Search
Close this search box.

Inhoud

Rotterdam Weekend Tips: 10, 11 en 12 maart 2023

Van gezellige feestjes tot werken in de natuur, het zijn variërende tips die voorkomen in de Rotterdam Weekend Tips editie van 10, 11 en 12 maart. Dat is dan ook juist hetgeen wat het delen van tips voor een geslaagd weekend in Rotterdam leuk maakt. Er is voor iedereen iets te doen. Dus benieuwd naar welke tip jou het meest aanspreekt voor dit weekend? Ontdek het snel!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Wil jij iedere week als eerste de nieuwste Rotterdam Weekend Tips in je mail ontvangen? Laat dan jouw e-mailadres hieronder achter! 

Weekend tip 1: Holi festival in Rotterdam

Op zaterdag 11 maart vindt het Holi festival van 09:00 tot 23:00 uur plaats in het Zuiderpark. Dit is een gratis evenement, dus als je dit weekend zin hebt in een feestje dan weet je waar je moet zijn. Tijdens het Holi feest wordt het Hindoestaanse nieuwe jaar ingeluid. Een bijzonder kenmerk van dit feest is dat er met allerlei verschillende kleuren poeder wordt gegooid. Uiteraard wordt er ook uitbundig gedanst en er zijn genoeg faciliteiten aanwezig voor drinken en eten.

Hotspot alert

Tapasbar La Cazuela

Afgelopen weekend waren we van plan gezellig te gaan borrelen bij bar Le Nord. Eén van onze favoriete spots als het aankomt op een lekker hapje en drankje. Maar wat blijkt, het is een favoriete hotspot van wel meer Rotterdammers. Helaas geen plek voor ons, dan maar de (voor ons) nog onbekende hotspot La Cazuela uitproberen schuin tegenover Le Nord. 

La Cazuela is een sfeervol tapas restaurant en bar in één. De perfecte combinatie voor een gezellige avond uit. Wij hebben hier genoten van zalige tapas waarna we bij de bar zijn aangeschoven voor nog wat lekkere drankjes. De wijn vloeide rijkelijk en dan hebben we nog niets gezegd over de cocktails. Op zoek naar een leuke plek voor in het weekend? La Cazuela is een aanrader!

Weekend tip 2: Doe mee aan NLdoet

Ieder jaar wordt door het Oranje Fonds de actie NLdoet georganiseerd. Gedurende twee actiedagen, vrijdag 10 en zaterdag 11 maart, dragen veel vrijwilligers een steentje bij door bijvoorbeeld een handje te helpen in de zorg of in de natuur. Het zijn vaak kleinere klussen die makkelijk te doen en overzien zijn. Denk hierbij aan schoonmaken of verven. De actiedagen van NLdoet worden traditiegetrouw geopend door onze koning en koningin die ook deze dagen hun steentje bijdragen. 

Steek jij dit weekend ook de handjes uit de mouw? Ontdek welke hier welke Rotterdamse initiatieven er zijn!

Weekend tip 3: Stadswandeling – De Nacht Tegen Seksueel Geweld

De nacht van 11 op 12 maart staat in het teken van de strijd tegen seksueel geweld. Wereldwijd krijgt 1 op de 3 vrouwen hiermee te maken en dit is onacceptabel. En juist op het moment dat veel vrouwen zich onveilig voelen gaan we gezamenlijk de straat op. We wandelen een route van 20 kilometer door Rotterdam. Langs de route komen de deelnemers langs diverse belevenissen. Denk aan ingesproken video’s van slachtoffers van seksueel geweld, quotes of boksballen om even op uit te razen. De wandeling wordt ‘s ochtends afgesloten met een gezamenlijk ontbijt waarbij samenhorigheid centraal staat. Meer informatie over deze stadswandeling lees je hier

Weekend tip 4: Feestjes in Rotterdam

Elk weekend staan de bars en nachtclubs weer vol met swingende mensen. Maar waar moet je dit weekend heen? Wij zochten het voor je uit. Dit zijn de leukste feestjes in Rotterdam dit weekend: 

Vrijdag 10 maart 2023

  • Elrow in Rotterdam Ahoy
  • Jollove – Africa Beats in BIRD
  • Fem Fest dag 3 in Worm
  • Toffler presents Oguz in Toffler

Zaterdag 11 maart 2023

  • Toffler presents  Prunk in Toffler
  • Yardbird in BIRD

Good to know

De lente inluiden bij de Fenix Food Factory

In de parken zien we dat de krokussen en tulpen hun best doen uit de grond te komen, kortom de lente is in aantocht. Wij zijn niet de enige die hier heel enthousiast van worden, ook de Fenix Food Factory wordt hier blij van. En dat is reden genoeg voor de organisatie van een gezellig event. 

Op donderdag 16 maart kun je vanaf 7 uur ‘s avonds de lente inluiden bij de Fenix Food Factory. Uiteraard onder het genot van lekkere hapjes en drankjes. Voor dit speciale lente event betaal je €52,50 per persoon. Dit is inclusief een welkomstdrankje en drie andere drankjes. Deze avond schaft de pot: kaasfondue. De kaas is afkomstig van Booij Kaasmakers, de vleeswaren en groentes van Boerderij Landzicht, brood van Jordy’s Bakery, bier van de Kaapse Brouwers en natuurwijn van Blije Wijnen. Klinkt goed, toch? Wil je een tafel reserveren voor het speciale lentediner, stuur dan een mailtje naar de Fenix Food Factory (info@fenixfoodfactory.nl).

Jouw dagelijkse dosis reisinspiratie

Dagelijks de leukste tips voor Rotterdam en omgeving op je tijdlijn

Wil jij ook het fijne reisgevoel vasthouden? Wij delen dagelijks onze leukste tips voor Rotterdam en omgeving en en leuke tripjes in Nederland en buitenland. Volg ons op Instagram, Pinterest en Facebook voor een dosis reisinspiratie. 

Deel dit bericht:

Picture of Travander

Travander

Zoals onze slogan 'Let’s Travel and Wander' al doet vermoeden reizen wij graag van de gebaande paden. We delen op Travander dan ook al onze best bewaarde geheimen en onontdekte schatten in binnen- en buitenland. Denk aan reistips, persoonlijke reisverhalen en bestemmingen die je niet mag missen. Van ver weg tot dicht bij huis!

Meer Rotterdam? Laat je inspireren!