Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Inhoud

De mooiste tijd van het jaar komt er weer aan! Kerst staat voor de deur en wij kunnen niet wachten om dit te vieren in Rotterdam. Om alvast in de stemming te komen bezoeken we de leukste kerstmarkten, doen we kerstinkopen in de mooi versierde winkels en maken we plannen voor een uitgebreid kerstdiner. We kunnen nog hele alinea’s vol schrijven over hoeveel zin we hebben in de kerstdagen en waarom het zo’n fijne periode is, maar we gaan over tot wat echt belangrijk is. En dat zijn natuurlijk alle tips voor een gezellige kerst in Rotterdam. Daarom delen we hieronder een lijstje vol met de leukste tips en to do’s!

Kerstmarkten in Rotterdam

Glühwein, warme chocolademelk met slagroom, wafels en oliebollen typeren de Nederlandse kerstmarkten en we moeten eerlijk toegeven dat we alles hiervan lekker vinden. Uiteraard houden we in ons achterhoofd de kleurrijk versierde Lebkuchen Herzen die je altijd spot op de Duitse kerstmarken zoals in Düsseldorf, maar wie weet vinden we die ook wel bij één van de kerstmarkten in Rotterdam.

Noorse Kerstmarkt

Bezoek de Noorse kerstmarkt van 9 t/m 12 en op 18 en 19 november 2023 van 10:00 tot 17:00 uur. Geniet van typisch Noorse gerechten, scoor handgemaakte producten en nog veel meer!

Adres: Westzeedijk 300 in Rotterdam

Finse kerstwinkel

Een kerstwinkel met typische Finse lekkernijen, activiteiten en lokale producten. Bezoek de kerstwinkel van het Finse Huis Rotterdam van 16 t/m 19 en van 23 t/m 26 november 2023.

Adres: ‘s-Gravendijkwal 64 in Rotterdam

Deense kerstmarkt

Proef lokale Deense snacks en specialiteiten en neem lekkere producten mee voor thuis. Bezoek de de Deense kerstmarkt van 23 t/m 26 november 2023. Op donderdag en vrijdag van 12:00 tot 20:00 uur en op zaterdag en zondag van 11:00 tot 17:00 uur.

Adres: Coolhaven 1 in Rotterdam

Zweedse kerstmarkt

Een traditionele Zweedse kerstmarkt in Rotterdam waar je een combinatie van lokale producten en lokale specialiteiten vindt. Bezoek de Zweedse kerstmarkt op 24 november van 11:00 tot 18:00 uur en op 25 november van 11:00 tot 17:00 uur.

Adres: Schiedamsesingel 2 in Rotterdam

Kerstmarkt in Trompenburg

Koop leuke cadeaus voor onder de boom op een kerstmarkt in een wintergroene omgeving. De kerstmarkt in Trompenburg vindt plaats van 8 t/m 10 december 2023. Entreeprijs per persoon is €11,-.

Adres: Honingerdijk 86 (beneden) in Rotterdam

Rotterdamse Oogstmarkt Kerst Editie

Een lokale Rotterdamse markt op het Noordplein waar je de lekkerste en mooiste producten kunt scoren. De kersteditie van de Rotterdamse Oogstmarkt vindt dit jaar 3 x plaats, namelijk op: 9, 16 en 23 december 2023.

Adres: 

Kerstmarkt aan de Maas (OASE)

Een duurzame kerstmarkt met lokale, vintage en handmade shops. Bezoek de Kerstmarkt aan de Maas op zondag 10 december van 11:00 tot 17:00 uur. Entree €2,-per persoon (kinderen zijn gratis).

Adres: Schiehaven 15a in Rotterdam

Winter Fair Ahoy

Struin langs tientallen leuke stands, doe mee aan één van de creatieve workshops en trakteert je zelf op iets lekkers tijdens de Winter Fair in Ahoy. Koop je ticket voor een bezoek aan de Winter Fair in Ahoy. Tickets kosten €9,- per persoon. Je kunt de Fair bezoeken van 14 t/17 december 2023.

Adres: Ahoyweg 10 in Rotterdam

Ontdek: de leukste kerstmarkten in Europa
Je vindt in Europa ontzettend veel kerstmarkten die het bezoeken waard zijn, maar welke is nou het leukst? Dit zijn de mooiste en meest sfeervolle kerstmarkten in Europa om in 2023 te bezoeken!

Kerstshoppen in Rotterdam

Elk jaar is het weer een heel karwei om de leukste kerstcadeaus voor vrienden en familie te kopen. We geven graag een origineel cadeau, maar ook een cadeau van waarde. En dan hebben we het niet over het bedrag van het cadeau, maar over de emotionele waarde van het cadeau. Een ding is zeker, bij de volgende winkels in Rotterdam scoor je gegarandeerd een waardevol kerstcadeau!

De leukste kerstwinkels voor het kopen van kerstcadeaus

Kerstshows- en evenementen in Rotterdam

De maand december staat volledig in het teken van gezelligheid. En bij gezelligheid horen leuke uitjes en feestelijke evenementen. Dus mocht je nog leuke inspiratie voor een show of evenement in Rotterdam zoeken, here you go!

Hier wil je bij zijn!

De lekkerste kerstmenu’s

Jeetje, wat zien we veel heerlijke kerstmenu’s voorbij komen. De horeca haalt ook dit jaar weer alles uit de kast om ons met kerst te voorzien van smakelijke hapjes en glazen vol bruisende dorstlessers. Gaan we uitgebreid brunchen, kiezen we voor een uitgeserveerd vijfgangendiner of gaan we gourmetten dit jaar? Bekijk alle kerst deals in Rotterdam!

Ontdek: De lekkerste Kerst Deals in Rotterdam
Lekker smikkelen tijdens de feestdagen, dat doe je bij één van deze Rotterdamse hotspots.

Deel dit bericht:

Foto van Travander

Travander

Zoals onze slogan 'Let’s Travel and Wander' al doet vermoeden reizen wij graag van de gebaande paden. We delen op Travander dan ook al onze best bewaarde geheimen en onontdekte schatten in binnen- en buitenland. Denk aan reistips, persoonlijke reisverhalen en bestemmingen die je niet mag missen. Van ver weg tot dicht bij huis!

Meer Rotterdam? Laat je inspireren!