Italiaans genieten bij deze hotspots in Rome!

Dat Rome één van onze favoriete Europese hoofdsteden is in ons blog een stedentrip naar Rome wel duidelijk geworden. Wij houden van de fijne mediterraanse sferen gecombineerd met het ontdekken van de leukste hotspots in Rome. In deze grote Italiaanse stad vind je veel leuke restaurants. Wij delen graag onze favorieten hotspots met jou.  

rome hotspots
eten in rome

Een cocktail drinken bij Tram Depot

Tijdens onze stedentrip naar Rome trokken wij één dag op met een local, een kennis vanuit de reiswereld. Op pad met een local is de ideale manier om minder toeristische spots te ontdekken. Tram Depot is zo’n fijne hotspot in Rome. Bij de Italiaanse cultuur wordt er vaak bij afsluiting van de werkdag nog een drankje gedaan. Tram Depot is een toffe locatie gelegen naast een park in de Testaccio. De bar is gebouwd in de  vorm van een tram zoals de naam al doet denken. Het bijbehorend terras bestaat uit oude tafels, stoelen en wordt aangekleed met warme sfeerverlichting.

De wijk Testaccio is herkenbaar aan de piramide die je hier kan vinden. Een bijzondere verschijning, maar niet gek dat deze in Rome voorkomt. In de tijd van Cleopatra zijn er namelijk meerdere piramides gebouwd in Rome.

Adres Tram Depot: Via Marmorata, 13, 00153 Roma

rome tram depot

Grazia & Graziella

Gelegen in, naar onze mening de gezelligste wijk van Rome, Trastevere, vind je het knusse restaurant Grazia & Graziella. Toen wij ‘s avonds door de gezellige straten van Trastevere liepen op zoek naar een leuk restaurant zijn wij terecht gekomen bij Grazia & Graziella. Er stond een redelijk lange rij met voornamelijk locals. Een goed teken dachten wij. Eenmaal aangesloten in de rij kregen we een glas prosecco om het wachten wat aangenamer te maken. Super leuk! Na eventjes wachten hadden we een leuk tafeltje op het terras met uitzicht over de drukbezochte straten van Trastevere. Wij hebben hier héérlijk Italiaans gegeten en de tiramisu waarmee we ons diner afsloten was echt zó goed!

Adres Grazia & Graziella: Largo M.D. Fumasoni Biondi, 5, 00153 Roma

grazi en Graziella Rome
Trastevere rome

Giolitti

Italiaans ijs eten wanneer je in Italië bent is een must-do. Er zijn talloze ijswinkels in de stad, maar onze favoriet is Giolitti. De keuze aan verschillende ijssmaken is zo groot dat je waarschijnlijk blijft twijfelen totdat je moet bestellen. Het ijs bij Giolitti is huisgemaakt wat het extra lekker maakt. Een leuk weetje: in 1960, tijdens de Olympische Spelen, creëerden ze bij Giolitti de meest bijzondere ijscoupe!

Adres Giolitti: Via Degli Uffici Del Vicario 40, 00186 Roma

ijs rome hotspot
hotspots rome

Freni e Frizoni

Voor een gezellig avondje uit is ook dit keer Trastevere de wijk waar je moet zijn. Zowel locals als internationale studenten komen hier samen voor een gezellige avond. Naast de Tiber en dichtbij Ponte Sisto vind je Freni e Frizoni, de plek om een drankje te doen. Vanaf het terras heb je zicht op de straten vol met feestvierende locals. Freni e Frizoni voelde aan als de Biergarten in Rotterdam, een locatie waar iedereen samenkomt voor een gezellige avond uit!

Adres Freni e Frizoni: Via del Politeama, 4/6, 00153 Roma

freni Trastevere rome

Overnachten in de leukste wijken van Rome

Rome is een giga stad met ongelofelijk veel bezienswaardigheden verspreid door het centrum. Kies je een hotel dichtbij een bezienswaardigheid of verblijf je liever in een gezellige wijk met leuke hotspots voor ‘s avonds? In ons blog een stedentrip naar Rome beschrijven wij de vier leukste wijken van Rome om te verblijven. 

bekijk hotels in de leukste wijken van rome

Monti

Hotels en hostels
  •  

Trastevere

Hotels en hostels
  •  

Ontdek de mooiste bezienswaardigheden van Rome

Ben je een stedentrip naar Rome aan het plannen? Wij raden je aan om minstens 4 dagen uit te trekken. In vier dagen tijd kan je de mooiste bezienswaardigheden van Rome ontdekken. Hoogtepunten die je absoluut niet mag missen: het Colosseum, het Vaticaan en de Sint Pietersbasiliek!

Deel dit bericht

Hi!

Hi!

Wij zijn Lois en Naomi, de twee avontuurlijke reizigers van Travander. Vanuit onze missie let's travel and wander zijn wij altijd op zoek naar ongerepte, authentieke plekjes en nieuwe ervaringen. Op Travander delen wij al onze persoonlijke reisverhalen, fijne herinneringen en handige reistips.

Volg ons ook online voor je dagelijkse dosis reisinspiratie!

Volg ons op social media

Recente blogposts