Zoek
Sluit dit zoekvak.

Inhoud

Installeren Lightroom Presets: gebruik ons stappenplan!

Het installeren van Lightroom Presets, het kan wat lastig zijn wanneer je het zelfstandig probeert uit te vogelen. Maar om je gemakkelijk en snel op weg te helpen delen wij in dit artikel ons stappenplan. Zo installeer je in no-time Lightroom Presets op je mobiel en/of desktop. Wij werken al jaren met Lightroom en geven hiermee al onze reisfoto’s de boost die ze nodig hebben. Ben je benieuwd naar onze presets? Deze vind je binnenkort in onze shop. 

Het installeren van Lightroom Presets op je mobiel

We zullen je stap voor stap uitleggen hoe je de Lightroom Presets kunt toevoegen aan de Lightroom applicatie (gratis) voor zowel iPhone (iOS) en Android. De bestanden die je gebruikt voor iPhone (iOS) en voor Android zijn de .DNG bestanden. Uiteraard heb je voor het installeren van de mobiele presets je mobiel nodig.

Mocht je al een account hebben bij Creative Cloud dan zullen de presets automatisch synchroniseren met je Lightroom desktop applicatie. Dit is niet het geval wanneer je de applicatie Lightroom Classic gebruikt.

Het stappenplan: zo ga je te werk (iPhone / iOS)

Om de presets te gebruiken op je mobiel is het belangrijk dat je de Lightroom App op je mobiel hebt geïnstalleerd. Bij het opstarten van de app wordt je gevraagd in te loggen of een account aan te maken. Dit is gratis!

Download vervolgens de Unzip app op je mobiel waarmee je het ZIP-bestand (wat je hoogstwaarschijnlijk hebt ontvangen) te ‘unzippen’. Vanuit hier kunnen we gemakkelijk de presets toevoegen aan de Lightroom app. 

Stap 1

We starten nu met het stappenplan waarbij we foto’s gebruiken om het installeren van de mobiele Lightroom presets te ondersteunen. 

Open het ZIP-bestand (die je per mail hebt ontvangen) met de Unzip app. De map verschijnt automatisch in de app.

Stap 1 Installeren Lightroom Presets

Stap 2

Door te klikken het ZIP-bestand ‘unzip’ je het bestand. Je ziet nu het bestand daadwerkelijk als map in de app verschijnen. Je kunt eventueel wat reclame krijgen. 

Om bij de .DNG bestanden te komen open je de map waarna je nogmaals moet doorklikken.

Stap 2 Installeren presets

Stap 3

Klik rechtsboven in je scherm op ‘wijzig’ en selecteer alle .DNG bestanden. Klik vervolgens linksonder op het vierkantje met de schuine pijl naar rechts (verzenden naar).

Stap 3 installeren presets

Stap 4

In de pop-up scroll je naar het icoon van de Lightroom app om er vervolgens op te klikken. Zoals je op de afbeelding ziet kun je klikken op ‘start Lightroom nu’.

Installeren presets Stap 4

Stap 5

In de Lightroom app zie je nu één of meerdere afbeeldingen staan (afhankelijk van hoeveel .DNG bestanden je hebt toegevoegd). Om een voorinstelling op te slaan klik je op de afbeelding.

Klik vervolgens op het bolletje rechts bovenin en kies daarna voor de optie ‘voorinstelling maken’.

Stap 5 presets

Stap 6

Bij ‘naam voorinstelling’ kun je de benaming toevoegen. In ons geval ‘wonder’ die uiteraard verwijst naar onze preset wonder. 

Klik vervolgens op ‘gebruikersvoorinstellingen’ om de voorstellingen in een map te verzamelen. Wanneer je klaar bent klik je op het vinkje rechts bovenin. Herhaal dit proces per afbeelding tot je alle voorinstellingen hebt opgeslagen.

Stap 6 presets

Het gebruiken van de mobiele presets (iPhone / iOS)

Wanneer je nu jouw eigen foto’s toevoegt aan de Lightroom app kun je de opgeslagen voorinstellingen gebruiken. Dit doe je door de afbeelding te openen en te klikken op het vierde icoontje in de zwarte balk onderin het scherm (zie afbeelding hierboven). Klik op de opgeslagen voorinstellingen om het effect te zien op jouw foto. Gebruik je onze presets? Deel je resultaten met ons door #letstravelandwander te gebruiken op Instagram!

Het stappenplan: zo ga je te werk (Android)

Zorg ervoor dat je de Lightroom App op je mobiel hebt geïnstalleerd om de presets te kunnen toevoegen en uiteraard om te kunnen gebruiken. Heb je al een account bij Adobe dan kun je hiermee inloggen in de app of maak (gratis) een account aan.

Download het ZIP-bestand (die je hoogstwaarschijnlijk per mail hebt ontvangen). Hieronder start het stappenplan om de presets toe te voegen aan jouw Lightroom app. 

Stap 1

Open nu de Lightroom app en klik op het icoon ‘foto toevoegen’ zoals je in onderstaande afbeelding kunt zien.

Voeg een foto toe. De toegevoegde foto zie je nu groot in beeld. Klik vervolgens op het icoon ‘voorstellingen’.

Android Installatie presets

Stap 2

Wanneer je klikt op het icoon ‘voorinstellingen’ open je een menu waarin je kiest voor de optie ‘importeren voorinstellingen’. 

Gebruik de zoekbalk om de reeds gedownloade bestanden te vinden. Selecteer alle .DNG-bestanden en bevestig.

Installatie presets Android

Het gebruiken van de mobiele presets (Android)

De presets zijn nu toegevoegd aan jouw Lightroom App en klaar om te gebruiken. Selecteer de voorinstellingen om het effect op jouw foto(‘s) te zien. Gebruik je onze presets? Deel dan jouw bewerkte foto’s op Instagram met de hashtag #letstravelandwander! 

Bekijk al onze lightroom presets

Deel dit bericht:

Picture of Travander

Travander

Zoals onze slogan 'Let’s Travel and Wander' al doet vermoeden reizen wij graag van de gebaande paden. We delen op Travander dan ook al onze best bewaarde geheimen en onontdekte schatten in binnen- en buitenland. Denk aan reistips, persoonlijke reisverhalen en bestemmingen die je niet mag missen. Van ver weg tot dicht bij huis!