Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Inhoud

De Deense stad Kopenhagen is waarschijnlijk wel bij je bekend als stedentrip bestemming, maar heb je wel eens gehoord van Aarhus? Deze havenstad is één van de oudste steden van Denemarken en is een bezoek meer dan waard. Een vakantie in de regio Aarhus staat garant voor verwennerij, plezier en quality time! Niet alleen door de mooie bezienswaardigheden die hier zijn om te ontdekken, maar zeker ook door de leuke hotspots. Vooral koffieliefhebbers halen hier hun hart op, want er heerst in Aarhus al jaar en dag een bruisende koffiecultuur. Dit zijn dan ook de leukste koffietentjes en bakkerijen in Aarhus!

1. La Cabra

Als er een hotspot een begrip is in Aarhus, dan is het wel La Cabra. Dit koffietentje is opgericht in 2012 en is inmiddels de wereld aan het veroveren met hun koffie. In 2013 begonnen ze met het branden van eigen koffie en later zijn ze verhuisd naar een grotere koffiebranderij in Kopenhagen. Naast Denemarken zijn er inmiddels ook vestigingen van La Cabra in New York, Bangkok en Dubai. En dat is niet voor niets, want je krijgt hier dan ook koffie van wereldklasse en heerlijk brood en gebak. 

Maar de oorsprong van La Cabra is in Aarhus en de koffiebar (en bakkerij) is hier dan ook nog altijd te vinden! De koffiebar is ingericht aan de hand van klassiek Deens design. Het is dan ook een heel mooi plekje om even neer te ploffen tijdens je bezoek aan Aarhus. 

Adres La Cabra koffietentje: Graven 20, 8000 Aarhus C // Adres La Cabra bakkerij: Borggade 4F, 8000 Aarhus

2. Café Lokomotivhallen

De tweede hotspot die we graag tippen vind je in het DGI-Huset. Dit is een historisch en monumentaal complex in Aarhus, gebouwd in 1896 als reparatiewerkplaats van de Deense nationale spoorwegmaatschappij. Vandaag de dag fungeert het iconische gebouw vooral als sportcentrum, maar er is dus ook een heerlijke hotspot in gevestigd: Café Lokomotivhallen

Bij Café Lokomotivhallen kun je gezond en gevarieerd eten, maar ook aanschuiven voor een lekker bakje koffie met gebak. Café Lokomotivhallen is bekroond met ‘The Organic Cuisine Label’, wat betekent dat er veel gebruik wordt gemaakt van biologische producten. Daar houden wij van! 

Adres Café Lokomotivhallen: Værkmestergade 17, 8000 Aarhus C

Hotspots Aarhus La Cabra
La Cabra
Cafe Lokomotivhallen Aarhus
Café Lokomotivhallen

3. The Plant café Plukk 

Ben je een koffieliefhebber en gek op planten? Dan moet je bij The Plant café Plukk in Aarhus zijn. Deze originele hotspot in Aarhus is een combinatie van een plantenwinkel en een café. Het is gevestigd in het hart van Aarhus. Je vindt bij The Plant café Plukk een ruime keuze aan bijzondere planten, keramiek en leuke plantenaccessoires. Onder het genot van een heerlijk kopje koffie zoek je hier de mooiste planten uit voor in huis.

Adres The Plant café Plukk: Kjeld Tolstrups Gade 12, 8000 Aarhus C

4. Stillers Coffee

Koffiezetten is bij Stillers Coffee letterlijk tot kunst verheven en dat merk je (en proef je!) in alles. Deze koffiespot is opgezet door wereldkampioen barista Søren Stiller Markussen. De koffie die hier wordt geserveerd is van het eigen gebrande merk Great Coffee. De meeste koffiesoorten worden verbouwd in natuurlijke reservaatomstandigheden, zonder gebruik van kunstmest. Great Coffee biedt zo’n 30-40 verschillende koffievariëteiten van over de hele wereld. Er wordt nauw samengewerkt met de lokale boeren, zonder tussenpersoon, om te streven naar een eerlijk loon voor de lokale boeren

Stillers Coffee is gevestigd in het oude Quartier Latin in Aarhus. Jaren geleden was hier een chocoladefabriek. Het interieur van dit koffietentje is gemaakt met respect voor de historie van het pand en het sfeertje is dan ook nog steeds zichtbaar en voelbaar. 

Adres Stillers Coffee: Klostergade 32 E, 8000 Aarhus C

Hotspot The Plant Cafe Aarhus
The Plant café Plukk
Stiller's Coffee Aarhus
Stillers Coffee

5. Fikumdik Kaffe

Een lekker informeel koffietentje waar je zo binnenstapt, dat is Fikumdik Kaffe. Deze hotspot is gevestigd in een oude garage en er hangt dan ook een stoer, urban sfeertje. Samenkomen, muziek en koffie staan bij Fikumdik Kaffe centraal. Het is een plek waar je met je laptop kunt werken, maar er worden ook regelmatig evenementen georganiseerd, zoals concerten, lezingen, quizzen en stand-ups. Fikumdik serveert koffie, gebak en lichte maaltijden. En dat alles met een grote glimlach! 

Adres Fikumdik Kaffe: Trindsøvej 4, 8000 Aarhus C

6. Mor Anna Bakery

Als wij iets graag doen als we op reis zijn, dan is het bakkerijen en patisserieën bezoeken om de lekkerste lokale gebakjes te proeven. Een geweldige plek om typisch Deens gebak te proberen is Mor Anna Bakery. Deze ambachtelijke hotspot vind je in de hippe wijk Mejlgade in Aarhus. Je scoort hier de lekkerste gebakjes en koffie en de geur van versgebakken brood komt direct op je af. 

Kwaliteit, service en aandacht staan bij Mor Anna Bakery centraal en er wordt gewerkt met eerlijke grondstoffen. Bij Mor Anna Bakery zal je de toewijding aan bakken ervaren, voelen, zien én proeven! 

Adres Mor Anna Bakery: Mejlgade 5, 8000 Aarhus C

Fikumdik Kaffe
Fikumdik Kaffe
MOR ANNA Deli Bakery Aarhus
Mor Anna Bakery

Aarhus: een stad vol heerlijke hotspots

Er zijn zo veel lekkere hotspots in Aarhus, dat het moeilijk is om ze allemaal op te noemen. Misschien vind je deze plekken in Aarhus ook heel leuk: Emma Emma, een klein en gezellig café met goede koffie en een mooie kaart. En David Breadhead, een nieuw geopend klein café waar heerlijke koffie wordt geserveerd en waar je kunt genieten van heerlijk versgebakken zuurdesembrood en croissants.

Een stedentrip plannen naar Aarhus 

Wil je een stedentrip naar Aarhus plannen? Dan hebben we goed nieuws. Sinds kort vliegt KLM namelijk naast Kopenhagen, Aalborg en Billund nu ook rechtstreeks naar Aarhus. Een enkeltje Amsterdam – Aarhus met KLM duurt iets meer dan een uurtje en dan kun je al genieten van al het moois dat Aarhus te bieden heeft. Op dit moment (maart 2023) is het vluchtschema naar Aarhus aan verandering onderhevig. Bekijk de laatste status op KLM.nl.

Deel dit bericht:

Foto van Travander

Travander

Zoals onze slogan 'Let’s Travel and Wander' al doet vermoeden reizen wij graag van de gebaande paden. We delen op Travander dan ook al onze best bewaarde geheimen en onontdekte schatten in binnen- en buitenland. Denk aan reistips, persoonlijke reisverhalen en bestemmingen die je niet mag missen. Van ver weg tot dicht bij huis!

Meer Denemarken? Laat je inspireren!