Zoek
Sluit dit zoekvak.

Inhoud

De leukste lockdown wandelingen in Rotterdam // Met koffie to-go spots 

Eén van onze dagelijkse bezigheden tijdens de lockdown is het maken van een wandeling door onze fijne stad Rotterdam. Ondanks dat het soms lastig is om te verzinnen waar we nú weer eens heen moeten, blijft Rotterdam ons verrassen. Er zijn namelijk zo veel plekken waar je heen kunt voor een wandeling. En een fijne bijkomstigheid is dat er heel veel horecaondernemers zijn die de deuren hebben geopend voor afhaal. Daarom hierbij een lijstje met wandelingen (korte en lange wandelingen!) met de leukste koffiespots voor een bakkie to-go, een kopje verse muntthee en veel ander lekkers in Rotterdam. 

Een wandeling door Het Park

Het Park dat grenst aan de Euromast is één van onze lievelingsplekken in Rotterdam. Eigenlijk ieder seizoen is het fijn vertoeven in dit Rotterdamse park. In de zomer is het hier heerlijk om met een kleedje in het park te liggen, maar in de winter is het hier net zo fijn om te komen voor een wandeling. En nu tijdens de lockdown komen we er graag voor een korte wandeling in Rotterdam. Er zijn hier een aantal fijne zaakjes geopend voor to go: 

Naast het Park: Historische Tuin Schoonoord

Wist je dat je naast Het Park een historische tuin kunt vinden? Verborgen achter oude 18-eeuwse stadspoort vind je de Historische Tuin Schoonoord. Schoonoord is een beschermd Rijksmonument en een stille oase naast het drukke stadspark. Er zijn hier honderden plantensoorten, verschillende bijenvolken, een vijver met Japanse karpers en vogels. Het is een fijn plekje om even tot rust te komen tijdens de lockdown wandeling. 

Vanuit Het Park langs de Maas naar de Veerhaven

Ben je na een rondje door Het Park en Schoonoord nog niet uitgewandeld? Wandel dan door langs de Maas (langs Het Wereldmuseum) naar de Veerhaven in het Scheepvaartkwartier. Dit is één van de overgebleven authentieke stukjes Rotterdam en wij komen hier dan ook graag. Uitkijken over het haventje, de Erasmusbrug en natuurlijk stoppen bij één van de picknicktafels voor iets lekkers to-go in Rotterdam:  

Een wandeling door Het Kralingse Bos

Het Kralingse Bos: één van de populairste parken van Rotterdam en de place to be voor een lange winterwandeling. Zowel een rondje langs de Plas als door het Bos zijn aanraders. Je kunt hier een flink stuk langer wandelen dan in Het Park. Onderweg behoefte aan een lekker warm drankje om op te warmen? Dan moet je hier zijn: 

ontdek de pareltjes van rotterdam

Rondje Historisch Delfshaven

Historisch Delfshaven blijft één van onze favoriete plekjes in Rotterdam. We zijn dol op de oude pandjes, de mooie haven en het bewonderen van (en stiekem naar binnen gluren bij) de vele kunstateliers, de distilleerderij, de Pelgrimsvaderkerk, de Piet Heynsbrug en de authentieke woningen. Daarnaast is het ook nog eens één van de meest fotogenieke stukjes van de stad. Ondanks dat alles nu gesloten is, komen wij hier nog steeds graag voor een wandeling in Rotterdam. En dan vooral om tijdens de wandeling een lekker bakkie en een verse stroopwafel te scoren bij Lil’ Delfshaven! 

Spot vijf Rotterdamse iconen tijdens een wandeling langs Blaak // Oude Haven

De Oude Haven is een schitterend plekje in Rotterdam. In de zomer komen wij hier maar al te graag om op een terrasje aan te schuiven, maar nu in de lockdown is de Oude Haven in combinatie met Blaak nog steeds een aanrader. Je kunt hier namelijk vijf Rotterdamse iconen spotten in slechts een kleine wandeling: Het Witte Huis, de Kubuswoningen, Het Potlood, de Markthal en de Willemsbrug (op iets verdere afstand). Wij schreven al eerder over deze mooie bezienswaardigheden in Rotterdam omdat ze écht Rotterdams zijn en natuurlijk top zijn om te fotograferen. 

De Markthal is overigens gewoon geopend tijdens de lockdown. Op de website van de Markthal vind je een overzicht met actuele openingstijden van de winkels/horecaondernemers (uiteraard alleen voor afhaal). 

Een wandeling door Het Vroesenpark 

Het Vroesenpark in het noorden van de stad behoort ook zeker tot de mooiste parken van Rotterdam. Ook dit park is ideaal voor een fijne wandeling en er zijn een aantal heerlijke zaakjes voor een koffie to-go en andere lekkernijen: 

Uitwaaien op de Kop van Zuid

Kop van Zuid, nog zo’n schitterend stukje Rotterdam. Wat missen we de tijd dat we hier lekker een terrasje konden pakken bij Hotel New York of een dansje en drankje waagden in de Cruise Terminal of Nhow. Maar nu dat er even niet inzit, komen we nog steeds net zo graag op de Kop van Zuid. Want wat is het hier fijn om uit te waaien langs het water en te stoppen bij één van de vele leuke zaakjes: 

Rondje Noordereiland

De parel in de Nieuwe Maas, het dorp te midden van de rivier, het Noordereiland: wat een fijn plekje is dit toch ook om te komen en te wandelen. Langs het water, langs de oude herenhuizen en met uitzicht op de Erasmusbrug, de Willemsbrug en de Hef. We hoeven niet uit te leggen waarom dit een ideale plek is voor een lockdown wandeling in Rotterdam. Onderweg even stoppen voor een kopje koffie? Dan moet je hier zijn: 

ga verantwoord op pad in rotterdam

Een wandeling door het hippe Katendrecht

Katendrecht is misschien wel de hipste wijk van Rotterdam. Katendrecht is upcoming, ze zijn hier volop aan het bouwen en het bruist hier dan ook van leven. En toch is Katendrecht ook zo lekker typisch Rotterdams. Wij houden ervan! Katendrecht hoort dan ook zeker thuis op dit lijstje met leuke wandelingen in Rotterdam tijdens de lockdown. En qua aanbod aan koffiespots is er ook genoeg: 

Een wandeling door het Lloydkwartier

Het Lloydkwartier is misschien niet zo bekend als de Kop van Zuid, maar ook dit vinden wij een fijn plekje om te wandelen langs het water. Met uitzicht op de Euromast en de voorbij varende schepen kom je hier heerlijk tot rust. De Lloydpier is nog volop in ontwikkeling, maar er zitten al een paar gezellige zaakjes waar je een koffie to-go kunt afhalen:

Op en langs de Rotterdamse Hofbogen

Vlakbij het Centraal Station van Rotterdam vind je de Hofbogen, de urban hotspot van Rotterdam. De Hofbogen zijn met maar liefst twee kilometer het langste monument van Nederland. De Hofbogen behoort zeker tot de architectonische hotspots van Rotterdam. Je kunt hier heerlijk rond wandelen en de bekende gele Luchtsingel spotten. Maar ook een aanrader voor tijdens de lockdown wandeling: wandel een stukje verder naar de Vijverhofstraat. Hier vind je namelijk de bekendste Rotterdamse koffiezaak: Man Met Bril Koffie. 

meer inspiratie voor wandelingen in rotterdam

Een wandeling langs de leukste street art in Rotterdam // over de Witte de With 

Wist je dat Rotterdam rijk is aan vele street art? Het spotten van street art in Rotterdam is dan ook een absolute aanrader in deze tijden van lockdown. In het Witte de Withkwartier vind je een aantal van de mooie street art tekeningen, zoals die van Lastpak & Friends, El Trotamudos, Love Birds en Het Laatste Onderzoek. Ideaal om te combineren met een lekker warm drankje to-go in de Witte de Withstraat in Rotterdam: 

nog meer inspiratie in rotterdam

Op zoek naar nog meer tips voor Rotterdam tijdens de lockdown? 

Wij delen dagelijks onze leukste tips (uit en thuis!) voor Rotterdam en omgeving en en leuke tripjes in Nederland en buitenland. Volg ons op Instagram, Pinterest en Facebook voor een dosis inspiratie. 

Deel dit bericht:

Picture of Travander

Travander

Zoals onze slogan 'Let’s Travel and Wander' al doet vermoeden reizen wij graag van de gebaande paden. We delen op Travander dan ook al onze best bewaarde geheimen en onontdekte schatten in binnen- en buitenland. Denk aan reistips, persoonlijke reisverhalen en bestemmingen die je niet mag missen. Van ver weg tot dicht bij huis!

Meer RotterdamTo do's Rotterdam? Laat je inspireren!