Zoek
Sluit dit zoekvak.

Inhoud

Onze reistips voor Myanmar

Onze rondreis door Myanmar is één van onze mooiste reiservaringen. Deze authentieke bestemming heeft jou als reiziger zoveel te bieden. Van uitgestrekte natuurlandschappen tot een vlakte vol wonderbaarlijke tempels. Je vind het in Myanmar. 

Myanmar is pas een aantal jaar geleden toegankelijk geworden voor toeristen en sindsdien wordt Myanmar steeds vaker toegevoegd aan een rondreis door Zuidoost-Azië. Voordat jij naar Myanmar is het goed om op de hoogte zijn van onze reistips voor Myanmar.

Reisroute Myanmar wat te doen Mandalay U Bein

Van welk dagbudget kom ik rond?

Inmiddels is pinnen in Myanmar redelijk goed te doen. Er zijn in de grotere steden voldoende ATM’s te vinden. Voor de minder toeristische plekken is het aan te raden voldoende geld gepind te hebben. Voor de zekerheid hadden wij ook Amerikaanse Dollars bij ons, mochten we niet rondkomen met de Myammarese Kyat dan kan je namelijk altijd met in USD betalen. Het is belangrijk dat de bankbiljetten van de USD recent en niet gekreukeld zijn. Mocht dit niet zo zijn dan kunnen ze het geld weigeren.

 

Reisbudget myanmar

Myanmar is niet het goedkoopste land in Azië om een rondreis te maken. Het grote verschil in prijs ligt vooral bij het boeken van accommodaties. Wij hebben onze uitgaven tijdens onze rondreis door Myanmar bijgehouden. Met onderstaand budget hebben wij drie weken rondgereisd door Myanmar, in prima hostels en hotels verbleven, mooie hikes gemaakt, lekker gegeten en ultiem genoten van dit land. 

  • Dagbudget: € 50,-
    • Waarvan eten per dag: € 5 – 10,-
    • Waarvan het verblijf per dag: € 25 – 35,-
  • Exclusief fee Inle Lake: 15.000 Kyat = ca. € 9,- (2019)
  • Exclusief fee Bagan: 25.000 Kyat = € 15,- (2019)
 

Hoe veilig is rondreizen door Myanmar?

Wij hebben het rondreizen door Myanmar als makkelijk en zeer veilig ervaren. De afgelopen jaren is Myanmar meermaals negatief in het nieuws geweest, maar wordt de situatie vaak wat overdreven. Het regime is misschien niet het beste regime, maar rondreizen door Myanmar is zeer goed te doen. Tevens is het toerisme een opkomende inkomstenbron voor de lokale bevolking.

Natuurlijk is het altijd goed om voorafgaand jouw reis het reisadvies te controleren op de website van de Rijksoverheid. Dit is dan ook aan te raden voor iedere bestemming.

 
reistips Myanmar
reistips myanmar

Hoe reis ik rond door Myanmar?

Myanmar is het beste Aziatische land voor het rondreizen per bus. De beste reistips voor een busorganisatie in Myanmar is JJ Express. De bussen zijn modern, grote comfortabele stoelen, soms zelfs tv-schermen en water en snacks aan boord. 

De routes die tussen de grotere steden worden gereden vinden vaak gedurende de nacht plaats. Ideaal, want zo skip je de kosten voor een overnachting. Tip: als je weet wanneer je wil doorreizen, boek dan op tijd jouw stoel zodat je zeker bent van een plekje in de bus.

Wat is de beste reisperiode?

De meest gunstige periode om rond te reizen door Myanmar is van november tot en met februari. In deze periode valt er weinig regen en is de temperatuur in het gehele land heel aangenaam. Gedurende deze periode is de natuur in Myanmar op zijn mooist omdat in de maanden hiervoor het regenseizoen plaatsvond. In de maanden mei en april is reizen door Myanmar ook aan te reden. Dit is net na de enorme hitte tijdens de warmste maanden van maart tot en met april.

vind jouw verblijf in myanmar

Booking.com

Rondreizen door Myanmar

Wij hebben in drie weken tijd veel van Myanmar kunnen zien en ontdekken. Dit is dan ook de minimale reisperiode die wij je aanraden. De beste reistip die ik je kan geven voor Myanmar is, ga nu! 

Lees hier verder over de ideale reisroute door Myanmar.

laat je inspireren door de wereld van travander

Deel dit bericht:

Picture of Lois Weeterings

Lois Weeterings

Een dromer, enthousiast en altijd op zoek naar avontuur en nieuwe belevenissen. Maar ook hardwerkend en wel 1000 ideeën die mij achtervolgen. Met mijn benen in Nederland, maar met mijn hoofd op een tropisch eiland. Ik houd van het ontdekken van onbereisde plekjes, waar dan ook ter wereld. Ik grijp dan ook elke kans aan om een stukje van de wereld te ontdekken en wil iedereen inspireren dit ook te doen.

Meer Myanmar? Laat je inspireren!