10x leuke uitjes in Nederland: inspiratie voor uitstapjes in eigen land

Een uitje of dagje weg in Nederland en op zoek naar inspiratie? Lees dan snel verder! Als we de afgelopen maanden iets hebben ontdekt, dan is het namelijk wel dat Nederland ontzettend veel te bieden heeft qua leuke uitstapjes en uitjes. Touren met een oldtimer, oesters rapen in Zeeland en het spotten van typische Hollandse iconen als de tulp en de molen: Nederland is super divers en daarom onwijs leuk om te ontdekken! Wij hebben 10 originele uitjes in Nederland verzameld voor een gezellig dagje weg. 

1. Dagje weg in Nederland: touren met een oldtimer 

Een onwijs leuk uitstapje in Nederland is op pad gaan met een oldtimer. Rustig touren over de mooiste wegen, van dorpje naar dorpje en stoppen bij de leukste terrasjes: een dagje weg in Nederland met een klassieke oldtimer is ultiem genieten. Wij huurden afgelopen zomer een 2CV, oftewel een ‘lelijk’ eendje bij Huureenoldtimer.nl en hadden de dag van ons leven. Dit uitstapje staat dan ook zeker op nummer 1 in ons lijstje met leukste uitjes in Nederland. 

Huren 2CV Uitstapje Nederland
Huren eendje Nederland

2. Bezoek de Zeeuwse kust 

Als er een plek is in Nederland waar wij het afgelopen jaar verliefd op zijn geworden, dan is het wel de provincie Zeeland. En dan hebben we het met name over de Zeeuwse kust. In ieder jaargetijde is Zeeland even schitterend. Van zonnebaden aan één van de stranden (met de meeste zonuren van Nederland!) tot aan het rapen van oesters, de mogelijkheden in het Zeeuwse zijn eindeloos. Wij bezochten in Zeeland al Vlissingen, Middelburg, Domburg, Tholen en Yerseke. Ook sliepen we in unieke accommodaties in Zeeland, zoals de GevangentorenSuite in Vlissingen. Eén ding weten we zeker: we zijn nog lang niet klaar met het ontdekken van Zeeland. 

een dagje of weekendje weg in Zeeland

3. Ga oesters rapen in Zeeland 

We noemden hem hierboven al even, maar hij is een dubbele vermelding waard: oesters rapen. You either love it or hate it, maar je moet de Zeeuwse oesters op z’n minst toch één keertje geprobeerd hebben. En het gaat natuurlijk ook om de ervaring, want oesters rapen is een ware beleving op zich. Wij raapten oesters in Yerseke en kregen een rondleiding die was georganiseerd door het VVV-kantoor van Yerseke: Tourist Shop Yerseke. Dit is echt een aanrader! In Yerseke kun je de oesters niet alleen rapen en proeven, maar er zijn ook een aantal leuke hotspots in Yerseke met uitzicht over de oesterputten. 

Oesters rapen Yerseke
Yerseke Zeeland Oesterputten

4. Neem een kijkje bij de hoogste molens ter wereld 

De hoogste molens ter wereld, die vind je gewoon in Nederland. En om precies te zijn in de stad Schiedam! En laat dit nou net een ontzettend gezellige stad zijn om te bezoeken. Schiedam is niet alleen bekend om de molens, maar ook om de jenevergeschiedenis. Als Nederlander moet je deze stad dan ook eigenlijk wel een keertje bezocht hebben. Combineer een educatieve molenwandeling met een bezoek aan de winkels, grachten, ophaalbruggen en historische pandjes van Schiedam en je hebt gegarandeerd een heerlijk uitstapje in Nederland. 

breng een bezoek aan molenstad Schiedam

5. Ga eropuit met een stoere e-chopper

Touren met een e-chopper is zeker iets wat in dit lijstje thuishoort. E-choppers zijn lekker stoer door de brede banden, ze rijden heerlijk, zijn milieuvriendelijk en je hopt met een e-chopper zo van plek naar plek. Wij huurden een e-chopper bij Scooter Huren Zeeland en hadden het onwijs naar ons zin met de wind door onze haren en met uitzicht over het schitterende Zeeuwse landschap. Maar ook op andere plekken in Nederland is dit een aanrader, want e-choppers zijn op verschillende plekken in ons land te huur. 

E-chopper Yerseke Zeeland
E-chopper huren Zeeland
E-chopper Zeeland

6. Ga op stedentrip in eigen land 

Een stedentrip naar een leuke Europese stad, wie is er niet dol op? Minstens zo leuk als een stedentrip naar het buitenland is een citytrip in ons eigen land. Je kunt natuurlijk een weekendje weg naar een stad in Nederland, maar ook voor een dagje zijn er veel leuke opties. Wij vinden Leiden, Rotterdam en Eindhoven behoren tot de leukste steden in Nederland, maar ook ons lijstje moet nog nodig worden aangevuld! 

Stedentrip Nederland: fijne slaapplekjes

7. Breng een bezoekje aan de schitterende Bollenstreek 

De Bollenstreek is één van de populairste gebieden in Nederland als je het vraagt aan buitenlandse toeristen. Hoe kunnen we deze als Nederlanders dan overslaan? De oneindige kleurrijke tulpenvelden kun je onmogelijk niét mooi vinden. Een bezoek aan de Bollenstreek is dan ook zeker één van de leukste uitstapjes in Nederland. De bloeiperiode strekt zich uit tot eind mei. Dit is dan ook de beste tijd om de Bollenstreek te bezoeken, maar ook in andere maanden is het hier ontzettend leuk vertoeven. Wil je blijven overnachten in de Bollenstreek? Dan is de Groene Bollenschuur de place to be.

bollenvelden Hillegom
Hangmat De Groene Bollenschuur

8. Ontdek het natuurschoon van de Veluwe 

De Veluwe is met recht één van onze lievelingsplekken in Nederland. Werkelijk in ieder seizoen is de Veluwe even prachtig en we hebben dan al met veel plezier bezoekjes gebracht aan de Veluwe in alle jaargetijden. Er zijn dan ook zoveel leuke dingen om te ondernemen. Onze ultieme aanraders? Het spotten van de Big Five en glamping op de Veluwe

optimaal genieten van de Veluwe

9. Ga een dagje naar de molens van Kinderdijk 

Net als Schiedam is Kinderdijk een populaire plek in Nederland voor het spotten van molens. Daar waar je in Schiedam de hoogste molens kunt spotten, zijn in Kinderdijk de meeste windmolens in een klein gebied te vinden. Je vindt hier maar liefst 19 windmolens. Fietsen of een wandeling maken langs de windmolens van Kinderdijk is dan ook een absolute aanrader, met name op een zonnige dag! 

Blokweer molen
Molens van de Nederwaard

10. Overnacht in een natuurhuisje 

Als er iets het afgelopen jaar in opmars is gekomen, dan is het wel een weekendje naar de natuur in eigen land. Natuurhuisjes zijn dan ook helemaal van nu. En wij begrijpen wel waarom, want verspreid door Nederland zijn ontzettend veel leuke natuurhuisjes te vinden. Wij hebben dan ook een lijstje met leuke natuurhuisjes in Nederland samengesteld vol toppers van accommodaties. 

overnacht in een natuurhuisje

Deel dit bericht

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email
Hi!

Hi!

Wij zijn Lois en Naomi, de twee avontuurlijke reizigers van Travander. Vanuit onze missie let's travel and wander zijn wij altijd op zoek naar ongerepte, authentieke plekjes en nieuwe ervaringen. Op Travander delen wij al onze persoonlijke reisverhalen, fijne herinneringen en handige reistips.

Volg ons ook online voor je dagelijkse dosis reisinspiratie!

Volg ons op social media

Recente blogposts