Zoek
Sluit dit zoekvak.

Inhoud

Weekend Tips Rotterdam: 11, 12 en 13 november 2022

‘s Ochtends fietsen we door de straten van Rotterdam terwijl het zonnetje langzaam opkomt, een mooi moment om buiten te zijn in onze favoriete stad. We zijn op weg naar één van onze favoriete koffiespots waar we een tijd bijkletsen over de avonturen van afgelopen weken en maanden. Maar waar we ook vooruitblikken op de gezellige feestdagen die er aan zitten te komen. Want dat wordt natuurlijk één en al genieten hier in Rotterdam. Knus binnen zitten met een lekkere kop koffie, maar natuurlijk ook met ons laptop voor ons neus. Dit is hoe wij, wanneer we in Rotterdam zijn, het liefst werken. 

Een kijkje in ons samenwerken, leuk om te lezen? We hope so! Maar nu is het uiteraard hoog tijd voor een dosis inspiratie voor het weekend van 11, 12 en 13 november. Dit zijn de leukste Rotterdam weekendtips voor je op een rij!

Weekend tip 1: Sinterklaasintocht in Rotterdam

Wanneer je (nog) geen kinderen hebt dan gaat het wellicht aan je voorbij, maar wist je dat het Sinterklaasjournaal inmiddels weer is begonnen? Een leuke tip voor iedereen om te volgen de aankomende periode. Maar de grootste gebeurtenis vindt dit weekend plaats in Rotterdam, namelijk op zaterdag 12 december. De Sint komt voor de (71ste!) keer aan in Rotterdam en jij kunt erbij zijn. Traditiegetrouw vindt de aankomst plaats langs de kade van het Willemsplein. Vervolgens vindt er een optocht door de stad plaats die uiteindelijk eindigt bij het Grotekerkplein. Het belooft een groot feest te worden!

Bekijk hier het volledige programma van de Sinterklaasintocht in Rotterdam.

Weekend tip 2: Noorse kerstmarkt

Van de festiviteiten rondom Sinterklaas naar de sferen rondom kerst. Heb je zin in allebei, dan kun je je hart ophalen in Rotterdam dit weekend. Je kunt namelijk op zaterdag 12 en zondag 13 november de Noorse kerstmarkt bezoeken. Deze vindt plaats in de Noorse Zeemanskerk aan de Westzeedijk (langs Het Park bij de Euromast). Op de markt kun je uiteraard typische Noorse lekkernijen proeven, maar ook verschillende producten uit Noorwegen kopen zoals accessoires voor kerst, handwerkproducten en wollen truien en sokken. 

hotspot alert!

Pesca Rotterdam

Afgelopen week waren wij bij de persopening van Pesca Rotterdam. Een waanzinnig nieuwe hotspot met een uniek concept dat we in Rotterdam nog niet kennen. Je avond begint hier met een wandeling langs de vismarkt waar je een vis uitzoekt die niet veel later, bereid en al, voor je klaarligt op je bord. Wandel ook nog even langs de wijnmarkt voor een bijpassend wijntje. Kortom, een culinaire aanwinst voor Rotterdam en absoluut een plek waar elke visliefhebber binnenkort wilt eten!

Een glimp opvangen van een avondje uit bij Pesca? Bekijk dan onze reels!

Weekend tip 3: Buitenplaats Brienenoord

Zaterdag 12 november is de aftrap van Food.Film.Fest., een filmfestival die zich richt op ‘anders eten’. Want zoals we allemaal weten heeft het huidige voedselsysteem een negatieve impact op de mens, dier en het milieu. Door een reeks van 5 filmavonden zet Food.Film.Fest. in samenwerking met Voedsel Anders, Slow Food Rotterdam en Buitenplaats Brienenoord zich in om men te inspireren ander te gaan eten. 

Op de vijf avonden tussen 10 november en 10 december wordt de film 2040 vertoond. Een film waarbij je een positieve inkijk krijgt op hoe het zou kunnen zijn in de toekomst! Meer informatie over Food.Film.Fest. kun je hier vinden. Wil je één van de vijf filmavonden meemaken, dan kun je hier je ticket aanschaffen (€25,- per persoon inclusief maaltijd).

Save the date!

Stadswandeling010 x Unicef

Zondag 20 november is het de ‘Internationale Dag van het Kind’ en daar geeft Stadswandeling010 in samenwerking met Unicef extra aandacht aan door samen een speciale Unicef voor kinderrechten Stadswandeling te organiseren. In meerdere grote steden, waaronder dus ook Rotterdam, kun je in het weekend van 18, 19 en 20 november een stadswandeling maken. Op deze dagen kleuren zoveel mogelijk prominente gebouwen blauw, denk hierbij aan provinciehuizen, gemeentehuizen, theaters, kerken en in Rotterdam uiteraard de Zwaan.

Doe maar aan de stadswandeling door Rotterdam en steun deze mooie samenwerking. Een ticket kost €5,- per persoon en de helft van de opbrengst gaat daarvan naar Unicef!

Jouw dagelijkse dosis reisinspiratie

Dagelijks de leukste tips voor Rotterdam en omgeving op je tijdlijn

Wil jij ook het fijne reisgevoel vasthouden? Wij delen dagelijks onze leukste tips voor Rotterdam en omgeving en en leuke tripjes in Nederland en buitenland. Volg ons op Instagram, Pinterest en Facebook voor een dosis reisinspiratie. 

Deel dit bericht:

Picture of Travander

Travander

Zoals onze slogan 'Let’s Travel and Wander' al doet vermoeden reizen wij graag van de gebaande paden. We delen op Travander dan ook al onze best bewaarde geheimen en onontdekte schatten in binnen- en buitenland. Denk aan reistips, persoonlijke reisverhalen en bestemmingen die je niet mag missen. Van ver weg tot dicht bij huis!

Meer Rotterdam? Laat je inspireren!