Zoek
Sluit dit zoekvak.

Inhoud

Koningsdag 2023: wat te doen in Rotterdam

Donderdag 27 april 2023 wordt een te gekke Koningsdag in Rotterdam! Dit jaar reist het koningspaar naar onze mooie stad en wordt de verjaardag van de koning uitgebreid gevierd. De stad is dan ook helemaal in rep en roer. Zin om er een feestje van te maken? Hang zelf de slingers op of ga naar één van de vele leuke activiteiten in de stad. Benieuwd naar wat er te beleven valt? Dit zijn de leukste tips voor Koningsdag 2023 in Rotterdam!

Koningsdag 010: de koning in Rotterdam

Het is natuurlijk een eer voor de stad dat het koningspaar naar Rotterdam reist op Koningsdag. Maar wat staat er allemaal te gebeuren? Een paar dingen weten we inmiddels al, en dat is onder andere dat we Willem-Alexander zullen zien op een watertaxi. Typisch Rotterdams! 

Het programma van de officiële viering van Koningsdag is gevuld met verschillende soorten optredens van artiesten. Rotterdamse artiesten als Lee Towers, Ronnie Flex en Davina Michelle treden op. De route die wordt afgelegd op Koningsdag start om 11:00 uur op het Afrikaanderplein op Zuid. Benieuwd hoe het programma verder verloopt? Neem dan een kijkje op de website Koningsdag in Rotterdam.

Heb je geen zin naar de stad te reizen het event met eigen ogen te zien? Volg dan het programma live van 10:00 tot 14:00 uur op televisie en radio Rijnmond! 

Oranje tompoucen: een must-eat op Koningsdag

Een oranje tompouce eten op Koningsdag is al jaren een traditie in onze families. Het zou dan ook gek zijn als we deze blog niet aftrappen met Rotterdamse hotspots waar je op Koningsdag een oranje tompouce kunt scoren. 

koningsdag x oranje tompoucen

De leukste to do’s in Rotterdam op Koningsdag 2023

Normaal gesproken staan we te zingen en dansen op Koningsdag, oftewel we waren heel de dag in beweging. Nu culinaire stadswandelingen helemaal hot en happening zijn, kan het natuurlijk niet anders dat er ook speciale Koningsdag edities zijn. Dit zijn de leukste wandelingen om met Koningsdag te doen:

koningsdag to do's in Rotterdam

De lekkerste zoetigheden op Koningsdag 2023

Wie jarig is trakteert gaat helaas niet helemaal op, maar wij vinden dat een traktatie er wel bijhoort dit jaar. Dus, wat gaat het worden? Een typische Hollandse stroopwafel? Of kies je voor een box vol lekkere zoetigheden in rood-wit-blauw?

Overnachten in Rotterdam tijdens Koningsdag 2023

Wil je ‘s ochtends vroeg al dé perfecte plek langs de Koningsroute hebben gevonden of zie je het niet meer zitten om na een dag feest vieren terug naar huis te reizen? Dan kun je er ook zeker voor kiezen om te overnachten in één van de leuke hotels in Rotterdam. Klik hier voor de beste hotel deals in Rotterdam!

Hotel The James

Rotterdam
  •  

Hotels in Rotterdam

Rotterdam
  •  

nog meer inspiratie in rotterdam

Dagelijks de leukste tips voor Rotterdam en omgeving op je tijdlijn

Wil jij ook het fijne reisgevoel vasthouden? Wij delen dagelijks onze leukste tips voor Rotterdam en omgeving en en leuke tripjes in Nederland en buitenland. Volg ons op Instagram, Pinterest en Facebook voor een dosis reisinspiratie. 

Deel dit bericht:

Picture of Travander

Travander

Zoals onze slogan 'Let’s Travel and Wander' al doet vermoeden reizen wij graag van de gebaande paden. We delen op Travander dan ook al onze best bewaarde geheimen en onontdekte schatten in binnen- en buitenland. Denk aan reistips, persoonlijke reisverhalen en bestemmingen die je niet mag missen. Van ver weg tot dicht bij huis!

Meer Rotterdam? Laat je inspireren!