Zoek
Sluit dit zoekvak.

Inhoud

Is één van je goede voornemens om meer te genieten van het leven? Dan kun je je hart ophalen met deze editie van de Rotterdam Weekend Tips. Waarom? Omdat er de laatste tijd best een aantal toffe nieuwe hotspots geopend zijn in de stad. En de opening van nieuwe hotspots in Rotterdam staat indirect gelijk aan het inplannen van meerdere gezellige avondjes uit, toch? Dit zijn onze tips voor 12, 13 en 14 januari!

Ontvang iedere week de weekend tips in je mailbox

Wil jij iedere week als eerste de nieuwste Rotterdam Weekend Tips in je mail ontvangen? Laat dan jouw e-mailadres hieronder achter! 

Weekend tip 1: Pizza eten bij de nieuwe hotspot Pizza Beppe

De hotspot Pizza Beppe heeft verspreid over Nederland al meerdere vestigingen en deze ken je misschien dan ook wel van een bezoek aan Amsterdam of Utrecht. Maar wist je al dat ze onlangs hun 13e (!) vestiging hebben geopend in Rotterdam? Je bent bij Pizza Beppe aan het juiste adres voor voortreffelijke Napolitaanse pizza’s. En geloof ons, de pizza’s zijn om je vingers bij af te likken. Je vindt het restaurant aan de Westwagenstraat, nabij de Meent, in het voormalige pand van Dudok Patisserie. 

Weekend tip 2: Brunchen bij Savor & Nosh

Zondag is bij uitstek de dag van de week om een uitgebreide lunch in te plannen met vriendinnen, en de nieuwste hotspot in Rotterdam daarvoor is Savor & Nosh. Nog voor het eind van 2023 schoven wij hier aan tafel en kozen gezamenlijk voor de optie ‘breakfast to share’. Uiteindelijk stond onze tafel vol met pancakes, een mini smoothiebowl, croissants, chocoladebroodjes, warme broodjes en allerlei smeersels. En dit kwam ook nog een samen met een vers sapje en een kop koffie. Ja, hier komen wij zeker terug!

Weekend tip 3: Dry January Tasting bij Wijn van Henk

Doe jij mee aan Dry January of drink je bij voorkeur liever zo min mogelijk alcohol? Dan hebben we een heel leuke tip voor jou. Club Nul is een initiatief van Wijn bij Henk en een plek waar je terecht kunt voor allerlei drankjes met een laag tot geen alcoholpercentage. Deze zaterdag, 13 januari 2024 van 14:00 tot 17:00 uur, vindt de launchparty ‘Dry January Tasting’ plaats. Je kunt verschillende drankjes proeven en natuurlijk wat lekkers meenemen voor thuis!

Weekend tip 4: Ter Marsch & Co

Het is je waarschijnlijk niet ontgaan, maar als dat wel zo is dan herhalen wij het graag nog eens: bij Ter Marsch & Co eet je de lekkerste hamburger van Nederland! Het gaat specifiek om de hamburger ‘La Fiesta de Carne’, een toepasselijke naam als je het aan ons vraagt. Zeker omdat de smaken geïnspireerd en afkomstig zijn uit Spanje. Heb je zin in een goede smaakexplosie dit weekend? Dan weet je dat je bij Ter Marsch & Co aan het juiste adres bent!

Weekend tip 5: Kaartjes kopen voor IFFR ’24

Het is alweer bijna tijd voor het International Film Festival in Rotterdam, én het programma is nu volledig bekend. Benieuwd naar de films en documentaires die er de aankomende periode te zien zijn in Rotterdam? Neem dan snel een kijkje op de website van IFFR. Tip: om 20:00 uur op vrijdag 12 januari 2024 start de verkoop, dus zie je een goede film wees er dan snel bij!

IFFR ’24 vindt plaats van 25 januari t/m 4 februari.

Weekend tip 6: Opening foodhall Station Bergweg

We moeten weliswaar nog héél even wachten tot Rotterdam weer een nieuwe foodhall rijker is, maar oh wat kijken wij er naar uit om binnenkort een hapje te gaan eten in Station Bergweg. In het oude station aan de Bergweg worden op dit moment de laatste puntjes op de i gezet om op 17 januari eindelijk open te gaan. Je vindt hier binnenkort maar liefst 12 culinaire en creatieve ondernemers onder één dak. Een plek waar je kunt genieten van heerlijke hapjes en drankjes, binnen én buiten!

Meer inspiratie voor een bezoek aan Rotterdam
Wij schrijven met veel passie over de leukste stad van Nederland: Rotterdam! Op ons blog vind je dan ook allerlei artikelen waaruit je inspiratie kunt opdoen voor een bezoek aan Rotterdam.

Deel dit bericht:

Picture of Travander

Travander

Zoals onze slogan 'Let’s Travel and Wander' al doet vermoeden reizen wij graag van de gebaande paden. We delen op Travander dan ook al onze best bewaarde geheimen en onontdekte schatten in binnen- en buitenland. Denk aan reistips, persoonlijke reisverhalen en bestemmingen die je niet mag missen. Van ver weg tot dicht bij huis!

Meer Rotterdam? Laat je inspireren!