Zoek
Sluit dit zoekvak.

Inhoud

Inle Lake is een bijzonder mooie en indrukwekkende bestemming in Myanmar, zelfs één van de meest pure reisbestemmingen in heel Zuidoost-Azië. Een boottocht het over Inle-meer, een bezoek aan de drijvende tuinen en de omliggende dorpen behoren dan ook tot de hoogtepunten van een rondreis. Het gebied rondom Inle Lake is populair onder reizigers en dat is niet zonder reden. Gelukkig is Inle Lake nog aardig ongerept en authentiek gebleven, een reden om Inle Lake absoluut niet over te slaan tijdens een rondreis door Myanmar. Wat zijn indrukwekkende bezienswaardigheden en leuke activiteiten rondom het Inle Lake? Dit zijn onze tips!

Drie dagen Inle Lake

Tips voor Inle Lake, Myanmar

Vanuit Kalaw hebben wij de tweedaagse trekking gedaan naar Inle Lake. Tijdens onze wandeling door het landschap doemden opeens een wolkenveld op. Deze hing prachtig boven het Inle Lake. Eenmaal aangekomen bij één van de zijtakken van het meer, hebben we geluncht voordat we al pruttelend het meer op vaarden. De boottocht naar het dorpje Nyaung Shwe duurde ongeveer een uur. De eerste glimpen van dit betoverende landschap en de iconische vissers maakten een geweldige indruk. Dit zijn de leukste dingen om te doen wanneer je in Inle Lake bent, tevens goed te doen in drie dagen.

Een boottocht over inle lake

Een boottocht maken over het meer van Inle Lake is een absolute must-do wanneer je er bent. Het boeken van deze boottocht kun je doen bij jouw accommodatie of bij een lokale reisorganisator. Houd er wel rekening mee dat er verschillende routes zijn die je kan boeken voor een boottocht over Inle Lake. Het verschil tussen deze twee routes is een bezoek aan de Shwe Indein Pagoda.

‘s Ochtends om half 7 werden wij bij onze accommodatie in Nyaung Shwe opgehaald door onze lokale gids om met zonsopkomst op het meer te varen. Controleer goed wat de zonsopkomst doet in de periode dat jij in Inle Lake bent, want het is zonde als je dit zou missen. Het is indrukwekkend om te zien hoe de vissersmannen op het puntje van hun boot balanceren terwijl ze vis proberen te vangen met de netten. Tijdens de boottocht over Inle Lake weet de gids waar hij naartoe moet om jou een indruk te geven van het lokale leven. Onderweg zijn er ook nog optionele stops die je tijdens de boottocht met je gids kunt bespreken. 

Reistips Inle Lake Myanmar
Reistips Inle Lake Myanmar

Een van de optionele stops tijdens de boottocht is een bezoek aan de drijvende tuinen. De grond en tuinen worden bij elkaar gehouden door te werken met bamboo. Het hele jaar door worden hier verschillende soorten groenten geproduceerd. Andere optie zijn een bezoek aan de long-neck stammen, de zilver- en goudfabrieken, sigarenfabriek en de drijvende souvenirshops.

boottocht inle lake Myanmar
boottocht inle lake myanmar

Bezoek de Shwe Indein Pagoda

In het westen van Inle Lake liggen de pagodes van Indein. Het is een redelijk groot gebied dat bestaat uit oude pagoda’s die niet of nauwelijks zijn gerestaureerd. Dit geeft het totale complex een authentiek en indrukwekkend uiterlijk. De belangrijkste pagoda van Indein is gelegen bovenop de heuvel. De heuvel kenmerkt zich door gouden en witgekalkte pagoda’s. 

Het verkennen van dit gebied deden wij door aan te leggen bij een steiger van een lokaal dorpje. Zo liepen wij langs de lokale huizen naar de Shwe Indein Pagoda en stonden wij ineens oog in oog met jonge voetballers tijdens hun voetbalwedstrijd.

Indein Inle Lake
Indein Inle Lake

Fietsen langs Inle Lake

Huur een fiets bij jouw verblijf of bij één van de fietsverhuurder en ontdek de de dorpjes gelegen aan Inle Lake. Een optie is om een fietstocht te boeken waarbij je door het landschap fietst en een bezoek brengt aan de rijstvelden, het bamboo bos, de authentieke dorpen, wijnvelden en niet onbelangrijk: mooie uitzichtpunten.

Verblijf in Nyaung Shwe

Nyaung Shwe is de uitvalsbasis voor een bezoek aan Inle Lake. Hier vind je dan ook veel gezellige guesthouses en hostels. Een absolute aanrader is het Sin Yaw restaurant. Dit restaurant heeft onwijs lieve bediening en heerlijk eten. Bezoek ‘s ochtends de markt die centraal is gelegen in Nyaung Shwe. Je krijgt een goede impressie van het dagelijkse leven in de stad.

Nyuang Shwe Inle Lake
reistips nyaung shwe myanmar

Ballonvaart over Inle Lake

Bij een ballonvaart in Myanmar denkt bijna iedereen gelijk aan Bagan. Niet zo gek aangezien dit plaatje overal opduikt. Een ballonvaart over Inle Lake is wat nieuws, maar wel ontzettend spectaculair wanneer je tijdens de zonsopkomst dit prachtige landschap onder je ziet opgloeien.    

De bekende organisatie om je ballonvaart bij te boeken is Balloons over Bagan.

waar te verblijven in Nyaung Shwe

Teak Wood Hotel

Nyaung Shwe
  •  

Ostello Bello

Nyaung Shwe
  •  

Reisroute Myanmar

Wij hebben een onwijs mooie reis gemaakt door het prachtige land Myanmar. Van chaotische steden tot hikes door ongerepte landschappen, Myanmar is een veelzijdig land. De mooiste tempels van Bagan bezoeken? Ik hoop dat je met mijn tips jouw reisroute door Myanmar goed kan plannen!

Deel dit bericht:

Picture of Lois Weeterings

Lois Weeterings

Een dromer, enthousiast en altijd op zoek naar avontuur en nieuwe belevenissen. Maar ook hardwerkend en wel 1000 ideeën die mij achtervolgen. Met mijn benen in Nederland, maar met mijn hoofd op een tropisch eiland. Ik houd van het ontdekken van onbereisde plekjes, waar dan ook ter wereld. Ik grijp dan ook elke kans aan om een stukje van de wereld te ontdekken en wil iedereen inspireren dit ook te doen.

Meer Myanmar? Laat je inspireren!