Inhoud

Deze Instagram spots op Mykonos kun je niet missen

Er zijn zoveel Griekse eilanden die razend populair zijn op Instagram, en dat komt met name door de schitterende Instagram spots die je er kunt vinden. Mykonos is hier zeker één van. Het is dan ook helemaal van deze tijd om alle Instagram spots te ontdekken en de mooiste foto’s te maken. Ook wij vinden het ontzettend leuk om op pad te gaan en foto’s te schieten. Gelukkig vind je genoeg Instagram spots op Mykonos. In dit artikel delen wij waar je deze spots op het eiland kunt met uiteraard wat handige tips voor het perfecte plaatje!

Kato Mili Windmills

De iconische Kato Mili Windmills zijn niet te missen wanneer je Mykonos bezoekt. Je vindt ze op wandelafstand van het bruisende centrum (zo’n vijf minuten bergopwaarts vanaf Little Venice). Het is een zeer druk bezochte bezienswaardigheid op Mykonos, dus wil je hier foto’s maken zonder de menigte dan is het aan te raden om bijtijds te gaan (in de ochtend). Het is tevens een plek vanwaar je een schitterende zonsondergang kunt zien. Leuk om te onthouden voor wanneer je graag de avond in Mykonos-stad spendeert! 

Little Venice

Deze zeer charmante spot heeft een prachtige locatie langs de waterkant en recht tegenover de bekende Kato Mili windmolens. Het is naar onze mening één van de meest romantische plekken op het eiland. Je vindt hier dan ook vanzelfsprekend een aantal van de lekkerste hotspots op Mykonos. Je kunt hier op het stenen strand schitterende foto’s schieten met Little Venice op de achtergrond. Houd er wel rekening mee dat ook deze plek erg toeristisch kan zijn. Ga vroeg in de ochtend en je bent een van de weinige die hier rondloopt. Rond golden hour is persoonlijk onze favoriete tijd om hier te zijn. Het mooie licht geeft je foto’s een warme gloed. De mensen moet je dan maar even wegdenken.

Instagram Spots Mykonos

Paraportiani Church

De Paraportiani is één van de bekendste kerken op Mykonos. En met haar aparte vormen en mooie ligging creëert het een plaatje waar iedereen blij van wordt. Of het waar is dat weten we niet, maar we hebben vernomen dat de Paraportiani kerk ‘s werelds meest gefotografeerde kerk is. Dit is dus zonder twijfel een Instagram spot op Mykonos!

De foto is genomen in de ochtend tijdens zonsopkomst (in oktober rond 07:30 uur) , dit zie je ook terug op de kerk. De zon was nog niet hoog genoeg waardoor de kerk deels nog in de schaduw was.

Het steegje bij Kastro’s Restaurant

Kastro’s is niet alleen één van de leukste hotspots op Mykonos, ook is het één van de bekendere Instagram spots op Mykonos. Het steegje waar je ‘s middags en ‘s avonds heerlijk kunt zitten, is ‘s ochtends nog leeg. Een schitterend en typisch Grieks witgekalkt steegje met uitzicht op zee. Als dat geen prachtig plaatje wordt dan weten wij het ook niet meer!

Paraportiani Church

Agia Kyriaki Church

In Mykonos-stad vind je oneindig veel schattige kerkjes en mooie pleinen, maar het plein bij de Agia Kyriaki Church is als je het ons vraagt de allermooiste. De typisch witgekalkte straten, de iconische architectuur en de waanzinnige bougainvillea creëren hier de ideale setting voor het perfecte plaatje. 

De mooiste fruitwinkel op Mykonos

Om de hoek bij de Agia Kyriaki Church, in één van de smallere zijstraatjes, vind je de mooiste groente- en fruitwinkel op Mykonos. Elke ochtend worden de stukken fruit hier één voor één neergelegd. Je begrijpt dus vast wel dat het hier elke dag weer leuk foto’s schieten is voor dit mooie blauw-witte pandje. 

Fotospots op Mykonos

Er zijn nog veel meer Instagram spots op Mykonos

Wanneer je door de straten van Mykonos-stad loopt, dan voelt het alsof elke hoek een Instagram-waardige foto oplevert. Dit komt zeker doordat de kleurrijke bougainvillea de straten en huizen extra doet sieren. Voor de meest uitbundige bougainvillea kun je het best in de lente of zomermaanden naar Mykonos gaan. Ongeacht het seizoen maak je in Mykonos Old Town altijd prachtige foto’s, daar is de setting nou eenmaal naar. Andere Instagram-waardige spots op Mykonos zijn:

  • De #happiness shop
  • Boni’s Windmill

tips voor een fijne vakantie op Mykonos

Deel dit bericht:

Lois Weeterings

Lois Weeterings

Een dromer, enthousiast en altijd op zoek naar avontuur en nieuwe belevenissen. Maar ook hardwerkend en wel 1000 ideeën die mij achtervolgen. Met mijn benen in Nederland, maar met mijn hoofd op een tropisch eiland. Ik houd van het ontdekken van onbereisde plekjes, waar dan ook ter wereld. Ik grijp dan ook elke kans aan om een stukje van de wereld te ontdekken en wil iedereen inspireren dit ook te doen.