Zoek
Sluit dit zoekvak.

Inhoud

De leukste Instagram hotspots in Delft

Delft is een van de gezelligste steden in Nederland met een leuk centrum en genoeg Instagram-waardige hotspots. Een dagje Delft staat bij ons dan ook regelmatig op de planning. Niet alleen vanwege de leuke winkels en gezellige restaurants, maar ook door het prachtige historische centrum en de vele mooie rijksmonumenten. Wil jij de mooiste Instagram spots ontdekken in Delft? Op deze locaties schiet je gegarandeerd schitterende plaatjes!

De Oostpoort

Absoluut een ware Instagram spot in Delft is de Oostpoort. De Oospoort ligt net buiten het centrum en is de enige nog overgebleven stadspoort van Delft. De poort werd rond 1400 gebouwd, maar de torens van de Oostpoort werden rond 1510 verhoogd.

De Oostpoort bestaat uit een landpoort en een waterpoort die met elkaar zijn verbonden door resten van een stadsmuur. Deze verdedigingsmuren, poorten en torens waren vroeger ontzettend belangrijk voor de stad omdat Delft een belangrijke handelsstad was. Vandaag de dag zit er in de Oostpoort een woning en een kunstgalerij. Zowel de Oostpoort als de Oostpoortbrug zijn monumenten. Deze locatie biedt een sprookjesachtig decor om te fotograferen. 

Oostpoort Delft
oostpoort delft
Instagram spots Delft Oostpoort

De Visbrug

Delft staat bekend om de historische grachten en pandjes, het gezellige centrum en de schilderachtige steegjes. Een van die steegjes bracht ons bij de 19-eeuwse Visbrug over het water van de Nieuwe Delft in de Voorstraat. De Venetiaans ogende brug is vernoemd naar de brouwerij de Vis die hier tegenover aan de Visstraat was gevestigd. De brug (met de oude pandjes als decor) bieden een schitterende setting om te fotograferen. De Visbrug is dan ook niet voor niets benoemd tot rijksmonument!

instagram spots Delft
instagram spots Delft visbrug

Vrouwe van Rijnsburgerbrug 

De Vrouwe van Rijnsburgerbrug is een bekend plaatje in Delft. Misschien doet de naam niet direct een belletje rinkelen. Toch hoort de brug (met de Nieuwe Kerk en historische pandjes als achtergrond) bij de geliefde locaties om te fotograferen in Delft.

De Vrouwe van Rijnsburgerbrug is gevestigd aan de straat Vrouwenregt vlak naast de Nieuwe Kerk. De gemetselde boogbrug is vernoemd naar een abdis van het vrouwenklooster in Rijnsburg, dat in 1133 werd gesticht. De brug stamt uit de zestiende eeuw en behoort tot de oudste bruggen van Delft. In 2012 is de brug geheel gerenoveerd. Net als de Visbrug, is de Vrouwe van Rijnsburgerbrug een rijksmonument

vrouwe van rijnsburgerbrug
Foto Kerk Delft

Mooie steden voor een dagje uit in Nederland

Nederland kent ontzettend veel leuke steden voor een dagje uit. Wat dacht je van een stedentrip naar Leiden, Eindhoven, Rotterdam, Tilburg of Middelburg? Op onze Nederland-pagina vind je allerlei tips voor een geslaagd dagje weg in eigen land. 

NOG MEER leuke stedentrips in Nederland

Deel dit bericht:

Picture of Travander

Travander

Zoals onze slogan 'Let’s Travel and Wander' al doet vermoeden reizen wij graag van de gebaande paden. We delen op Travander dan ook al onze best bewaarde geheimen en onontdekte schatten in binnen- en buitenland. Denk aan reistips, persoonlijke reisverhalen en bestemmingen die je niet mag missen. Van ver weg tot dicht bij huis!

Meer Stedentrips Nederland? Laat je inspireren!