Zoek
Sluit dit zoekvak.

Inhoud

Ontdek Kopenhagen: tips voor vier dagen

Eén van de leukere stedentrips die je in Europa kan maken, is een stedentrip naar de Deense hoofdstad Kopenhagen. De stad waar je de mooi gekleurde Nyhavn hebt met zijn vele terrassen, de stad waar je langs het water de kleine zeemeermin kan spotten én de stad die zo hip en tof is dat je hier absoluut heen moet gaan. Natuurlijk zijn er nog véél meer redenen om deze prachtige stad te bezoeken, maar dit ga jij zelf ontdekken!

In dit blog delen wij onze leukste tips voor een stedentrip van vier dagen in Kopenhagen. 

reistips kopenhagen

Wat te doen in Kopenhagen?

Kopenhagen is een gezellige stad met een bruisend centrum. Je vind er mooie bezienswaardigheden, kunt er heerlijk eten én bovendien kan je er goed shoppen. De Deense hoofdstad is de ideale stad voor een stedentrip.

Nyhavn

Nyhavn is absoluut het pareltje van de stad én bovendien het iconische plaatje waar Kopenhagen om bekend staat. De kleurrijke haven zorgt voor een gezellige sfeer op de terrassen. Vanuit Nyhavn kan je op de boot stappen voor een tocht door de grachten. Maar je kan natuurlijk ook lekker op het terras ploffen en genieten van een drankje in de zon

kopenhagen hotspots

Ontdek en beleef christiania

De alternatieve wijk Christiania mag je tijdens jouw bezoek aan Kopenhagen absoluut niet overslaan! Vanaf het moment dat je Christiania binnenloopt waan je je in een andere wereld. Voor mij voelde dit een beetje als Oost-Berlijn. Veel graffiti, versierde huizen en verschillende soorten kunst tref je overal aan. Velen zeggen dat er een grauwe sfeer hangt, maar dit is echt niet het geval!

Het verkopen van softdrugs is in Christiania legaal omdat het een vrije stad is. Het is een onafhankelijk deel van Kopenhagen. De verkoop van de softdrugs gebeurt voornamelijk op Pusherstreet in de Green Zone. Houd er rekening mee dat je niet overal foto’s mag nemen.

reistips Kopenhagen
reistips kopenhagen

Voorheen was Christiania vooral een wijk voor hippies (ook opgericht door hippies), maar tegenwoordig zijn het vooral ‘de zogenoemde alternatievelingen’ die hier samenkomen. Onze taxichauffeur vanaf de luchthaven gaf aan dat Christiania onder de lokale bevolking wordt gesteund omdat criminaliteit en overlast minder is het stadscentrum en de mensen een hechte gemeenschap vormen. Trek voor je bezoek aan Christiania wel twee uur uit. Je kijkt namelijk je ogen uit wanneer je door de straten loopt. Ook heb je hier en daar leuke restaurantjes waar je wat kan eten en drinken. 

stedentrip kopenhagen
tips kopenhagen

Spendeer een avondje in het attractiepark Tivoli

Tivoli Gardens is een attractiepark midden in Kopenhagen én zeker niet te vergelijken met een kermis. Dit attractiepark bestaat sinds 1843 en behoort daarom tot historisch cultureel hart van de stad. Wist je dat Tivoli zelfs het op één na oudste attractiepark is ter wereld? Wij bezochten Tivoli na het diner om te zien hoe het park veranderde van daglicht naar avondlicht. Houd er wel rekening mee dat een bezoekje aan Tivoli niet goedkoop is.   

reistips kopenhagen
tips kopenhagen

Bezoek de Botanische tuinen

Een bezoekje aan de Botanische tuinen is zowel leuk in de zomer als in de winter. Een deel van de Botanische Tuinen is binnen, én hier is het absoluut niet koud. Je kan een leuke wandeling maken door de tuinen en genieten van de diversiteit aan planten en bloemen om je heen. Zoals je kan zien zijn de Botanische tuinen een fotogenieke plek, dus neem je camera mee!   

stedentrip kopenhagen
tips kopenhagen

 Beklim de Vor Frelsers Kirke

Onze klim naar de kerktop van de Vor Freslers Kirke was onwijs spannend, maar eenmaal boven werden we beloond met een prachtig vergezicht over Kopenhagen. Gelegen in Christianshavn is het beklimmen van de kerktoren ideaal te combineren met het ontdekken van de wijk Christiania.

Vanuit het stadscentrum van Kopenhagen kan je de 95 meter hoge spiraalvormige toren niet missen. De 17e eeuwse kerk is een icoon met de uniek gevormde top. Via 400 traptreden klim je omhoog naar het punt vanwaar je 150 traptreden rondom de as naar boven klimt. Zeker bij een beetje wind, zoals wij hadden, is het best spannend om naar boven te klimmen. Je loopt langs de buitenrand van de toren waar de trap steeds smaller wordt tot waar je niet verder omhoog kan. Het is geen aanrader wanneer je hoogtevrees hebt!

stedentrip kopenhagen
kopenhagen wat te doen

Shoppen in Kopenhagen

Eén van de dingen die je goed kan doen in Kopenhagen, dat is shoppen. Je kan er gemakkelijk één dag voor uitrekken, want je valt van de ene schattige boetiek in de andere design shop.

De meeste winkels vind je op Strøget. Dit is de langste autovrije winkelstraat van Europa en loopt vanaf het City Hall plein tot aan Kongens Nytorv (1,1 kilometer). Eén van de highlights aan deze winkelstraat is het warenhuis Illums bolighus. Tevens een ander leuk warenhuis is Magasin du Nord.

Op Strøget zal je de bekende winkels passeren, denk hierbij aan Rituals, H&M, Zara etc. Het is juist leuk om door de zijstraten van de Strøget te struinen. Hier vind je veel hobbywinkels, kleine boetiekjes en prachtige etalages vol design meubels. In één van deze leuke zijstraten zit onze favoriete koffiespot Kompa 9.

Een andere leuk wijk waar je goed kan shoppen is in Vesterbro. Wat voorheen de rosse buurt van Kopenhagen was, is dit nu één van de leukste en hipste wijken van de stad. De leukste winkelstraten zijn hier: Vesterbrograde, Istedgade, Værnedamsvej, Hameltorvet en het winkelcentrum Fisketorvet.

Kopenhagen reistips
tips kopenhagen

fijne accommodaties in kopenhagen

First Hotel Kong Frederik

Kopenhagen
  •  

Copenhagen Downtown Hostel

Kopenhagen
  •  

Hotspots Kopenhagen

Er zijn veel lekkere hotspots te vinden in de Deense hoofdstad Kopenhagen. In dit blog delen wij onze tips voor de leukste en lekkerste hotspots in Kopenhagen. In vier dagen heb jij genoeg tijd om meerdere hotspots te ontdekken!

Deel dit bericht:

Picture of Travander

Travander

Zoals onze slogan 'Let’s Travel and Wander' al doet vermoeden reizen wij graag van de gebaande paden. We delen op Travander dan ook al onze best bewaarde geheimen en onontdekte schatten in binnen- en buitenland. Denk aan reistips, persoonlijke reisverhalen en bestemmingen die je niet mag missen. Van ver weg tot dicht bij huis!

Meer Denemarken? Laat je inspireren!