Zoek
Sluit dit zoekvak.

Inhoud

Ramen eten bij de lekkerste restaurants in Rotterdam? In dit artikel delen wij onze favoriete hotspots waar je kunt genieten van een heerlijke kom dampende noedelsoep. Rotterdam staat bekend om zijn internationale culinaire scene en je vindt er dan ook tal van lekkere restaurants als het gaat om Japanse ramen. Of je nu een liefhebber bent of gewoonweg nieuwsgierig bent naar de Japanse keuken, bij de volgende hotspots zullen je smaakpapillen gegarandeerd verrast worden. Ontdek waar je de meest verrukkelijke ramen kunt eten in Rotterdam, dit is onze top 6!

1. Takumi

Stip op nummer 1 staat voor ons Takumi Ramen Kitchen. Waarom? Dit komt doordat wij onze eerste ramen aten bij de Takumi vestiging in de Markthal, en geloof ons dit was een verrassend positieve ervaring. Niet alleen vanwege de waanzinnige smaakexplosies, maar ook door de warme gastvrijheid en de smaakvolle inrichting. Takumi heeft meerdere vestigingen in Rotterdam, dus er is er altijd wel eentje bij je in de buurt. En wat deze noedelgerechten zo goed maken is dat er speciaal noedels vanuit Sapporo worden ingevlogen!

Er zijn meerdere Takumi locaties in Rotterdam, maar onze favoriete vestiging is de Markthal (Grote markt 178).

2. AJISAN

Met een inrichting die geïnspireerd is op het moderne Tokio wordt er in de open keuken van AJISAN dagelijks met passie gewerkt aan het bereiden van de lekkerste noedelsoepen. Een leuke plek in het restaurant is dan ook de bar, vanaf hier heb je namelijk goed kijk op wat er gebeurt in de keuken en kun je gezellig een praatje maken met de chef. Alle ramen die hier worden geserveerd zijn gemaakt zonder dat er chemische smaakstoffen aan toe zijn gevoegd, en dat is dan ook precies waarom AJISAN zo’n populair ramen restaurant is in Rotterdam. Los van het feit dat ze een inclusieve menukaart hebben. Dit houdt in dat de menukaart vol staat met halal, vegetarische en veganistische noedelgerechten.

Adres AJISAN: Coolsingel 123, Rotterdam

Takumi Ramen Rotterdam
Takumi Ramen Rotterdam
Ajisan Ramen Rotterdam
AJISAN

3. Hinoki

Dat er steeds meer ramen restaurants in Rotterdam verschijnen is een feit. De smaakvolle noedelgerechten zijn dan ook enorm in trek. Toch is er één hotspot in Rotterdam waar je al jarenlang terecht kunt voor het eten van ramen, en dat is bij Hinoki waar de noedelsoep op echte authentieke Japanse wijze wordt bereidt. De basis van de soepen en noedels worden geïmporteerd uit Japan, en dit geeft dan ook de authentieke smaak aan de ramen.

Adres Hinoki: Keizerstraat 52, Rotterdam

4. Tensai Ramen

Als er vaak rijen voor de deur van een restaurant staan, dan betekent dit dat je er heel goed kunt eten. En dat is zeker het geval bij Tensai Ramen in Rotterdam. Hier slurp je namelijk sappige en smaakvolle noedels naar binnen (het liefst binnen 8 minuten zoals het hoort). Het is geen restaurant waar je lang kunt tafelen. Dat is jammer, maar uiteindelijk draait het om het lekkere eten. Tensai Ramen is in Rotterdam bekend voor het serveren van verse noedels, deze worden namelijk elke dag met de hand gemaakt!

Adres Tensai Ramen: Schiedamsedijk 1, Rotterdam

Hinoki Rotterdam
Hinoki
Tensai Ramen
Tensai Ramen

5. Set Noodle & Hotpot

Dat in Japan veel vaker ramen wordt gegeten dan sushi is bij veel nog onbekend, maar van oorsprong is ramen een onmisbaar gerecht in de Japanse streetfoodcultuur. Dus wil je een avond echt Japans eten, kies dan een keer voor ramen in plaats van sushi. Een leuke plek om te onthouden in het Oude Westen is Set Noodle & Hotpot. Een knus restaurant waar je terecht kunt voor een snelle hap, maar onthoud ook dat je bij Set kunt bestellen voor thuis!

Adres Set Noodle & Hotpot: West-Kruiskade 10 B, Rotterdam

6. FG S.O.S.

Een ietwat ander soort restaurant in dit lijstje is FG S.O.S., dit is namelijk het streetfood concept van het restaurant Labs by Francois Geurds dat is gevestigd in de Hofbogen. Dit Michelinrestaurant transformeert ‘s middags in een streetfood restaurant waar je terecht kunt voor betaalbare, lichte en snelle maaltijden. Waaronder dus waanzinnige noedelgerechten. Echt een waardevolle tip, al zeggen we het zelf!

Adres FG S.O.S.: Oostzeedijk 318, Rotterdam

Set Noodle Rotterdam
Set Noodle & Hotpot
FG S.O.S
FG S.O.S.

Deel dit bericht:

Picture of Travander

Travander

Zoals onze slogan 'Let’s Travel and Wander' al doet vermoeden reizen wij graag van de gebaande paden. We delen op Travander dan ook al onze best bewaarde geheimen en onontdekte schatten in binnen- en buitenland. Denk aan reistips, persoonlijke reisverhalen en bestemmingen die je niet mag missen. Van ver weg tot dicht bij huis!

Meer Hotspots Rotterdam? Laat je inspireren!