Bezoek de kerstmarkt van Düsseldorf

De leukste feestdagen van het jaar vinden wij zonder twijfel de kerstdagen. Het is een periode waarin we tijd maken voor familie en vrienden, maar het is ook een periode vol heerlijke etentjes, fijne cadeautjes en de tijd om een kerstmarkt te bezoeken. Kerstmarkten brengen enorm veel gezelligheid met zich mee en staan garant voor een geslaagd dagje of weekendje weg. Wij bezochten de kerstmarkt van Düsseldorf. Lees hier al onze tips zodat je niets mist tijdens jouw bezoek aan de kerstmarkten van Düsseldorf!

De kerstmarkt van Düsseldorf vindt dit jaar plaats van 17 november tot en met 30 december 2022!

kerstmarkt Dusseldorf

De kerstmarkten van Düsseldorf

Tijdens de kerstperiode verandert Düsseldorf in een waanzinnig winterparadijs. Duitsland staat deze periode ook wel bekend om de vele leuke en gezellige kerstmarkten die je kan bezoeken. De meest bekende en ook drukst bezochte kerstmarkt van Duitsland is de kerstmarkt van Düsseldorf. In totaal zijn er zes kerstmarkten die je kunt bezoeken in Düsseldorf. Natuurlijk is het leuk om ze allemaal langs te gaan, maar je kunt natuurlijk ook een keuze maken uit een aantal van de kerstmarkten. 

Kerst Dusseldorf

Aldstadt markt

In het hart van het oude centrum van Düsseldorf staat de Aldstadt kerstmarkt. Deze kerstmarkt kenmerkt zich door de hutten en kraampjes die lijken op de oude burgher huizen van de stad. Een vrolijke en ook drukke kerstmarkt te midden van de Flinger Straße, ideaal om deze kerstmarkt te combineren tijdens het kerstshoppen. De highlight van deze kerstmarkt is de traditionele glühweinpiramide tegenover Carsch-Haus, een populaire plek onder de locals. 

Handwerker markt

De Handwerker Markt is gelegen bij het stadhuis van Düsseldorf. De naam van de markt verklapt het al, je vind hier voornamelijk kerststands die handgemaakte producten verkopen. Een leuke markt voor het kopen van unieke kerstcadeaus. Je kan de kerstmarkt herkennen aan de renaissancestijl van de hutten en kiosken. De highlight van deze kerstmarkt is de grote met hand gesneden kerststal! 

Vergeet niet door te lopen naar het reuzenrad, hier vind je nog veel meer stands en natuurlijk gezelligheid!

Schadow markt

Een markt die je goed kan combineren tijdens het shoppen is de Schadow Markt. Dichtbij de belangrijkste winkelstraten en zo’n 150 winkels, kerstshoppen is hier geen probleem. Rondom de markt vind je meerdere warenhuizen met een groot en divers aanbod. Voor ons was dit de perfecte plek om last-minute nog een kerstcadeau te kopen!

Schadowplatz Dusseldorf
eisbahn Dusseldorf

Kö-bogen markt

Een gezellige kerstmarkt naast het luxe warenhuis Breuninger met prachtig uitzicht op het Hofgarten Park, het stadspark van Düsseldorf. Deze kerstmarkt staat bekend om het meezingen met kerstlieden tijdens de live muziek shows. 

Märchen markt

Het grote plein wordt tijdens de kerstperiode omgetoverd tot een sprookjesachtig winterdorp. Dit is de kerstmarkt waar Duitse sprookjes worden verteld, zoals bijvoorbeeld bij de Kinderturm waar hardop wordt voorgelezen. De houten silhouetten op de kersthutten zijn speciaal ontwikkelde beelden van een kunstenaar. De kerstmarkt wordt verlicht door 15.000 LED lampen waardoor de markt een warme magische gloed krijgt. 

Tip: elke vrijdag is Santa Claus aanwezig op de markt.

Kö-Lichter Markt

Aan één van Europa’s bekendste winkelstraten vind je de dit jaar de Kö-Lichter Markt. De Köningsallee is niet alleen luxe winkelstraat, maar ook een schitterende boulevard. Kortom, de perfecte locatie in Düsseldorf om te genieten van indrukwekkende kerstverlichtingen. 

overnachten in düsseldorf

25hour Hotel Das Tour

Düsseldorf
  •  

Henri Hotel

Düsseldorf
  •  

Openingstijden kerstmarkt Düsseldorf

De kerstmarkt van Düsseldorf vindt dit jaar plaats van 17 november tot en met 30 december 2022. Alle kerstmarkten in Düsseldorf zijn van donderdag tot en met zondag geopend van 11:00 tot 20:00 uur. Op de vrijdag en zaterdagavond zijn ze kerstmarkten geopend tot 21:00 uur. Houd rekening met onderstaande aanpassingen in de openingstijden van de Kerstmarkten van Düsseldorf.

Kerstmarkten in andere steden

De kerstmarkt in Düsseldorf is er zeker eentje die wij aanraden, maar er zijn nog veel meer leuke kerstmarkten! Wat dacht je van de kerstmarkt in Luxemburg of de kerstmarkt in Hamburg

Nog meer leuke kerstmarkten

Deel dit bericht

Hi!

Hi!

Wij zijn Lois en Naomi, de twee avontuurlijke reizigers van Travander. Vanuit onze missie let's travel and wander zijn wij altijd op zoek naar ongerepte, authentieke plekjes en nieuwe ervaringen. Op Travander delen wij al onze persoonlijke reisverhalen, fijne herinneringen en handige reistips.

Volg ons ook online voor je dagelijkse dosis reisinspiratie!

Volg ons op social media

Recente blogposts