Zoek
Sluit dit zoekvak.

Inhoud

We kunnen er dit weekend niet omheen, alles staat in het teken van de 43ste editie van de NN Marathon in Rotterdam. De stad staat op zijn kop en het wordt vanzelfsprekend ontzettend gezellig. Van juichende fans langs de zijlijn tot fanatiekelingen die de finish weten te behalen. Wij zijn erbij, jij ook? Ben je stiekem toch ook wel benieuwd naar onze andere tips voor het weekend? Scroll dan snel verder, hieronder lees je al onze Rotterdam Weekend Tips voor 12,13 en 14 april!

Ontvang iedere week de weekend tips in je mailbox

Wil jij iedere week als eerste de nieuwste Rotterdam Weekend Tips in je mail ontvangen? Laat dan jouw e-mailadres hieronder achter! 

Weekend tip 1: NN Marathon Rotterdam 2024

Al weken lang spotten wij hard trainende hardlopers langs de kades van de Maas. Wat een motivatie komt er bij kijken om te trainen voor de NN Marathon. Petje af voor wie dit weekend van start gaat, en natuurlijk heel veel succes én plezier!

Als trouwe toeschouwers staan wij langs de zijlijn en genieten we volop van de festiviteiten in de stad. De Coolsingel is dé plek waar je moet zijn om alle hardlopers te zien finishen, maar ook het kruispunt aan de voet van de Erasmusbrug is een geliefde plek. Hier start de NN Marathon namelijk na een oorverdovend kanonschot. Maar uiteindelijk is er maar één plek favoriet bij ons, en dat is de Gele Kanarie. Een van de leuke locaties om te borrelen tijdens en na de marathon.

Alle leuke locaties om te borrelen tijdens en na de marathon 

 • De Gele Kanarie

 • Café Van Zanten

 • Pol Rotterdam

 • Cornelis en Grace

 • Biergarten

 • Reijngoud

 • Bokaal

Weekend tip 2: Aperitivo Afterwork borrel in Munch

Wie van gezellige vrijmibo’s en Italiaanse sferen houdt is bij de Aperitivo Afterwork borrel op de juiste plek. Aperitivo Afterwork is de nieuwste 23+ vrijdagmiddagborrel van Rotterdam en geloof ons, hier wil je bij zijn. De Italiaanse twist zit hem in de heerlijke hapjes van Osteria Sala Federico en de smakelijke cocktails waarvan je kunt sippen. Sluit de werkweek op 12 april af in club MUNCH en swing mee op fijne beats en classic nummers. 

Een kaartje voor de Aperitivo Afterwork is nog te koop voor €11,50 per persoon via de website van MUNCH. Het event is van 19:00 tot 01:00 uur.

NN Marathon Rotterdam

De 43ste editie
 •  

Aperitivo Afterwork

De nieuwste 23+ vrijdagmiddagborrel
 •  

Weekend tip 3: Nieuw in Rotterdam

Er zijn allerlei nieuwe shops en hotspots die onlangs hun deuren hebben geopend in Rotterdam. Hierbij dan ook een divers lijstje met tips en inspiratie om op pad te gaan dit weekend. 

 • Ferme Tred – een tweedehandswinkel vol afdankertjes. Dat klinkt misschien niet zo aantrekkelijk, maar de winkel is helemaal hot. Je scoort hier absolute parels voor in jouw kledingkast;

 • Elbenwald – een fanwinkel die maar liefst uit drie verdiepingen bestaat én vol staat met merchandise van films, series, games etc;

 • Kringloopwinkel RataPlan – een nieuwevestiging van maar liefst 2.200 m2 in Feijenoord;

 • Man met Friet – van dinsdag tot en met zondag, van 11:00 tot 20:00 uur, scoor je bij Man met Friet op de bergwegbrug de lekkerste verse friet;

 • Poké Perfect – het eten van een pokébowl is helemaal hot en het aanbod in Rotterdam is dan ook zeer groot. Toch is er een nieuwe keten die een spot heeft geopend in de stad, en wij zijn fan. Poké Perfect vind je tegenover Sijf en ja, hier wil je eten;

 • Club Uniek – twee concepten onder één dak, dat is Café en Club Uniek. Een plek waar je een drankje kunt drinken aan de houten bar, maar waar je ook de longen uit je lijf kunt zingen in de karaoke. Afgelopen weekend was de grand opening, dus deze spot is echt nieuwer dan nieuw!

Meer inspiratie voor een bezoek aan Rotterdam
Wij schrijven met veel passie over de leukste stad van Nederland: Rotterdam! Op ons blog vind je dan ook allerlei artikelen waaruit je inspiratie kunt opdoen voor een bezoek aan Rotterdam.

Deel dit bericht:

Picture of Travander

Travander

Zoals onze slogan 'Let’s Travel and Wander' al doet vermoeden reizen wij graag van de gebaande paden. We delen op Travander dan ook al onze best bewaarde geheimen en onontdekte schatten in binnen- en buitenland. Denk aan reistips, persoonlijke reisverhalen en bestemmingen die je niet mag missen. Van ver weg tot dicht bij huis!

Meer Rotterdam? Laat je inspireren!