Zoek
Sluit dit zoekvak.

Inhoud

Ontdek de leukste hotspots in Hanoi

Het barst in de Vietnamese hoofdstad Hanoi van de leuke hotspots. Dat je er dan ook bijzonder lekker kunt eten is een feit, maar bij welke bar of restaurant in Hanoi moet je zijn? 

Hanoi is een chaotische stad en een cultuurshock is dan ook bijna vanzelfsprekend. Eén ding dat direct opvalt is dat vrijwel iedereen hier op straat leeft, van ‘s ochtends vroeg tot ‘s avonds laat. Je hebt dan ook bijna overal de mogelijkheid om street food te kopen, of om plaats te nemen op één van de zogenoemde mini squats. Waar je ook trek in hebt, deze hotspots in Hanoi mag je echt niet missen!

Hotspots Vietnam Hanoi

Restaurant New Day in Old Quarter, Hanoi

Eén van onze absolute favoriete hotspots in Hanoi is restaurant New Day. Je vindt dit restaurant in de gezellige wijk Old Quarter en is de plek waar je traditioneel én goedkoop kunt eten. Een typisch Vietnamees gerecht dat je minstens 1 keer moet proeven in Vietnam is; Pho (spreek je uit als ‘fuh). Pho is een rijk gevulde noedelsoep en het nationale gerecht van Vietnam. Locals eten Pho als ontbijt, lunch en diner. 

New Day is een redelijk groot restaurant. Je hebt er zitplaatsen op het terras, binnen in het restaurant en op het rooftop terras. Wil je zitten op het rooftop terras, dan moet je wel je schoenen uittrekken want je zit op kussentjes.

Hanoi House: a hidden gem in Hanoi

Een stad verkennen en nieuwe indrukken opdoen kan best vermoeiend zijn. Zo moet je dan ook zeker af en toe een pauze inlassen. Ben je toevallig in de buurt van de bezienswaardigheid Saint Joseph Cathedral, dan moet je zoeken naar de hidden gem Hanoi House

Dit te gekke café zit letterlijk verstopt, maar als je het kunt vinden dan wil je er nooit meer weg. Via een smalle steeg en trappenhuis langs huizen kom je uit bij Hanoi House. Dé hotspot in Hanoi voor een heerlijke kruidige herb tea. Als er een plekje vrij is op het balkon dan moet je hier zeker gaan zitten. Vanaf hier heb je mooi uitzicht op de kathedraal!

Tip: op de menukaart staan ook heerlijke cocktails. Hanoi House is dus ook zeker een hotspot om te onthouden voor ‘s avonds!

Hanoi House hotspot
Hanoi House

Công Caphe

Als ware koffieliefhebber is het een must om in elke stad een koffiespot te ontdekken. Een bekende koffieketen in Vietnam is Công Caphe, en toevallig ook onze favoriet. Je kunt er allerlei verschillende soorten koffie en koffiespecialiteiten bestellen. Wat deze koffieketen extra leuk maakt is dat iedere locatie een uniek decor heeft dat wijst op het verleden (de Vietnamoorlog). 

De koffiespecialiteit die wij tig keer hebben besteld is: Côt Dùa Cà Phê. De Vietnamese variant op een koffie met kokossmaak (yum!).

Zenith, een vegan restaurant in Hanoi

Hoe dol wij ook zijn op de Vietnamese keuken, soms heb je toch echt even behoefte aan gezond en internationaal eten. Zenith is een yogastudio met een eigen restaurant. Je vindt deze spot net buiten het bruisende centrum van Hanoi en het is dé plek waar je gezond, vegetarisch en vegan kunt eten. Zenith is niet het meest voordelige restaurant om uit eten te gaan, maar desalniettemin een aanrader. 

Ook deze hotspot zit aardig verstopt. Wanneer je navigeert naar Zenith zul je voor een garage uitkomen. Hier vind je een trap die je naar boven leidt tot je uitkomt bij het restaurant.

Cong Coffee Hanoi
Công Coffee
Zenith Hanoi Hotspot
Zenith

Eet de lekkerste street food in Hanoi

Je moet minstens één keer de tijd maken om te genieten van street food in Hanoi. Neem plaats op één van de mini squats, bestel een lokaal biertje en geniet. Twee van onze favoriete spots voor street food in Hanoi zijn: Bun Cha Nem Cua Be Dac Kim (een hele mond vol) en Bun Bo Nam Bo. Op de eerste locatie is het proeven van Bun Cha een must. Dit is lokaal gerecht, een bowl met noedels en gegrild varkensvlees.

Hanoi Street Food
Street food tips hanoi

Ontdek de Vietnamese keuken tijdens een food tour in Hanoi

Vietnamezen zijn trots op hun eten en dat is terug te zien. Er wordt namelijk op elke hoek van de straat eten verkocht en iedere Vietnamees heeft zijn eigen specialiteit. Er zijn dan ook zoveel lokale gerechten die je kunt proberen in Vietnam. Een leuke manier om veel te proeven en tegelijkertijd veel te weten te komen is door mee te gaan op een food tour in Hanoi. Absoluut één van de leukste dingen die je kunt doen in Hanoi!

De ultieme reisroute door Vietnam

Vietnam is een prachtig land en de ideale bestemming voor een mooie rondreis. Onze reisroute door Vietnam brengt je langs diverse landschappen, bruisende steden en indrukwekkende nationale parken. Het is een perfecte reis van 3 tot 4 weken waarin je alle hoogtepunten van het land aandoet!

Meer Vietnam? Laat je inspireren!

Deel dit bericht:

Picture of Lois Weeterings

Lois Weeterings

Een dromer, enthousiast en altijd op zoek naar avontuur en nieuwe belevenissen. Maar ook hardwerkend en wel 1000 ideeën die mij achtervolgen. Met mijn benen in Nederland, maar met mijn hoofd op een tropisch eiland. Ik houd van het ontdekken van onbereisde plekjes, waar dan ook ter wereld. Ik grijp dan ook elke kans aan om een stukje van de wereld te ontdekken en wil iedereen inspireren dit ook te doen.