Zoek
Sluit dit zoekvak.

Inhoud

De kerstmarkt van Düsseldorf bezoeken doe je natuurlijk tijdens de leukste feestdagen van het jaar. Kerst is een periode waarin we tijd maken voor familie en vrienden, maar het is ook een periode vol heerlijke etentjes, fijne cadeautjes en de tijd om een kerstmarkt te bezoeken. Kerstmarkten brengen enorm veel gezelligheid met zich mee en staan garant voor een geslaagd dagje of weekendje weg. Wij bezochten de kerstmarkt van Düsseldorf. Lees hier al onze tips zodat je niets mist tijdens jouw bezoek aan de kerstmarkten van Düsseldorf!

De kerstmarkt van Düsseldorf vindt dit jaar plaats van 23 november tot en met 30 december 2023!

De kerstmarkten van Düsseldorf

Tijdens de kerstperiode verandert Düsseldorf in een waanzinnig winterparadijs. Duitsland staat deze periode ook wel bekend om de vele leuke en gezellige kerstmarkten die je kan bezoeken. De meest bekende en ook drukst bezochte kerstmarkt van Duitsland is de kerstmarkt van Düsseldorf. In totaal zijn er zes kerstmarkten die je kunt bezoeken in Düsseldorf. Natuurlijk is het leuk om ze allemaal langs te gaan, maar je kunt natuurlijk ook een keuze maken uit een aantal van de kerstmarkten. 

kerstmarkt Dusseldorf
Handwerker Markt in Düsseldorf

1. Aldstadt Markt

In het hart van het oude centrum van Düsseldorf staat de Aldstadt kerstmarkt. Deze kerstmarkt kenmerkt zich door de hutten en kraampjes die lijken op de oude burgher huizen van de stad. Een vrolijke en ook drukke kerstmarkt te midden van de Flinger Straße, ideaal om deze kerstmarkt te combineren tijdens het kerstshoppen. De highlight van deze kerstmarkt is de traditionele glühweinpiramide tegenover Carsch-Haus, een populaire plek onder de locals. 

2. Handwerker Markt

De Handwerker Markt is gelegen bij het stadhuis van Düsseldorf. De naam van de markt verklapt het al, je vindt hier voornamelijk kerststands die handgemaakte producten verkopen. Een leuke markt voor het kopen van unieke kerstcadeaus. Je kan de kerstmarkt herkennen aan de renaissancestijl van de hutten en kiosken. De highlight van deze kerstmarkt is de grote met hand gesneden kerststal. Vergeet niet door te lopen naar het reuzenrad op de Burgplatz, hier vind je nog veel meer stands en natuurlijk gezelligheid!

3. Schadow Markt

Een markt die je goed kan combineren tijdens het shoppen is de Schadow Markt. Dichtbij de belangrijkste winkelstraten en zo’n 150 winkels, kerstshoppen is hier geen probleem. Rondom de markt vind je meerdere warenhuizen met een groot en divers aanbod. Voor ons was dit de perfecte plek om last-minute nog een kerstcadeau te kopen!

Schadowplatz Dusseldorf
eisbahn Dusseldorf

4. Kö-bogen Markt

Een gezellige kerstmarkt naast het luxe warenhuis Breuninger met prachtig uitzicht op het Hofgarten Park, het stadspark van Düsseldorf. Deze kerstmarkt staat bekend om het meezingen met kerstlieden tijdens de live muziek shows. 

5. Märchen Markt

Het grote plein wordt tijdens de kerstperiode omgetoverd tot een sprookjesachtig winterdorp. Dit is de kerstmarkt waar Duitse sprookjes worden verteld, zoals bijvoorbeeld bij de Kinderturm waar hardop wordt voorgelezen. De houten silhouetten op de kersthutten zijn speciaal ontwikkelde beelden van een kunstenaar. De kerstmarkt wordt verlicht door 15.000 LED lampen waardoor de markt een warme magische gloed krijgt. 

Tip: elke vrijdag is Santa Claus aanwezig op de markt.

6. Kö-Lichter Markt

Aan één van Europa’s bekendste winkelstraten vind je de dit jaar de Kö-Lichter Markt. De Köningsallee is niet alleen luxe winkelstraat, maar ook een schitterende boulevard. Kortom, de perfecte locatie in Düsseldorf om te genieten van indrukwekkende kerstverlichtingen. 

Kerst Dusseldorf

Een weekendje Düsseldorf tijdens de kerstperiode

Je kunt geen kerstmarkt bezoeken zonder een glaasje glühwein te nuttigen, dit is namelijk hét drankje om te drinken tijdens de kerstperiode. En we kunnen spreken uit ervaring dat het er niet vaak bij 1 blijft. ‘s Avonds blijven hangen op de kerstmarkt is ook veel te gezellig en het zou zonde zijn om dan nog terug naar huis te moeten rijden. Een overnachting boeken in Düsseldorf is dan ook zeker aan te raden. Boek wel op tijd en pak je voordeel met een leuk prijsje. De kosten van een overnachting in de maand december kunnen namelijk nog wel eens oplopen. Ons favoriete adresje in Düsseldorf is het 25hour Hotel Das Tour.

25hours Hotel Das Tour

25hour Hotel Das Tour

Dit waanzinnige 4-sterrenhotel ligt op een kleine 20 minuten lopen van de gezellige kerstmarkten in Düsseldorf. Het hotel is schoon met comfortabele kamers en een sfeervolle rooftop bar. De prijs voor een overnachting fluctueert. Gemiddeld betaal je tussen de €110 en €200 per nacht, per kamer.

Openingstijden kerstmarkt Düsseldorf

De kerstmarkt van Düsseldorf vindt dit jaar plaats van 23 november tot en met 30 december 2023. Alle kerstmarkten in Düsseldorf zijn van zondag tot en met donderdag geopend van 11:00 tot 20:00 uur. Op de vrijdag en zaterdagavond zijn de kerstmarkten geopend tot 21:00 uur. Houd rekening met onderstaande aanpassingen in de openingstijden van de Kerstmarkten van Düsseldorf.

  • Zondag 26 november 2023: gesloten;

  • Zaterdag 24 december 2023: geopend van 14:00 tot 20:00 uur;

  • Zondag 25 december 2023: gesloten;

  • Maandag 26 december 2023: geopend van 14:00 tot 20:00 uur.

Ontdek: De leukste kerstmarkten in Europa
De kerstperiode is de leukste periode in Europa om er op uit te gaan. Snuffel rond bij de leukste kerststands, drink een glaasje glühwein en geniet van de gezellige sferen. Dit zijn de leukste kerstmarkten in Europa!

Parkeren in Düsseldorf 

Düsseldorf kent veel parkeergarages en hier parkeren kent voordelen ten opzichte van straat parkeren. Zo hoef je niet van te voren te bepalen hoe lang je blijft staan, én je niet fout parkeren. Qua tarieven zit er weinig verschil tussen parkeren in de garage en straat parkeren in Düsseldorf. De volgende 3 parkeergarages zijn gunstig gelegen ten opzichte van de kerstmarkten:

  • Altstadt-Rheinufer – de parkeergarage ligt aan de Rijnoever en is 24 uur per dag geopend. De parkeergarage ligt op zo’n 300 meter van de kerstmarkt op Maktplatz;

  • Carsch-Haus – dit is een aardig grote, en heel druk bezochte, parkeergarage die gunstig is gelegen in het centrum. De parkeergarage is 24 uur per dag geopend;

  • Kunsthalle en Kunstsammlung NRW – beide parkeergarages liggen in het noorden en bieden samen 475 parkeerplaatsen. Kunsthalle is 24 uur per dag geopend en Kunstsammlung NRW is ‘s nachts gesloten.

Deel dit bericht:

Picture of Lois Weeterings

Lois Weeterings

Een dromer, enthousiast en altijd op zoek naar avontuur en nieuwe belevenissen. Maar ook hardwerkend en wel 1000 ideeën die mij achtervolgen. Met mijn benen in Nederland, maar met mijn hoofd op een tropisch eiland. Ik houd van het ontdekken van onbereisde plekjes, waar dan ook ter wereld. Ik grijp dan ook elke kans aan om een stukje van de wereld te ontdekken en wil iedereen inspireren dit ook te doen.