Bezoek de kerstmarkt van Düsseldorf

De leukste feestdagen van het jaar vinden wij zonder twijfel de kerstdagen. Het is een periode waarin we tijd maken voor familie en vrienden, maar het is ook een periode vol heerlijke etentjes, fijne cadeautjes en de tijd om een kerstmarkt te bezoeken. Kerstmarkten brengen enorm veel gezelligheid met zich mee en staan garant voor een geslaagd dagje of weekendje weg. Wij bezochten de kerstmarkt van Düsseldorf. Lees hier al onze tips zodat je niets mist tijdens jouw bezoek aan de kerstmarkten van Düsseldorf!

kerstmarkt Dusseldorf

De kerstmarkten van Düsseldorf

Tijdens de kerstperiode verandert Düsseldorf in een waanzinnig winterparadijs. Duitsland staat deze periode ook wel bekend om de vele leuke en gezellige kerstmarkten die je kan bezoeken. De meest bekende en ook drukst bezochte kerstmarkt van Duitsland is de kerstmarkt van Düsseldorf. In totaal zijn er zeven kerstmarkten die je kan bezoeken in Düsseldorf. Natuurlijk is het leuk om ze allemaal langs te gaan, maar je kunt natuurlijk ook een keuze maken uit een aantal van de kerstmarkten. 

kerstmarkt Dusseldorf

Handwerker markt

De Handwerker Markt is gelegen bij het stadhuis van Düsseldorf. De naam van de markt verklapt het al, je vind hier voornamelijk kerststands die handgemaakte producten verkopen. Een leuke markt voor het kopen van unieke kerstcadeaus. Je kan de kerstmarkt herkennen aan de renaissancestijl van de hutten en kiosken. De highlight van deze kerstmarkt is de grote met hand gesneden kerststal! 

Vergeet niet door te lopen naar het reuzenrad, hier vind je nog veel meer stands en natuurlijk gezelligheid!

Aldstadt markt

In het hart van het oude centrum van Düsseldorf staat de Aldstadt kerstmarkt. Deze kerstmarkt kenmerkt zich door de hutten en kraampjes die lijken op de oude burgher huizen van de stad. Een vrolijke en ook drukke kerstmarkt te midden van de Flinger Straße, ideaal om deze kerstmarkt te combineren tijdens het kerstshoppen. De highlight van deze kerstmarkt is de traditionele glühweinpiramide tegenover Carsch-Haus, een populaire plek onder de locals. 

Sterchen markt

Een kerstmarkt die je snel kan missen is de Sterchen Markt op de binnenplaats van Wilhelm-Marx-Haus (tussen de Heinrich Heine Platz en de Kasernenstraße. Het is een unieke, kleine markt die uit de drukte van het centrum ligt. Op deze markt vind je alles, van lekkere glazen glühwein tot hartige snacks en van sieraden tot unieke kerstcadeaus. De hutten zijn hier extra versierd met veel lichteffecten, sneeuwladingen en talloze kristallen en natuurlijk glinsterende sterren. Je ervaart hier dan ook een gezellige en knusse wintersfeer, wat deze kerstmarkt op zich uniek maakt. 

Engelchen markt

De Engelchen Markt vind je tussen de Altstadt en de Köningsallee op Heinrich Heine Platz en staat bekend op de lekkere en diverse snacks die je hier kan nuttigen. Iedereen verzamelt met wat lekkers onder de luifel van het muziekpaviljoen, wat deze markt lekker knus maakt. Deze kerstmarkt heeft de hoogste dichtheid aan engelen in de stad, vandaar natuurlijk ook de naam!

Kerst Dusseldorf

Märchen markt

Het grote plein wordt tijdens de kerstperiode omgetoverd tot een sprookjesachtig winterdorp. Dit is de kerstmarkt waar Duitse sprookjes worden verteld, zoals bijvoorbeeld bij de Kinderturm waar hardop wordt voorgelezen. De houten silhouetten op de kersthutten zijn speciaal ontwikkelde beelden van een kunstenaar. De kerstmarkt wordt verlicht door 15.000 LED lampen waardoor de markt een warme magische gloed krijgt. 

Tip: elke vrijdag is Santa Claus aanwezig op de markt.

Kö-bogen markt

Een gezellige kerstmarkt naast het luxe warenhuis Breuninger met prachtig uitzicht op het Hofgarten Park, het stadspark van Düsseldorf. Deze kerstmarkt staat bekend om het meezingen met kerstlieden tijdens de live muziek shows. 

Schadow markt

Een markt die je goed kan combineren tijdens het shoppen is de Schadow Markt. Dichtbij de belangrijkste winkelstraten en zo’n 150 winkels, kerstshoppen is hier geen probleem. Rondom de markt vind je meerdere warenhuizen met een groot en divers aanbod. Voor ons was dit de perfecte plek om last-minute nog een kerstcadeau te kopen!

Schadowplatz Dusseldorf
eisbahn Dusseldorf

Openingstijden kerstmarkt Düsseldorf

De definitieve data voor de kerstmarkt in 2020 zijn nog niet bekend, maar je kan uitgaan van eind november t/m 31 december 2020. Doordeweeks zijn de kerstmarkten geopend van ‘s ochtends 11:00 uur tot 20:00 uur en op vrijdag en zaterdagavond tot 21:00 uur.

Houd er rekening mee dat de kerstmarkten aangepaste openingstijden hebben op de kerstdagen: 

overnachten in düsseldorf

25hour Hotel Das Tour

Düsseldorf
  •  

Henri Hotel

Düsseldorf
  •  

Ontdek Berlijn in 24 uur!

Denk je na over het maken van een stedentrip in Duitsland? Vergeet dan niet de bruisende hoofdstad van Duitsland. Wij ontdekten de stad in 24 uur en delen graag onze tips met jou.

Deel dit bericht

Hi!

Hi!

Wij zijn Lois en Naomi, de twee avontuurlijke reizigers van Travander. Vanuit onze missie let's travel and wander zijn wij altijd op zoek naar ongerepte, authentieke plekjes en nieuwe ervaringen. Op Travander delen wij al onze persoonlijke reisverhalen, fijne herinneringen en handige reistips.

Volg ons ook online voor je dagelijkse dosis reisinspiratie!

Volg ons op social media

Recente blogposts