Zoek
Sluit dit zoekvak.

Inhoud

Daar zijn ze: de Rotterdam Weekend Tips voor 11, 12 en 13 augustus 2023! Betreed een weekend vol levendigheid en culturele hoogtepunten. Van een magische Silent Disco op de Euromast tot de viering van de Indische cultuur op de Floating Pasar én het altijd gezellige Blijdorp Festival… maak je klaar voor een heel leuk weekend in Rotterdam!  

Ontvang iedere week de weekend tips in je mailbox

Wil jij iedere week als eerste de nieuwste Rotterdam Weekend Tips in je mail ontvangen? Laat dan jouw e-mailadres hieronder achter! 

Weekend tip 1: Plan een old school bioscoopavondje voor Barbie en Oppenheimer 

Je kunt er niet omheen, de hype rondom de twee bioscoopfilms Barbie en Oppenheimer. Het worden dé must see’s van deze zomer genoemd. Misschien ben jij al naar de bioscoop geweest, maar zo niet, dan moet je snel een bioscoopavondje plannen. Beide films zijn te zien in alle bioscopen van Rotterdam. Uiteraard zie je ze bij Pathé, maar ook in LantarenVenster, Cinerama en KINO draaien de films. 

Barbie vs. Oppenheimer… voor welke kies jij? 

Weekend tip 2: Ervaar de ultieme Silent Disco sensatie op de Euromast 

Zin in een feestje? Ervaar Rotterdam op een unieke manier tijdens Silent Disco op de Euromast aanstaande vrijdag 11 augustus 2023. Het biedt een onvergetelijke danservaring op 185 meter boven de bruisende stad. Voor €29,50 p.p. dans je op de beats van getalenteerde Rotterdamse DJ’s terwijl je wordt omringd door een panoramisch uitzicht op de stad en de indrukwekkende wereldhaven. Zing mee met tijdloze klassiekers en laat je meeslepen door de muziek. Geniet van heerlijke drankjes en goed gezelschap. Ervaar de ultieme Silent Disco sensatie, hoog boven de skyline van Rotterdam.

De Silent Disco op de Euromast vindt plaats op vrijdag 11 augustus 2023 van 22:00 tot 02:00 uur. Bij aankomst betaal je €10,00 borg voor een koptelefoon. Tickets zijn te koop op de website van de Euromast

Weekend tip 3: Leer meer over de herdenking van 15 augustus 1945 en omarm de Indische cultuur

Ontdek en omarm de rijke Indische cultuur tijdens het gedenkwaardige Floating Pasar op 15 augustus 2023. Dit bijzondere evenement deelt het Indische verhaal met een breder publiek en maakt je bewust van de gevolgen van de Japanse bezetting van Nederlands-Indië. Op Floating Pasar komen mensen van alle leeftijden samen in de haven van het Maritiem Museum, waar een levendige markt (deels op het water) plaatsvindt. 

Floating Pasar biedt een kans voor ontmoetingen en gesprekken tussen verschillende generaties, waar verhalen gedeeld worden en ervaringen worden uitgewisseld. Dompel je onder in de heerlijke Indische keuken en geniet van live muziek, traditionele dansvoorstellingen en films die de geschiedenis tot leven brengen.

Het evenement Floating Pasar vindt plaats in de haven van het Maritiem Museum en duurt van 10:00 tot 22:00 uur. Toegang is gratis. 

Weekend tip 4: Dansjes, drankjes, gezelligheid en goede muziek op Blijdorp Festival 

Het is dit weekend weer tijd voor Blijdorp Festival. Op zaterdag 12 augustus 2023 is het Roel Langerakpark weer de plek waar één van de leukste festivals van Rotterdam neerstrijkt. De line-up bestaat uit verschillende goede artiesten en muziekstijlen, zoals Goldband, Bokoesam, Speedy J & Rod en David Vunk. Er zijn alleen nog ‘Laatbloeier’ tickets, maar houd ook zeker het officiële resale platform in de gaten. 

De ‘Laatbloeier’ tickets zijn te koop op de website van Blijdorp Festival voor €69,00. 

Meer inspiratie voor een bezoek aan Rotterdam
Wij schrijven met veel passie over onze favoriete stad Rotterdam. Op ons blog vind je dan ook veel artikelen waaruit je inspiratie kunt opdoen voor een bezoek aan Rotterdam!

Deel dit bericht:

Picture of Travander

Travander

Zoals onze slogan 'Let’s Travel and Wander' al doet vermoeden reizen wij graag van de gebaande paden. We delen op Travander dan ook al onze best bewaarde geheimen en onontdekte schatten in binnen- en buitenland. Denk aan reistips, persoonlijke reisverhalen en bestemmingen die je niet mag missen. Van ver weg tot dicht bij huis!

Meer Rotterdam? Laat je inspireren!