Zoek
Sluit dit zoekvak.

Inhoud

De kerstperiode is wat ons betreft de gezelligste periode van het jaar. En daar zijn onze oostelijke buren het ook zeker mee eens, want als er één land is waar je jezelf kunt onderdompelen in ultieme kerstsferen dan is het Duitsland wel. Dus heb je zin om in de kerststemming te komen? Dan kunnen we je zeker een reisje naar ons buurland aanraden. Een bestemming waar je wellicht niet direct aan denkt maar waar de kerstsfeer er in de wintermaanden goed in zit is: Koblenz! 

De kerstmarkten in Koblenz brengen enorm veel gezelligheid met zich mee. Verwacht bomvolle markten, heerlijke eetkraampjes, mokken vol glühwein en gezellige winteractiviteiten. Oftewel: Koblenz biedt de ideale mix voor een geslaagd weekendje weg!

De kerstmarkt van Koblenz vindt dit jaar plaats van 24 november 2023 tot en met 7 januari 2024!

Kerstmarkten Koblenz
Am Plan
Glühwein drinken kerstmarkten Koblenz
Glühwein op de Weihnachtsmarkt in Koblenz

De kerstmarkten van Koblenz

Het is opmerkelijk dat een stad zo kan opleven in de weken naar kerst toe. Koblenz is namelijk heel het jaar door een leuke bestemming voor een stedentrip, maar zo in de wintermaanden is het een stad die volop bruist. Verspreid over verschillende pleinen in de stad vind je in totaal 6 kerstmarkten in Koblenz. Uiteraard raden we je aan om alle kerstmarkten in de stad te bezoeken, maar je kan de gezellige sfeer van een kerstmarkt ook zeker meekrijgen wanneer je maar één kerstmarkt bezoekt.

Tip: Zorg dat je contant geld meeneemt naar de kerstmarkten. Je kunt bijna nergens met je pinpas betalen.

Willi-Hörter-Platz (Rathaushof)

Eén van de kerstmarkten in Koblenz die een sfeervolle en gezellige indruk op ons heeft gemaakt is de kerstmarkt op het Willi-Hörter-Platz. Hier vind je ook de bekende Schängel-fontein en daarnaast ook de gezellig aangeklede binnentuin van het Rashaushof. Wil je hier wat te drinken bestellen? Ga dan eens voor de Merlot of Chardonnay glühwein!

Jesuitenplatz

Van de kerstmarkt bij Willi-Hörter-Platz wandel je zo door naar de volgende gezellige kerstmarkt in Koblenz, namelijk naar de Jesuitenplatz. Je bevindt je hier midden in het hart van de oude binnenstad. De kerstmarkt is dan ook omringd door prachtige panden.

Am Plan

Dichtbij Onze-Lieve-Vrouwekerk en nog een aantal historische bezienswaardigheden vind je de kerstmarkt Am Plan. Het is een groot mooi plein met lekker ruikende kerstkramen en gezellige mensen. Wij genoten om deze markt van vers gebrande amandelen met een laagje suiker en kunnen je dit zonder meer tippen!

Het plein “Am Plan” werd vroeger gebruikt als markt-, toernooi- en evenemententerrein. Oorspronkelijk aangelegd in barokstijl, werd het plein uiteindelijk gemoderniseerd door keurvorst Clemens Wenzeslaus von Sachsen, die ook het kasteel van Koblenz liet bouwen. Het plein kreeg de naam “Am Plan” omdat het het eerste plein in Koblenz was dat vlak werd geplaveid.

Ontdek: De leukste kerstmarkten in Europa
Wil jij je onderdompelen in de kerstsferen maar weet je nog niet waar? Laat je inspireren met onze blogs over de leukste kerstmarkten in Europa!

Görresplatz

Een knusse maar ook zeker sfeervolle kerstmarkt in de oude binnenstad van Koblenz is Görresplatz. De verschillende kerstkramen staan mooi opgesteld rondom de fontein waar omheen een treintje rijdt. Hier kunnen kleine kinderen zich kostelijk vermaken. Midden in de fontein zie je een monument die de geschiedenis van de stad Koblenz weerspiegelt. Onderaan de tijd van de middeleeuwen tot bovenaan de moderne tijd waar we nu in leven.

Münzplatz

Müntzplatz is vandaag de dag een plek waar veel concerten, kermissen en grotere evenementen plaatsvinden, dus ook de locatie voor één van de kerstmarkten in Koblenz. Het is tevens een historisch plein met veel geschiedenis. Echter zie je nog maar weinig oude panden om het plein heen omdat deze grotendeels tijdens de Tweede Wereldoorlog verwoest zijn. 

Zentralplatz

Op Zentralplatz vind je de kleinste kerstmarkt in Koblenz maar desalniettemin is het ook een gezellige kerstmarkt. Er is een reuzenrad voor kinderen, meerdere kraampjes met lekkernijen en lokale producten. Deze kerstmarkt bevindt zich in het shopgedeelte van de stad en is dan ook ideaal te combineren met een dagje winkelen. 

Weihnachtsmarkt Koblenz
Willi-Hörter-Platz
Kerstsouvenirs
Duitse Lebkuchen
Etenskraam kerstmarkt Koblenz
In de rij voor Glühwein

Openingstijden van de kerstmarkten in Koblenz

De kerstmarkten in Koblenz vinden dit jaar plaats van 24 november 2023 tot en met 7 januari 2024 en zijn 7 dagen per week geopend. Van maandag tot en met woensdag zijn de kerstmarkten in Koblenz geopend van 10:00 tot 21:00 uur en van donderdag tot en met zaterdag zijn ze geopend van 10:00 tot 22:00 uur. Op zondag zijn de kerstmarkten in Koblenz geopend van 11:00 tot 20:00 uur. Houd er rekening mee dat er een aantal dagen zijn met aangepaste openingstijden en/of sluiting van de kerstmarkten. Neem zeker een kijkje op de website van de Koblenzer Weihnachtsmarkt

Aangepaste openingstijden

 • Zondag 26 november 2023 – gesloten

 • Zaterdag 23 december 2023 – geopend van 11:00 tot 21:00 uur

 • Zondag 24 t/m dinsdag 26 december 2023 – gesloten

 • Woensdag 27 t/m zaterdag 30 december 2023 – geopend van 11:00 tot 21:00 uur

 • Zondag 31 december 2023 – geopend van 11:00 tot 16:00 uur

 • Maandag 1 januari 2024 – gesloten 

 • Woensdag 3 t/m zaterdag 6 januari 2024 – geopend van 11:00 tot 21:00 uur

 • Zondag 7 januari 2024 – geopend van 11:00 tot 18:00 uur

Overnachten in Koblenz

Tijdens ons bezoek aan de kerstmarkten in Koblenz verbleven wij net buiten het centrum van de stad in het comfortabele GHOTEL. Vanaf het hotel is het een kleine 20 minuten lopen naar de oude binnenstad. Je kunt ervoor kiezen om door de winkelstraat te lopen of langs de rivier de Rijn. De kamers bij het GHOTEL zijn basic maar van alle gemakken voorzien. Ook niet onbelangrijk om te weten is dat het ontbijtbuffet lekker en uitgebreid is en dat je kunt parkeren in de Tiefgarage Haubtbahnhof onder het hotel voor €15,00 per dag. 

GHOTEL Koblenz

GHOTEL

Dit 3-sterrenhotel ligt op zo’n 20 minuten lopen van de gezellige kerstmarkten in Koblenz. Het hotel is basic, maar zeer netjes en met comfortabele kamers. Gemiddeld betaal je tussen de €100 en €150 per nacht, per kamer. Over het algemeen is het ontbijt inbegrepen in de prijs.

Bezoek de Christmas Garden in Koblenz

Eén van de redenen waarom wij zo graag eens naar de kerstmarkt in Koblenz wilden is dat je hier op een heel toffe locatie de Christmas Garden kunt bezoeken. Deze kleurrijke beleving vind je verspreid over meerdere locaties in Europa, maar de beleving zoals je hemt kunt ervaren in Koblenz is de meest populaire in Duitsland. 

Om bij de Christmas Garden te komen kun je de kabelbaan gebruiken. Langs de rivier de Rijn vind je de opstapplaats en deze brengt je naar de unieke vestingstad Ehrenbreitstein. Hier volg je een uitgestippelde route door het fort waarbij je de meest indrukwekkende en spraakmakende lichtshows waarneemt. Een bijzonder leuke winteractiviteit in Koblenz!

Koop online een ticket voor de Christmas Garden in Koblenz

Gezien het feit dat het een zeer populaire winterbeleving is in Koblenz, is het aan te raden om op tijd je tickets online te kopen. Je kunt een regulier ticket kopen waarbij je een tijdslot boekt. Dit ticket kost €17,50 voor een bezoek van maandag tot en met donderdag. Voor een bezoek van vrijdag tot en met zondag kost een ticket €19,50. Dit tarief geldt trouwens ook voor een bezoek in de periode van 25 december 2023 t/m 7 januari 2024. Uiteraard is de entreeprijs voor kinderen goedkoper. Kinderen van 6 tot en met 14 jaar betalen €13,- (ma-do) of €15,- (vr-zo). Je kunt daarnaast ook kiezen voor flexibel ticket van €27,50 waarbij de data en het tijdslot niet vaststaan. 

Openingstijden Christmas Garden Koblenz

De Christmas Garden in Koblenz vindt plaats van 16 november 2023 tot en met 7 januari 2024 en is elke dag geopend van 16:30 tot 22:00 uur. Op onderstaande data is de Christmas Garden gesloten:

 • Maandag 20 t/m woensdag 22 november 2023

 • Maandag 27 t/m woensdag 19 november 2023

 • Maandag 4 december 2023

 • Maandag 11 december 2023

 • Zondag 24 december 2023

 • Zondag 31 december 2023

Christmas Garden
Lichttunnel Christmas Garden
Christmas Garden Koblenz
Christmas Garden Koblenz
Bezoek Christmas Garden
Binnen in Ehrenbreitstein

Deel dit bericht:

Picture of Travander

Travander

Zoals onze slogan 'Let’s Travel and Wander' al doet vermoeden reizen wij graag van de gebaande paden. We delen op Travander dan ook al onze best bewaarde geheimen en onontdekte schatten in binnen- en buitenland. Denk aan reistips, persoonlijke reisverhalen en bestemmingen die je niet mag missen. Van ver weg tot dicht bij huis!