Zoek
Sluit dit zoekvak.

Inhoud

Daar zijn ze weer, de nieuwe Rotterdam Weekend Tips. En hoe dichter we bij de decembermaand komen, hoe leuker de weekendtips vaak zijn. Zo vind je dit weekend in Rotterdam alweer de eerste kerstmarkt! Laat je inspireren voor een gezellig weekend in Rotterdam met onze tips voor 10, 11 en 12 november 2023!

Ontvang iedere week de weekend tips in je mailbox

Wil jij iedere week als eerste de nieuwste Rotterdam Weekend Tips in je mail ontvangen? Laat dan jouw e-mailadres hieronder achter! 

Weekend tip 1: Ga naar de kerstmarkt in de Noorse Zeemanskerk

Ben jij stiekem ook al in de kerstsferen? Dan hebben we goed nieuws, want dit weekend kun je al naar een kerstmarkt in Rotterdam! De Noorse Zeemanskerk opent dit weekend voor het eerst weer de deuren voor de jaarlijkse kerstmarkt.  Op de kerstmarkt in de Noorse zeemanskerk is het één en al gezelligheid. Je kunt er Noorse producten en etenswaren kopen, waaronder huisgemaakte koekjes en andere traditionele lekkernijen. De brunost is er in verschillende soorten en maten. Ook vind je er mooie plaids en Noorse truien in zowel moderne als traditionele uitvorming. Als je ter plekke trek hebt, zijn er lekkere smørbrød en huisgemaakte taarten om te proeven. 

Je vindt de gratis kerstmarkt van 9 t/m 19 november 2023 in de Noorse Zeemanskerk, Westzeedijk 300 te Rotterdam. Hij is geopend van 10:00 tot 17:00 uur. 

Lees ook: de leukste kerstmarkten in Europa in 2023
In de mood voor een bezoek aan een gezellige kerstmarkt? Bekijk dan ons overzicht met de leukste kerstmarkten die wij bezocht hebben in Europa!

Weekend tip 2: Geniet van de wereldkeuken tijdens het buffet van de Syrische chef Maher Al Sabbagh in De Doelen

De Syrische chef Maher Al Sabbagh staat dit weekend met zijn smakelijke buffet in De Doelen. Maher is geen onbekende in het culturele en culinaire Rotterdam. Zo is hij onder andere bekend van de Unie waar hij bezoekers verraste met zijn wereldkeuken en restaurant LUX waar hij in de beginjaren de Siciliaanse keuken introduceerde.

Niets is hem te gek. Telkens verrast hij de eters weer met eeuwenoude Palestijnse gerechten, Siciliaanse anti-pasti, Syrische soepen, maar ook oer Hollandse toetjes. Er is keuze uit zowel vegetarische als veganistische gerechten. Het vlees bij Maher’s Kitchen is altijd halal.

Je vindt Maher’s Kitchen in de Doelen van a.s. vrijdag 10 november t/m 29 december 2023. Reserveren kan via de website van De Doelen voor €27,50 p.p. 

Weekend tip 3: Waag een dansje bij Latin District Rotterdam

Ga jij spontaan dansen bij het horen van Spaanse reggaeton nummers? Dan wil je deze vrijdag naar Latin District in Rotterdam! Latin District is dé grote en populaire Latin & R&B clubavond in Rotterdam en andere steden in Nederland. Kom dansen op de lekkerste hits van nu, schudden op latin, reggaeton en dancehall en losgaan op de beste R&B en hiphop. Voor de liefhebbers is er zelfs salsa en bachata.

Het evenement Latin District Rotterdam wordt georganiseerd op vrijdag 10 november 2023 in Club Now&Wow. Het duurt van 23:00 tot 05:00 uur. Je koopt tickets voor €17,00 op de website van Latin District

Weekend tip 4: Zing uit volle borst mij tijdens de 90’s R&B Karaoke in De Doelen

Voel jij je meer een zanger(es) dan een danser(es)? Ook dan is er een heel gezellig feestje voor jou in de stad dit weekend. De Doelen is zaterdag namelijk de place to be voor liefhebbers van karaoke. Zing uit volle borst mee met je favoriete R&B-hits uit de jaren 90: van Jodeci tot Maxwell en Aaliyah, het podium van De Doelen is van jou!

90’s Karaoke in de Doelen vindt plaats op zaterdag 11 november van 20:00 tot 00:30 uur. Entree is gratis. Je leest op de website van De Doelen meer over het evenement. 

Meer inspiratie voor een bezoek aan Rotterdam
Wij schrijven met veel passie over de leukste stad van Nederland: Rotterdam! Op ons blog vind je dan ook allerlei artikelen waaruit je inspiratie kunt opdoen voor een bezoek aan Rotterdam.

Deel dit bericht:

Picture of Travander

Travander

Zoals onze slogan 'Let’s Travel and Wander' al doet vermoeden reizen wij graag van de gebaande paden. We delen op Travander dan ook al onze best bewaarde geheimen en onontdekte schatten in binnen- en buitenland. Denk aan reistips, persoonlijke reisverhalen en bestemmingen die je niet mag missen. Van ver weg tot dicht bij huis!

Meer Rotterdam? Laat je inspireren!