Koningsdag 2023: wat te doen in Rotterdam

Donderdag 27 april 2023 wordt een te gekke Koningsdag in Rotterdam! Dit jaar reist het koningspaar naar onze mooie stad en wordt de verjaardag van de koning uitgebreid gevierd. De stad is dan ook helemaal in rep en roer. Zin om er een feestje van te maken? Hang zelf de slingers op of ga naar één van de vele leuke activiteiten in de stad!

Benieuwd naar wat er te beleven valt? Dit zijn de leukste tips voor Koningsdag 2023 in Rotterdam!

Oranje tompoucen: een must-eat op Koningsdag

Een oranje tompouce eten op Koningsdag is al jaren een traditie in onze families. Het zou dan ook gek zijn als we deze blog niet aftrappen met Rotterdamse hotspots waar je op Koningsdag een oranje tompouce kunt scoren. 

koningsdag x oranje tompoucen

De leukste to do’s in Rotterdam op Koningsdag 2023

Normaal gesproken staan we te zingen en dansen op Koningsdag, oftewel we waren heel de dag in beweging. Nu culinaire stadswandelingen helemaal hot en happening zijn, kan het natuurlijk niet anders dat er ook speciale Koningsdag edities zijn. Dit zijn de leukste wandelingen om met Koningsdag te doen:

koningsdag to do's in Rotterdam

De lekkerste zoetigheden op Koningsdag 2023

Wie jarig is trakteert gaat helaas niet helemaal op, maar wij vinden dat een traktatie er wel bijhoort dit jaar. Dus, wat gaat het worden? Een typische Hollandse stroopwafel? Of kies je voor een box vol lekkere zoetigheden in rood-wit-blauw?

Overnachten in Rotterdam tijdens Koningsdag 2023

Wil je ‘s ochtends vroeg al dé perfecte plek langs de Koningsroute hebben gevonden of zie je het niet meer zitten om na een dag feest vieren terug naar huis te reizen? Dan kun je er ook zeker voor kiezen om te overnachten in één van de leuke hotels in Rotterdam. Klik hier voor de beste hotel deals in Rotterdam!

Hotel The James

Rotterdam
  •  

Hotels in Rotterdam

Rotterdam
  •  

nog meer inspiratie in rotterdam

Dagelijks de leukste tips voor Rotterdam en omgeving op je tijdlijn

Wil jij ook het fijne reisgevoel vasthouden? Wij delen dagelijks onze leukste tips voor Rotterdam en omgeving en en leuke tripjes in Nederland en buitenland. Volg ons op Instagram, Pinterest en Facebook voor een dosis reisinspiratie. 

Deel dit bericht

Hi!

Hi!

Wij zijn Lois en Naomi, de twee avontuurlijke reizigers van Travander. Vanuit onze missie let's travel and wander zijn wij altijd op zoek naar ongerepte, authentieke plekjes en nieuwe ervaringen. Op Travander delen wij al onze persoonlijke reisverhalen, fijne herinneringen en handige reistips.

Volg ons ook online voor je dagelijkse dosis reisinspiratie!

Volg ons op social media

Recente blogposts