Zoek
Sluit dit zoekvak.

Inhoud

Daar zijn ze weer: de nieuwe Rotterdam Weekend Tips! Een artikel vol inspirerende uitjes en leuke to do’s om je te vermaken in Rotterdam. Waar ben jij dit weekend voor in de stemming? Een bezoek aan De Kunsthal, een tassenruil of voor het prikkelen van je smaakpapillen? Wat het ook wordt, laten we er weer een gezellig weekend van maken. Dit zijn onze tips voor 1, 2 en 3 december 2023!

Ontvang iedere week de weekend tips in je mailbox

Wil jij iedere week als eerste de nieuwste Rotterdam Weekend Tips in je mail ontvangen? Laat dan jouw e-mailadres hieronder achter! 

Weekend tip 1: Bewonder de ‘Living Paintings: Nature’ tentoonstelling in De Kunsthal

De Kunsthal in Rotterdam staat bekend om zijn interessante tentoonstellingen, en ook nu kun je er weer een heel bijzondere aanschouwen. De ‘Living Paintings: Nature‘ is een solotentoonstelling van kunstenaar Refik Anadol en is gemaakt met kunstmatige intelligentie, ofwel het is digitale kunst. Wandel door de hallen van De Kunsthal en laat je fascineren door kleuren, bewegingen en geluiden. Je zintuigen zullen hier goed worden geprikkeld. We verklappen natuurlijk niet te veel want zoiets als dit moet je echt zelf gaan ervaren. Je kunt de tentoonstelling nog tot en met 1 april 2024 bewonderen. Een entreeticket kost €16,50 per persoon. 

Weekend tip 2: Ruil jouw Susan Bijl-tas om voor een andere

Susan Bijl is een waar begrip in Rotterdam en we kunnen wel stellen dat bijna iedere Rotterdammer met een kleurrijke tas van haar rondloopt. Niet zo gek, want de tassen zijn niet alleen mega handig maar ook nog eens stijlvol. Het uitgangspunt van de tassen van Susan Bijl is bijdragen aan een duurzaam karakter, en dus geen overconsumptie. Dat is dan ook de reden dat het Susan Ruil event in het leven is geroepen. Zo word je gemotiveerd om je eigen tas te ruilen tegen een andere tas, en ga je toch met iets nieuws naar huis. Wil je jouw lievelingstas niet ruilen? Kopen en/of verkopen is ook mogelijk.

Susan Ruil vindt plaats op zondag 3 december van 13:00 tot 17:00 uur op de Westersingel 102. Het Susan Ruil event is gratis te bezoeken, maar je dient wel online een kaartje te bestellen. 

Weekend tip 3: Proef het nieuwe Euromast-menu

Een bekende bezienswaardigheid die op elke skyline van Rotterdam pronkt is natuurlijk de Euromast. Een plek waar toeristen van over heel de wereld naar toe komen om te genieten van het panoramisch uitzicht over de stad, maar ook een plek waar Rotterdammers graag komen voor een romantisch avondje uit eten. En een leuke reden om binnenkort weer een uitstapje naar de Euromast te plannen is vanwege het nieuwe menu. Verwacht heerlijke seizoensgerechten met dagverse producten en lokaal ingekochte ingrediënten. 

Wist je al dat de Euromast zich heeft aangesloten bij ‘Het Nieuwe Nassen’? Dit is een Rotterdamse hands-on beweging die zich hard maakt voor het op de kaart zetten van circulair en duurzaam ondernemen.

Weekend tip 4: Feyenoord – PSV kijken in Rotterdam

Er staat een spannende wedstrijd voor Feyenoord op de planning. Deze zondag, 3 december 2023, spelen ze namelijk om 12:15 uur tegen PSV. Iedereen die in het bezit is van een kaartje voor het zien van de wedstrijd in De Kuip is natuurlijk laaiend enthousiast, maar de wedstrijd bekijken in één van de voetbalcafés in Rotterdam is ook hartstikke leuk. Bij deze daarom een aantal tips waar jij zondag de wedstrijd kan bekijken:

  • Panenka
  • Paddy Murphy’s Irish Pub
  • Café ‘t Fust
  • Proeflokaal de Pui
Meer inspiratie voor een bezoek aan Rotterdam
Wij schrijven met veel passie over de leukste stad van Nederland: Rotterdam! Op ons blog vind je dan ook allerlei artikelen waaruit je inspiratie kunt opdoen voor een bezoek aan Rotterdam.

Deel dit bericht:

Picture of Travander

Travander

Zoals onze slogan 'Let’s Travel and Wander' al doet vermoeden reizen wij graag van de gebaande paden. We delen op Travander dan ook al onze best bewaarde geheimen en onontdekte schatten in binnen- en buitenland. Denk aan reistips, persoonlijke reisverhalen en bestemmingen die je niet mag missen. Van ver weg tot dicht bij huis!

Meer Rotterdam? Laat je inspireren!