Euromast: de hoogste uitkijktoren van Nederland in Rotterdam

De Euromast is één van de eyecatchers van onze fijne stad en vult de skyline van Rotterdam prachtig aan. Al 60 jaar kan je vanaf het observatiedeck genieten van panoramische uitzichten over Rotterdam. Zelfs Antwerpen en Scheveningen zijn te zien vanaf het deck of vanuit de ronddraaiende Euroscoop. De zonsopkomst en zonsondergang heb je nog nooit zo mooi boven Rotterdam gezien. Een bezoek aan de Euromast plannen? Dat moet je zeker doen. In ons blog lees je leuke informatie over de geschiedenis van de mast en handige tips voor een bezoek.

De hoogste uitkijktoren van Nederland

In 1960 werd de Euromast ter gelegenheid van de Floriade, de wereldtuinbouwtentoonstelling, gebouwd aan de rand van Het Park en dichtbij de Maastunnel. Een strategische locatie voor het verkeer wat naar het centrum reed. Al van ver zag je de 107 meter hoge toren inclusief vlaggenmast boven de stad uitsteken. Nadat er meer hoogbouw kwam in de stad werd de Euromast in 1970 verhoogd met de Space Tower. Opnieuw was de Euromast het hoogste gebouw van Rotterdam. Inmiddels is de skyline van Rotterdam gevuld met iconische hoogbouw en is de Euromast niet meer het hoogste gebouw van de stad. Met de huidige hoogte van 185 meter is de Euromast wel de hoogste uitkijktoren van Nederland die je kan bezoeken.

De naam ‘Euromast’ werd al in 1958 gedeeld in de Rotterdamse kranten. Euro omdat Rotterdam in het hart van het Euromarktgebied ligt en ‘Mast’ omdat dit woord voor veel Europeanen herkenbaar is. 

Het Park Euromast
Euromast Rotterdam
Uiteten op 100 meter hoogte

Op 100 meter hoogte vind je het restaurant van de Euromast. Hier kan je genieten van heerlijke en verrassende gerechten. Maar het restaurant biedt ook opties tot het verhuren van zalen voor feesten en vergaderingen. Het restaurant is opgedeeld in verschillende delen. Vraag het personeel naar de beste plek voor het meemaken van een prachtige zonsopkomst of zonsondergang. Adembenemend wordt het hoe dan ook!

De koepel waar het restaurant zich in bevind, wordt ook wel het kraaiennest genoemd. Bij de opening van de Euromast bevonden zich hier twee restaurants: de Rottiserie met een eerste klas kaart en het publieksrestaurant. Op de begane grond vond je een cafetaria waar je magnetron maaltijden kon bestellen. Op de plek van de cafetaria kan je nu nog steeds koffie en wat lekkers bestellen. 

De Euromast in Rotterdam bezoeken

In 30 seconden met de lift op 100 meter hoogte zijn? Dat kan wanneer je een bezoek brengt aan de Euromast in Rotterdam. Bovenop het observatiedeck van de Euromast staan past goed in een dagje of weekend Rotterdam. Het maakt niet uit wanneer je de Euromast bezoekt, van ’s ochtends tot ’s avonds kan je genieten van geweldige uitzichten. Onze voorkeur heeft echter wel einde van de dag, net voordat de zon ondergaat. 

Zoals al eerder gedeeld kan je een bezoek aan de Euromast nog leuker maken met een ritje in de Euroscoop, maar daarnaast biedt de mast nog meer mogelijkheden. Eén van de spannendste activiteiten is abseilen vanaf het observatiedeck. Kids kunnen een leuke speurtocht doen en een bezoek aan de mast kan ook gecombineerd worden met een indrukwekkende splashtour door de Maas. Bekijk de mogelijkheden hier.

De entree is bij de voet van de mast. Een volwassene betaalt €10,25 om de toren te bezoeken, dit is inclusief een rit met de Euroscoop. Bekijk alle tarieven via deze link.

Spectaculair overnachten in één van de twee suites

De twee suites die de Euromast biedt voor een overnachting zijn luxe, modern en the-place-to-sleep voor een spectaculair verblijf in Rotterdam. De kamers zijn van alle gemakken voorzien. Het enige verschil in de kamers is dat de ene suite is voorzien van een bubbelbad en de andere suite een inloopregendouche heeft. Welke kamer kies jij?

Hotel Euromast

Rotterdam
  •  
Waanzinnig
Ontdek wat Rotterdam jou te bieden heeft

Onze bruisende Maasstad is een plek waar iedereen zich thuis voelt of kan voelen. Het biedt mogelijkheden voor een kunst- en architectuurliefhebbers, maar ook foodies en uitgaansmensen kunnen hier hun ei kwijt. De rijke geschiedenis van Rotterdam is pijnlijk, maar ook indrukwekkend en heeft de stad gevormd tot wat het nu is. Een moderne havenstad waar je zoveel kan beleven. Ga zelf op ontdekking in Rotterdam met onze insider tips.

Deel dit bericht

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email
Hi!

Hi!

Wij zijn Lois en Naomi, de twee avontuurlijke reizigers van Travander. Vanuit onze missie let's travel and wander zijn wij altijd op zoek naar ongerepte, authentieke plekjes en nieuwe ervaringen. Op Travander delen wij al onze persoonlijke reisverhalen, fijne herinneringen en handige reistips.

Volg ons ook online voor je dagelijkse dosis reisinspiratie!

Volg ons op social media

Recente blogposts