Zoek
Sluit dit zoekvak.

Inhoud

Hotspots ontdekken in Rome is één van onze favoriete bezigheden tijdens een stedentrip. Je zult je misschien afvragen waarom? Nou daar hebben wij zeker een antwoord op. En dat is dat de combinatie van mediterrane sferen heel goed samen gaat met de Italiaanse keuken. Dus naast het bezoeken van de mooiste bezienswaardigheden in Rome, gaan wij graag op pad om de leukste koffie spots, ijswinkels, bars en restaurants te ontdekken. In dit artikel delen wij dan ook onze 4 favoriete hotspots in Rome met jou!

1. Giolitti

Je kunt niet in Rome zijn zonder een Italiaans ijsje te hebben gegeten. Op bijna elke hoek van een straat zul je een ijswinkel zien, maar mocht je echt een heel lekker ijsje willen dan is onze favoriet Giolitti. De keuze aan ijssoorten is onvoorstelbaar groot, zo groot dat je waarschijnlijk blijft twijfelen tot je mag bestellen. Het ijs bij Giolitti is huisgemaakt en dat is dan ook de reden dat het zo lekker smaakt. Een leuk feitje over Giolitti is dat ze in 1960, tijdens de Olympische Spelen, een ijscoupe creëerden die werd bestempeld als de meest bijzondere ijscoupe van Italië!

Adres Giolitti: Via Degli Uffici Del Vicario 40, 00186 Roma

2. Tram Depot

Dé manier om hotspots in Rome te ontdekken waar de lokale bevolking graag komt is door een local om een tip te vragen. Zo kwamen wij terecht bij het gezellige Tram Depot. Een plek waar Italianen graag aanschuiven voor een drankje na werk. Tram Depot is gelegen op een mooie plek naast het Testaccio park. De bar is gebouwd, zoals je misschien al vermoed, in de vorm van een tram. Het bijbehorende terras bestaat uit klassieke tafels en stoelen en is verder omringd met sfeervolle verlichting. Een typisch Italiaanse cocktail die je hier moet proeven is natuurlijk een Negroni of een Aperol Spritz!

Testaccio is één van de 21 wijken in Rome en een toffe bezienswaardigheid hier is de Piramide van Cestius. Een bijzondere verschijning zou je wellicht denken, maar niets is minder waar. In de tijd van Cleopatra zijn er namelijk meerdere piramides gebouwd in Rome. 

Adres Tram Depot: Via Marmorata, 13, 00153 Roma

Giolitti ijswinkel Rome
Giolitti
Tram Depot Rome
Tram Depot

3. Grazia & Graziella

Toen wij een aantal jaren geleden in Rome waren tijdens een stedentrip bezochten wij de hotspot Grazia & Graziella. Destijds nog gevestigd in de leuke wijk Trastevere, maar inmiddels vind je deze hotspot in de wijk Appio-Latino. Dit restaurant is zeer bekend onder de lokale bevolking en het is dan ook niet gek dat zich er rij vormt voor het restaurant. Van welke keuken je hier kan genieten? Dat is natuurlijk de Italiaanse keuken. En geloof ons, de tiramisu is zó goed!

Adres Grazia & Graziella: Piazza Scipione Ammirato, 7, 00179 Rome RM

4. Freni e Frizoni

Ben jij wel te porren voor een avondje uit? Dan moet je in de wijk Trastevere zijn, dit is namelijk één van de 4 leukste wijken in Rome. Het bruist er van de gezellige restaurants en bars waar zowel Italiaanse als internationale studenten graag komen. Naast de Tiber en dichtbij Ponte Sisto vind je Freni e Frizoni, een heel leuke bar om een drankje te doen. Vanaf het hogergelegen terras heb je uitzicht over de straten van Trastevere.

Adres Freni e Frizoni: Via del Politeama, 4/6, 00153 Roma

Grazia & Graziella Rome
Grazia & Graziella
Uitgaan in Trastevere Rome
Uitgaan in Trastevere

Bezienswaardigheden in Rome

Heb jij binnenkort een stedentrip naar Rome op de planning staan, of wellicht denk je er over na om een stedentrip naar Rome te bezoeken? Bereid je dan alvast een beetje voor en laat je inspireren wat te zien en doen. Dit zijn namelijk 10 toffe bezienswaardigheden in Rome die je gezien moet hebben!

Lees ook: De mooiste bezienswaardigheden in Rome
Het Colosseum, de Sint-Pietersbasiliek en de Trevifontein zijn je vast al bekend, benieuwd naar meer indrukwekkende bezienswaardigheden? Klik dan snel door!

Deel dit bericht:

Picture of Lois Weeterings

Lois Weeterings

Een dromer, enthousiast en altijd op zoek naar avontuur en nieuwe belevenissen. Maar ook hardwerkend en wel 1000 ideeën die mij achtervolgen. Met mijn benen in Nederland, maar met mijn hoofd op een tropisch eiland. Ik houd van het ontdekken van onbereisde plekjes, waar dan ook ter wereld. Ik grijp dan ook elke kans aan om een stukje van de wereld te ontdekken en wil iedereen inspireren dit ook te doen.

Meer Rome? Laat je inspireren!