Search
Close this search box.

Inhoud

Hamburg is net zoals elke stad opgedeeld in meerdere wijken. En tot één van de leukste plekken van Hamburg behoort zeker het Karolinenviertel dat onderdeel is van de wijk St. Pauli. Het is een plek vol felgekleurde street art, hippe koffie spots en gezellige restaurantjes. Kortom, een sfeervolle plek om te ontdekken. En geloof ons, je kijkt echt je ogen uit! Dit zijn de leukste tips voor een bezoek aan Karolinenviertel in Hamburg

Struin door de straten van het Karolinenviertel

Voor wie wel eens in Berlijn is geweest klinkt het vast logisch als we zeggen dat de sfeer en uitstraling van het Karolinenviertel ons een beetje doen denken aan de Duitse hoofdstad. Er overheerst een urban en alternatief sfeertje. De mensen die je hier tegenkomt zijn vooral jong en hip, en dat is ook waar de winkeliers zich hier op richten. Ontdek het zelf tijdens een wandeling langs de trendy maar toch ook shabby-chic boetiekjes in de Marktstraße. 

Graffiti Hamburg
Wijken Hamburg
Karolinenviertel Hamburg

Bezoek de hippe hotspots in het Karolinenviertel

Het Karolinenviertel was een arbeiderswijk totdat het aantal hipsters de overhand kreeg in de wijk. Sindsdien is de wijk getransformeerd tot een relaxte en creatieve plek waar je terecht kunt bij leuke en sfeervolle hotspots.

Cafe by Dokuwa

Op de hoek van Marktstraße en de Glashüttenstraße vind je de lekkerste koffie spot in het Karolinenviertel: Cafe by Dukowa. Het kleine zaakje met een kassaraam in de muur voor een smakelijke koffie to go trok direct onze aandacht. Koffie is trouwens niet het enige wat je hier kunt bestellen. Ze hebben namelijk ook zeer smakelijke Japanse bentoboxen als unchpakketten. 

Verlan

Terwijl we al kletsend door de straten van het Karolinenviertel liepen kwamen we voorbij de shop van Verlan. In de etalage liggen de mooiste handgemaakte sieraden die afkomstig zijn van het fijne Bali. Je kunt hier naast mooie sieraden ook een heerlijk koffietje scoren want binnen bevindt zich ook een klein café. 

Happenpappen

Een hotspots die wij vaak getipt kregen, en nu ook aan jou tippen, is het vegan restaurant Happenpappen. De inrichting van de lunchroom is sfeervol ingericht met een bijpassende groene muur en de planten maken het helemaal af. Maar uiteindelijk gaat het natuurlijk om de gerechten die je hier kunt bestellen. Wat gaat het worden? Een taartje of kies je toch voor een lekker stuk taart of bowl?

Hotspot Karolinenviertel Hamburg
Happenpappen Hamburg

Waar te verblijven in het Karolinenviertel?

Als je nog op zoek bent naar een leuke accommodatie om te verblijven tijdens je stedentrip naar Hamburg, dan is het Karolinenviertel zeker het overwegen waard. Niet alleen omdat het een gezellige plek is in Hamburg, maar ook omdat het dichtbij het stadscentrum en de uitgaansgelegenheden ligt. 

NH Collection Hamburg City

Karolinenviertel
  •  

Pyjama Park Hotel & Hostel

Schanzenviertel
  •  

Overzicht van hotels

Hamburg
  •  

De leukste to do’s tijdens een stedentrip naar Hamburg

We hebben het nu gehad over de leuke wijk het Karolinenviertel, maar Hamburg heeft nog veel meer te bieden. Wij waren twee volle dagen in de stad en hebben zoveel mogelijk uit onze dagen gehaald. We hebben voor jou de leukste tips en hotspots voor Hamburg verzameld zodat ook jij het meeste uit je bezoek aan Hamburg kunt halen. 

Deel dit bericht:

Picture of Travander

Travander

Zoals onze slogan 'Let’s Travel and Wander' al doet vermoeden reizen wij graag van de gebaande paden. We delen op Travander dan ook al onze best bewaarde geheimen en onontdekte schatten in binnen- en buitenland. Denk aan reistips, persoonlijke reisverhalen en bestemmingen die je niet mag missen. Van ver weg tot dicht bij huis!