en gemakkelijk te bereiken. Met zo’n 15 minuten rijden ben je op één van de vele instagrammable spots van Curaçao. Kokomo Beach is een mooi maar relatief klein strand wat is gelegen in de Vaersenbaai. Op het strand vind je ligbedden die je tegen betaling kan huren. Doordat dit strand onder toeristen aardig populair is, is het hier ook wat commerciëler. Desondanks is het hier gezellig en prima vertoeven. Qua faciliteiten is het hier goed geregeld zoals een restaurant waar je lekker kan eten en niet onbelangrijk, er zijn ook toiletten. 

kokomo beach curaçao

Mambo Beach

Mambo Beach heeft een speciaal plekje in mijn hart veroverd. Wij verbleven namelijk in het prachtige resort LionsDive wat is gelegen aan Mambo Beach. Het strand is prachtig aangelegd, je vind er langs de kustlijn veel palmbomen en doordat het een populair strand is vind je er ook veel luxe beach clubs en restaurants. Hier kun je dan ook heerlijk een dag (of meerdere) spenderen. 

Naast dat het hier prima vertoeven is, heb je hier vaak om 5 uur happy hour. Daar houden we natuurlijk van. Op Mambo Beach heb je verreweg de meeste opties. Hier de restaurants/beach clubs op een rijtje op het strand van links naar rechts: Hemingway, Chill, Bonita, Madero Ocean ClubWet & WildCabana, MoodVoor toeristen die niet verblijven op Mambo Beach geldt er een fee van 6,- ANT.

mambo beach curaçao

Klein Curaçao

De absolute parel vind je niet op het hoofdeiland Curaçao, maar op een onbewoond eiland wat ruim één uur varen is van Curaçao, namelijk Klein Curaçao. De exacte duur van de boottrip is onder andere afhankelijk van de boot waarmee je gaat en de tijd van het jaar. Op dit eiland kun je een prachtig wit zandstrand en een heldere blauwe zee verwachten. Dit is zeker de moeite waard als je op Curaçao bent! 

klein curacao

Helaas worden op de heenweg naar Klein Curaçao veel mensen zeeziek dus neem vooral iets in wat je helpt om dit te voorkomen. Maar laat je hierdoor niet weerhouden om naar dit prachtige eiland te gaan! Deze trip is bij veel touroperators te boeken, zoals Miss Ann, Mermaid, BlueFinn, Breeze en Irie Tours. Het grootste verschil tussen de boten is dat het een jacht of een catamaran is. Daarnaast hebben Mermaid en Miss Ann een plekje op het eiland met bedjes en schaduw. Vrijwel alle grote touroperators serveren een heerlijk ontbijt bij aankomst op Klein Curaçao en een goed verzorgde lunch. Voor de trip naar Klein Curaçao word je vaak erg vroeg opgehaald. Zorg er dan ook voor dat je iets hebt gegeten voor vertrek met de boot. De totale trip duurt vaak een gehele dag. 

Klein Curacao stranden
mooiste stranden curaçao

Ook deze stranden op Curaçao zijn een bezoekje waard

De acht bovenstaande stranden zijn veruit de mooiste stranden van het eiland en mag je absoluut niet missen. Echter is Curaçao zoveel meer stranden rijk wat het onmogelijk maakt om ze allemaal te ontdekken tijdens een vakantie. Mocht je nog voldoende tijd hebben dan zijn de volgende stranden ook zeker een bezoekje waard.

Playa Forti

Dit strand staat bekend om het cliff jumpen. Playa Forti is dan ook zeker een kijkje waard. Spring zelf het diepe in of kijk lekker toe! Wees uiteraard wel voorzichtig als je gaat springen. Verder vind ik dit echt een strand om toe te voegen aan je beach hopping lijstje maar niet om een volle dag te spenderen. 

playa forti
Playa Forti Curacao

Jan Thiel

Je zal ongetwijfeld al wel eens gehoord hebben van de bekende hotspot Zanzibar op Curaçao. Deze gezellige beachclub vind je op het strand van Jan Thiel. Overdag kan je hier heerlijk liggen op één van de vele ligbedden, goed lunchen en ‘s avonds dineren en een borrel doen. Naast Zanzibar vind je het luxere en moderne Papagayo met een prachtige infinity pool (zout zeewater). zit hier en je kunt heerlijk genieten van de luxe beach clubs en restaurants. Het strand van Jan Thiel is trouwens geen zandstrand. Je kan hier vanaf de kade het water inspringen of via de trappen en het mini-strand de zee in. 

Wanneer je niet verblijft op Jan Thiel geldt er entree van 6,- ANT per persoon. Neem je eigen handdoek mee als je gebruik wil maken van de ligbedden bij Zanzibar. 

Kleine Knip / Playa Kenepa Chiki 

Zoals de naam al doet verklappen lijkt het strand van Kleine Knip op Grote Knip. Alleen is het strand van Kleine Knip natuurlijk kleiner. Kleine Knip is ideaal te combineren met Grote Knip. En aangezien het hier een stuk rustiger is, is Kleine Knip zeker een bezoekje waard. 

Jan Thiel (Papagayo)
mooiste stranden curacao
Kleine Knip

Playa Daaibooi

Een strand die wij veel getipt kregen is Playa Daaibooi, vlakbij de stranden Porto Mari en Cas Aboa. Het is misschien niet één van de mooiste stranden van Curaçao, maar het is er zeker fijn en gezellig. Onder toeristen is het strand dan wel minder bekend, maar onder de locals juist wel bekend. Een leuke plek om dus te verkennen. Dit strand is gratis te bezoeken.

Playa Jeremi

Nog zo’n leuk maar relatief onbekend strand onder toeristen is Playa Jeremi. Dit strand vind je dichtbij het plaatsje Lagun en is een klein en rustig zandstrand. Doordat het niet zo bekend is zijn er geen faciliteiten. 

ontdek curaçao

Deel dit bericht

Hi!

Hi!

Wij zijn Lois en Naomi, de twee avontuurlijke reizigers van Travander. Vanuit onze missie let's travel and wander zijn wij altijd op zoek naar ongerepte, authentieke plekjes en nieuwe ervaringen. Op Travander delen wij al onze persoonlijke reisverhalen, fijne herinneringen en handige reistips.

Volg ons ook online voor je dagelijkse dosis reisinspiratie!

Volg ons op social media

Recente blogposts