De lekkerste Italiaanse restaurants in Rotterdam

Italiaanse restaurants, we zijn er dol op. Een lekkere goedgevulde pasta, een traditionele steenoven pizza en antipasti, het is allemaal om te smullen! Gelukkig zijn er in Rotterdam veel goede Italiaanse restaurants, zowel in het centrum als in de andere wijken van de stad. Ben jij benieuwd naar de beste Italiaanse restaurants in Rotterdam? Dit zijn ze!

O’pazzo

Het Italiaanse restaurant O’pazzo in Rotterdam is een hotspot waar we maar wat graag komen. Je kunt bij O’pazzo terecht voor heerlijke traditionele pasta’s en pizza’s, maar dit is ook een top plekje voor als je een wijnliefhebber bent. Zo biedt het restaurant bijvoorbeeld een high wine aan, waarbij je 4 glazen (met een Award bekroonde) huiswijn geserveerd krijgt en een selectie van de antipasti (voor maar €39,50 voor 2 personen). Het restaurant is continu op zoek naar gezondere en duurzamere ingrediënten en tot slot is het interieur van O’pazzo ook nog eens echt een plaatje om te zien! Onthouden dus. 

Adres O’pazzo: Mariniersweg 90, 3011 NV Rotterdam

Panzeró

Ben je wel eens op vakantie geweest in het schitterende Puglia? Dan moét je naar dit Italiaanse restaurant in Rotterdam! De keuken van Panzeró is namelijk geïnspireerd op deze regio in Zuidoost-Italië en is werkelijk verrukkelijk. Alle ingrediënten die worden gebruikt bij Panzeró, worden geïmporteerd uit Puglia en zijn met de grootste zorg geselecteerd bij de beste lokale producenten. Bij Panzerò kom je niet voor de standaard pizza en pasta, maar eet je allerlei kleine hapjes, à la Italiaanse street food. De specialiteit is zonder twijfel de panzeroti! Die moet je geprobeerd hebben bij Panzeró. 

Adres Panzeró: Botersloot 50A, 3011 HH Rotterdam

Napoli 

Restaurant Napoli hoort alleen al in dit rijtje thuis door de ontzettend leuke locatie op de Meent, één van de populaire straten in Rotterdam waar wij al heel wat vrijdagavonden hebben gespendeerd met een lekker drankje. En hoe lekker is het om ervoor eerst een hapje te eten bij de Italiaan? Zowel de dunne krokante pizza’s als de pasta’s bij Napoli zijn een feestje en ook de heerlijke desserts slaan wij hier niet af. Het is dan ook zeker een plek om te onthouden voor als je op zoek bent naar een Italiaans restaurant in het centrum. 

Adres Napoli: Meent 81A, 3011 JG Rotterdam

La Salute

La Salute in Hillegersberg is ook zeker één van de lekkerste Italiaanse restaurants in Rotterdam. Deze hotspot vind je misschien niet in het centrum, maar is het zeker waard om voor uit te wijken. Het restaurant is in Hillegersberg namelijk al sinds 1995 een waar begrip. Het restaurant ademt Italië én gezelligheid. De keuken is geïnspireerd op de Siciliaanse keuken en er worden dan ook allerlei specialiteiten van het eiland geserveerd. Vraag in de zomer vooral om een zonnig plekje op het terras tussen de druivenranken!

Adres La Salute: Bergse Dorpsstraat 65, 3054 GB Rotterdam

La Zia Maria 

Een bezoek aan La Zia Maria wordt ook wel omschreven als een Italiaans feestje, een plek waar je te midden van de Rotterdamse stadsdrukte toch echt even in Italië waant. In dit knusse zaakje eet je de lekkerste Italiaanse gerechten. Kies bijvoorbeeld voor het lunchmenu van €22,50 per persoon, maar ook voor het diner vind je in deze trattoria de lekkerste gerechten. Er zijn maar een aantal tafeltjes dus een reservering kan zeker geen kwaad. Naast dat je hier dus lekker kunt eten, kun je er ook typische Italiaanse delicatessen kopen. Ook drink je hier de lekkerste koffie, zoals espresso ristretto, cappuccino en latte macchiato. 

Adres La Zia Maria: Nieuwe Binnenweg 222A, 3021 GM 

Trattoria Sophia

Trattoria Sophia is één van de nieuwere Italiaanse hotspot in Rotterdam. Het restaurant is gevestigd in het voormalige hotel-restaurant Stroom in de Lloydstraat. Op de kaart staan allerlei lekkere Italiaanse gerechten, van pizza’s, tot pasta’s en antipasti, maar natuurlijk ook heerlijke Italiaanse desserts zoals panna cotta en tiramisu. Waar wij ook gek op zijn bij Trattoria Sophia is de uitgebreide lunchkaart. Geen standaard pizza’s en broodjes, maar royaal belegde panini’s met toppings als burrata, scarmoza en Parmaham. Alles wordt bij Trattoria Sophia vers bereid door de Italiaanse chef-kok Carmelo Incani. 

Adres Trattoria Sophia: Lloydstraat 1A, 3024 EA Rotterdam 

Guliano 

‘De lekkerste Italiaanse sandwiches en delicatessen in Rotterdam’, zo wordt Guliano omschreven op hun eigen Instagram-pagina. En met recht, want de broodjes bij Guliano zijn verrukkelijk! Je kunt Guliano vinden op de Meent in Rotterdam en aan de Zalmstraat: Guliano aan de Maas. Je kunt heerlijk borrelen op het terras bij Guliano met een goed gevulde Italiaanse borrelplank, maar de lunchgerechten zijn ook super lekker om mee te nemen naar huis op een werkdag. Favoriet bij ons? De broodjes Gallo en Carpaccio! Absoluut een adresje om te onthouden. 

Adres Guliano: Meent 31 (3011 JC) & Zalmstraat 9 (3016 DS) Rotterdam

Mangiare 

Mangiare begon in 2004 in een knus zaakje in de Van Oldenbarneveltstraat. Het was voor lange tijd een onontdekte parel in de stad. Maar dat is verleden tijd! Inmiddels zijn er drie vestigingen van Mangiare in Rotterdam, waaronder ook het restaurant GaleriAAA. Op de kaart vind je verse pasta’s, gegrilde groenten en antipasti. Bijna alle gerechten zijn biologisch. Naast lekker tafelen in het restaurant, kun je hier ook ingrediënten inslaan voor thuis, zoals salades, pesto’s, tapenades en geroosterde groenten. 

Adres Mangiare: Van Oldenbarneveltstraat 150 (3012 GX), Pannekoekstraat 93a (3011 LD) en GaleriAAA: Zaagmolenkade 124 (3035 KD) Rotterdam

De beste restaurants van Rotterdam

Op zoek naar nog meer lekkere hotspots in Rotterdam? Wij hebben de leukste lunchrooms, restaurants en bars in Rotterdam verzameld in ons complete Rotterdam overzicht

Nog meer leuke hotspots in Rotterdam

Deel dit bericht

Hi!

Hi!

Wij zijn Lois en Naomi, de twee avontuurlijke reizigers van Travander. Vanuit onze missie let's travel and wander zijn wij altijd op zoek naar ongerepte, authentieke plekjes en nieuwe ervaringen. Op Travander delen wij al onze persoonlijke reisverhalen, fijne herinneringen en handige reistips.

Volg ons ook online voor je dagelijkse dosis reisinspiratie!

Volg ons op social media

Recente blogposts