Zoek
Sluit dit zoekvak.

Inhoud

Zet je schrap voor een weekend in Rotterdam boordevol verrassende evenementen. Van het maritieme spektakel van de Wereldhavendagen tot een dansje wagen bij het Binnenstebuiten Fest bij Mooie Boules: er is zoals altijd weer onwijs veel te beleven in onze mooie stad. Niet zo’n zin in een druk weekend? Ontdek dan ultieme ontspanning met een yogasessie in de iconische Laurenskerk… Ze zijn er weer, onze Rotterdam weekendtips voor 1, 2 en 3 september 2023. 

Ontvang iedere week de weekend tips in je mailbox

Wil jij iedere week als eerste de nieuwste Rotterdam Weekend Tips in je mail ontvangen? Laat dan jouw e-mailadres hieronder achter! 

Weekend tip 1: Bezoek de Wereldhavendagen

Het is weer tijd voor de Wereldhavendagen: het jaarlijks terugkerend evenement in Rotterdam waarbij de haven centraal staat. Tijdens dit weekend openen diverse havengerelateerde bedrijven en organisaties hun deuren voor het publiek. Je krijgt de kans om schepen van dichtbij te bekijken, deel te nemen aan rondleidingen en interactieve activiteiten te ervaren. Het evenement biedt ook inzicht in de maritieme industrie, innovaties en de rol van de haven in de wereldhandel. Het is een unieke gelegenheid om de dynamiek en veelzijdigheid van de Rotterdamse haven te ontdekken. Daarnaast staat het ook garant voor één en al gezelligheid in de stad!

De Wereldhavendagen vinden plaats op 1, 2 en 3 september 2023. Het grootste deel van de Wereldhavendagen is gratis te bezoeken. Uitzondering zijn de excursies, rondvaarten en tours. Bekijk de website van de Wereldhavendagen voor het programma en tickets. 

Weekend tip 2: Binnenstebuiten Fest (Mooie Boules Festival)

We kennen inmiddels allemaal Mooie Boules wel, toch? Dé Jeu de Boules (en Foodbar) van Rotterdam. Kom je hier graag? Dan hebben we een leuke weekendtip voor jou. Op zaterdag 2 september wordt Mooie Boules volledig ‘binnenstebuiten’ gekeerd, want dan vindt namelijk het Binnenstebuiten Fest plaats. Doe een dansje bij de mainstage, switch een muziekje bij de silent disco, zing je keel schor bij de karaoke en speel hilarische games. Het wordt een onwijs leuke dag. 

Binnenstebuiten Fest vindt plaats op 2 september 2023 van 14.00 uur tot 23.00 uur. Tickets (Late) kosten €24.50 excl. €1.00 servicekosten. Je koopt ze via de website van Mooie Boules

Weekend tip 3: iBreathe: yogales in de Laurenskerk

Houd je van yoga? Dan wil je dit weekend naar de Laurenskerk. Op deze bijzondere locatie wordt namelijk op zaterdag 2 september een yogales gegeven. De les wordt georganiseerd door iBreathe en begeleid door Harvinder. Deze yogadocente woont in Rotterdam, maar komt oorspronkelijk uit India. 

De yogasessie in de Laurenskerk vindt plaats op zaterdag 2 september 2023 van 10.00 uur tot 12.00 uur. Een kaartje kost €7,50 euro en bestel je via de website van de Laurenskerk. Mocht het event nog niet uitverkocht zijn, dan kun je op zaterdagochtend nog een ticket kopen aan de deur. Neem je eigen mat, handdoek en flesje water mee. 

Weekend tip 4: Nacht van de Kaap

Op zaterdag 2 september verandert de Rotterdamse volksbuurt Katendrecht in de ondeugende zeemansbestemming van weleer tijdens de enige echte Nacht van de Kaap. Tijdens deze nacht worden het SS en de straten gevuld met muziek, theater, kunst en gastronomie. Er zijn optredens van diverse artiesten, zoals De Kraaien, Birgit Schuurman en Abdul & The Gang. Je wordt ondergedompeld in de unieke en nostalgische ambiance van het historische Katendrecht. 

Nacht van de Kaap vindt plaats op 2 september 2023 van 17:00 uur tot 03:00 uur (3 september 2023). Tickets kosten €39,95 + €3,40 servicekosten. Ruim 90% van de kaarten is al verkocht, dus haal snel je kaarten in huis, zodat je zeker weet dat je niet achter het net vist!

Weekend tip 5: ALL CAPS (graffiti festival)

Het ‘openlucht museum’ ALL CAPS is weer terug van weggeweest. In de wijk Feijenoord zijn tijdens twee voorgaande edities van ALL CAPS al 26 muren omgetoverd tot kunst, maar nu worden nog eens 11 muren voorzien van kunstwerken. Ook is er interventiekunst in de straten en de gaskoepels en zijn er meerdere exposities. 

ALL CAPS vindt plaats van 3 t/m 10 september 2023 met zeer gevarieerde werken. Denk aan Tommy Hagen, maar ook het airless gradient-werk van de Australische George Rose en de Braziliaanse Eneri die met haar kunststijl Pixaçao in Sao Paolo van muur naar muur abseilt met een spuitbus in haar hand. Tijdens ALL CAPS krijg je de mogelijkheid om het maakproces bij te wonen. Ook zijn er tours te volgen en vindt op zondag het Super Sunday Festival plaats. 

Bekijk het volledige programma en de ‘mural map’ op de website van ALL CAPS.

Meer inspiratie voor een bezoek aan Rotterdam
Wij schrijven met veel passie over de leukste stad van Nederland: Rotterdam! Op ons blog vind je dan ook allerlei artikelen waaruit je inspiratie kunt opdoen voor een bezoek aan Rotterdam!

Deel dit bericht:

Picture of Travander

Travander

Zoals onze slogan 'Let’s Travel and Wander' al doet vermoeden reizen wij graag van de gebaande paden. We delen op Travander dan ook al onze best bewaarde geheimen en onontdekte schatten in binnen- en buitenland. Denk aan reistips, persoonlijke reisverhalen en bestemmingen die je niet mag missen. Van ver weg tot dicht bij huis!

Meer Rotterdam? Laat je inspireren!