Zoek
Sluit dit zoekvak.

Inhoud

Touren met een 100% elektrisch Volkswagen T2-busje 

Als er iets op je bucket list hoort, dan is het wel touren met een klassiek Volkswagen T2-busje. Niet alleen zijn de gekleurde busjes iconisch om te zien, je ervaart ook een ultiem gevoel van vrijheid wanneer je er mee op pad bent. Wij mochten het avontuur met een Volkswagen T2-busje onlangs van ons lijstje afstrepen. En dat was niet zomaar een VW T2, nee het was een T2 die volledig is omgebouwd tot 100% elektrische campervan. Wij gingen met deze camper op pad in Zuid-Limburg en oh, wat was het een unieke ervaring die we niet snel zullen vergeten! 

Zie jij een roadtrip met een elektrisch T2-busje ook wel zitten? Lees dan snel verder, want wij delen in dit artikel onze ervaring en persoonlijke tips! 

Elektrisch Volkswagen T2-busje
Heuvellandschap Limburg

Goboony helpt je op weg 

Wij hebben het VW T2-busje gehuurd via Goboony. Dit is een camperplatform met het grootste aanbod campers van Nederland. Je vindt er campers in allerlei soorten en maten: van retro campers tot aan de nieuwste modellen. Je huurt op Goboony de camper direct bij de eigenaar en kunt met de camper op vakantie in Nederland, maar natuurlijk ook naar het buitenland. Goboony helpt je niet alleen bij het vinden van een campervan die bij je past, maar zorgt er mede voor dat heel je roadtrip een succes wordt. Bijvoorbeeld door jou tijdens je reis te voorzien van de leukste tips, een handige inpaklijst en handige apps voor onderweg

Je huurt bij Goboony een camper v.a. €35,- per dag. Goboony garandeert dat alle campers veilig zijn, APK gekeurd en goed verzekerd. Er is een support team bij Goboony dat 7 dagen per week beschikbaar is. 

De 100% elektrisch retro Volkswagen camper van evan

Toen wij op Goboony de 100% elektrische retro campervans van evan zagen staan, waren wij direct verkocht. Fantastische, old school busjes zoals we van de Volkswagen T2-busjes gewend zijn, maar óók duurzaam verantwoord. Nadat we even getwijfeld hebben over de kleur van het busje (want ze waren allemaal zo leuk!), boekten wij onze trip en een paar weken later kon ons avontuur met de groene bolide ‘Aurora’ uit 1979 beginnen! 

Onderweg kun je er lekker op los swingen met de leuke en bijpassende Spotify-playlist van Evan!

Elektrisch Volkswagen T2-busje Limburg
GoBoony Camperverhuur

Het elektrische Volkswagen T2-busje 

Zoals eerder aangegeven, boek je op Goboony direct via de eigenaar en in dit geval was dat het duurzame camperverhuurbedrijf evan. Pjotr en Erik van evan realiseerden in 2019 hun droom door de Aurora (het eerste busje dat zij hadden) om te bouwen naar een volledig elektrische campervan. En dit bleek een succes, want er volgden al snel meer T2-busjes en de plannen van Pjotr en Erik zijn nog altijd groots. De elektrische bussen zijn schoner, stiller en betrouwbaarder dan de fossiele T2-busjes. Je kunt er dus zonder zorgen, helemaal verantwoord mee op vakantie. En de complimenten onderweg, die zijn zeker de kers op de taart. We hebben zelden zoveel bekijks gehad en duimpjes gezien! 

De VW T2b 'Aurora'

evan via Goboony
  •  

Alle elektrische VW campers

evan via GoBoony / v.a. €159,- per dag
  •  

de standplaats van evan 

De campervan kan worden opgehaald in Utrecht, op loopafstand van station Leidsche Rijn. Kom je met de auto, dan kun je deze veilig parkeren op bewaakt terrein. Bij het ophalen van de bus wordt alles haarfijn uitgelegd. Na de uitleg en een proefritje over het terrein waren wij dan ook good to go! 

In de bus is een road-book aanwezig waar alles in staat uitgelegd. Dit road-book krijg je eveneens voorafgaand al digitaal toegestuurd, waardoor je je alvast kunt verdiepen in het busje, het opladen en alles wat er bij komt kijken. 

De uitrusting van de campervan 

De Volkswagen T2b bus komt dus uit 1979 en is qua inrichting nog helemaal in de retro jaren ’70 stijl, wat super gaaf is! Ondanks dat hij volledig is omgebouwd naar een elektrische campervan, ervaar je nog altijd dat nostalgische gevoel van een authentieke VW T2. Letterlijk, want het busje beschikt dus bijvoorbeeld ook niet over stuurbekrachtiging. Dit vonden wij zeker even wennen, maar het hoort natuurlijk ook wel bij de beleving! 

De bus is geschikt voor 4 personen en is heel praktisch ingedeeld. De oppervlakte is uiteraard klein, maar toch kun je er met z’n 4 vieren in slapen. Je schuift gemakkelijk het hefdak en de slaapgedeelten uit en beschikt dan over de bedden. Ook is de bus uitgerust met onder andere een koelkast, gasstelletje, keuken inventaris en een campingset (tafel + stoelen en een luifel). Veel meer dan een fijne campingplek heb je dus niet nodig! Tot slot zijn er ook nog eens zonnepanelen geplaatst op het dak van de Aurora.

Elektrisch Volkswagen T2-busje Camping
Elektrisch opladen VW

De Volkswagen T2 opladen en oplaadpunten 

De campervan heeft een actieradius van ongeveer 150 tot 200 kilometer. Wij hebben tijdens onze roadtrip de 200 kilometer niet kunnen halen, maar waren dan ook goed bepakt en bezakt op pad gegaan (lees: ingepakt voor 3 weken i.p.v. 3 dagen, je kent het wel). Houd dus rekening met je bagage als je met één van de busjes wilt gaan roadtrippen. 

De status van de accu wordt aangegeven in percentages. Bij 100% is die vol en bij ongeveer 35% is het raadzaam een laadpaal te zoeken. Je krijgt van evan een laadpas mee zodat je overal gratis op kunt laden. Dit is inbegrepen in de prijs. Met de app Plugsurfing vind je eenvoudig laadpalen in de buurt en op de route. Bekijk dit altijd wel zorgvuldig. Sommige laadpalen zijn niet geschikt en soms bevinden de laadpalen zich op privéterrein. Zoek daarom altijd een locatie uit in de app waarbij meerdere laadpalen worden aangegeven. Het duurt zo’n 4 tot 5 uur om weer tot 100% op te laden. Op de camping duurt het een stuk langer, maar dan staat de bus als het goed is ook voor een langere tijd aan elektriciteit gekoppeld. 

Vooralsnog is het helaas niet mogelijk om de VW T2 te snelladen. De campervans zijn al geschikt voor snellaadpalen, maar er moet nog even gewacht worden op een update. Deze wordt wel in 2021 verwacht. Wij zouden dan ook tot die tijd aanraden om een roadtrip in Nederland te plannen. Het avontuur met de campervan is al geweldig op zich en des te minder zorgen heb je over het opladen. 

Ons avontuur door Zuid-Limburg 

Wij besloten om met de VW T2 campervan naar Zuid-Limburg te reizen. Wat een magisch gezicht was het, het mooie busje in het heuvellandschap van Zuid-Limburg. Wij verbleven op camping De Botkoel, de ideale uitvalsbasis om het natuurschoon van Zuid-Limburg te verkennen. 

eropuit in Limburg

Deel dit bericht:

Picture of Travander

Travander

Zoals onze slogan 'Let’s Travel and Wander' al doet vermoeden reizen wij graag van de gebaande paden. We delen op Travander dan ook al onze best bewaarde geheimen en onontdekte schatten in binnen- en buitenland. Denk aan reistips, persoonlijke reisverhalen en bestemmingen die je niet mag missen. Van ver weg tot dicht bij huis!

Meer Uitjes Nederland? Laat je inspireren!