Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Inhoud

Er staat weer een heel fijn weekend voor de deur. Als je het ons vraagt, zijn de weekendtips voor de zomermaanden misschien wel het allerleukste om te schrijven. Er wordt namelijk zo veel georganiseerd in de stad en in iedere wijk van Rotterdam is wel iets te doen en te zien. Aan deze weekendtips voor 12, 13 en 14 juli zit een Mexicaans tintje. We tippen namelijk twee overheerlijke Mexicaanse hotspots, een pop-up die vorig jaar al een groot succes was, en een nieuwkomer! Maar er is natuurlijk nog meer te doen in Rotterdam. Waar ben jij te vinden dit weekend? 

Ontvang iedere week de weekend tips in je mailbox

Wil jij iedere week als eerste de nieuwste Rotterdam Weekend Tips in je mail ontvangen? Laat dan jouw e-mailadres hieronder achter! 

Weekend tip 1: Kom in Mexicaanse sferen bij de Maria & Pepe Pop-up bij OASE

Maria & Pepe zijn terug voor de zomer van 2024! Het afgelopen jaar was zo’n succes, dat je ook dit jaar het pop-up restaurant weer kunt vinden op het het zonnige terras van OASE. Dompel je onder in de rijke geschiedenis, de cultuur en de keuken van Mexico. Het menu is volledig plantaardig en waar mogelijk ook organisch, met gerechten als taco’s, chilaquiles en tamales en natuurlijk koude cerveza’s! Alle winst wordt gedoneerd aan een organisatie in Mexico (Heroes Campesinos, in 2023 doneerden Maria & Pepe al €5.000,-) en een NGO in Rotterdam.

Je vindt het pop-up restaurant bij OASE van 11 juli t/m 31 augustus 2024. Reserveer jouw plekje via de website van Maria & Pepe

Weekend tip 2: Hotspot alert | Proost op de opening van Silbar Rotterdam

We blijven nog even in Mexicaanse sferen, want Rotterdam-Noord is ook een Mexicaanse hotspot rijker. Op vrijdag 12 juli wordt de opening van Silbar aan de Bergweg in Rotterdam groots gevierd. Er zijn Mexicaanse lekkernijen en je kunt een dansje wagen en proosten met Paloma’s, wat wil jij nog meer op je vrijdagavond? 

Na de feestelijke opening tijdens de Fiesta van Silbar Rotterdam, zal de ‘Local Cantina’ van Silbar Rotterdam elke woensdag en donderdag geopend zijn vanaf 15:00 uur en vrijdag t/m zondag vanaf 12:00 uur. Reserveer jouw tafel via de website van Silbar

Weekend tip 3: Vier de zomer tijdens het 10-jarig bestaan van zomerterras DÂK

Je stedelijke oase, speakeasy in de lucht en zonnige thuis-ver-van-huis is terug van weggeweest. Van 12 juli tot 10 augustus vind je zomerterras DÂK namelijk weer op de parkeergarage APCOA parking Westblaak. En deze editie is extra speciaal, want het is het 10-jarig bestaan! 

DÂK, opgericht door vier vrienden in 2014, is een jaarlijks pop-up stadspark op het dak van APCOA parking. De komende weken is DÂK zes dagen per week dé plek voor livemuziek, dj’s, sport, spel en culinaire hoogstandjes. Bekende evenementen zoals Yardbird, Social BBQ en de pingpongcompetitie keren terug, naast nieuwe verrassende samenwerkingen. Geniet van het gezellige sfeertje in het groene decor en het indrukwekkend uitzicht. Activiteiten variëren van de Bob Ross painting party en ligconcerten tot Festa Brasileira en Cuba aan de Maas.

Openingstijden van zomerterras DÂK: dinsdag en woensdag van 15:00 tot 22:30 uur, donderdag en vrijdag van 15:00 tot 23:00 uur, zaterdag van 14:00 tot 23:00 en zondag van 14:00 tot 22:30 uur, maandag gesloten. Entreeprijzen variëren van €4,50 tot €10,- (met uitzondering van de Yardbird Rooftop Party) 

Maria & Pepe

OASE Rotterdam
  •  

Zomerterras DÂK

Parkeergarage APCOA parking Westblaak
  •  

Weekend tip 4: Geniet van de beste jazz en soul sounds tijdens NN North Sea Jazz Festival

Vrijdag 12 tot en met zondag 14 juli staat Ahoy weer helemaal in het teken van jazz, soul, hiphop, blues en nog veel meer tijdens de 47e editie van het NN North Sea Jazz Festival. Het biedt een diverse line-up met meer dan 1000 artiesten verspreid over 150 optredens. Ben jij er bij? 

Bekijk de verschillende tickets voor NN North Sea Jazz Festival op de website van Ahoy. 

Weekend tip 5: Ga naar de camping op het Dakpark! 

Als er iets is wat wij leuk vinden aan Rotterdam, dan is het wel dat hier altijd de meest creatieve, originele concepten worden bedacht. Niets is te gek in Rotterdam. Surfen midden in de stad, een zomerterras op het dak van een parkeergarage, het kan allemaal. En dat die daken goed worden benut in Rotterdam, dat weten we inmiddels ook. Dus, waarom geen camping op één van de daken in Rotterdam? Dat dachten de oprichters van De Buurtcamping BoTu ook! En dus kun je 12, 13 en 14 juli 2024 kamperen onder de sterren op het Dakpark!

De Buurtcamping BoTu is bedoeld om buurtbewoners in Rotterdam dichter bij elkaar te brengen en ze vakantie te laten vieren in eigen omgeving. Er worden allerlei leuke activiteiten op het gebied van natuur, cultuur, sport en ontspanning georganiseerd. 

De tentplekken zijn inmiddels uitverkocht, maar je kunt nog wel een dagje komen buurten op de camping. Bekijk het volledige programma op de website van Buurtcamping BoTu

Meer inspiratie voor een bezoek aan Rotterdam
Wij schrijven met veel passie over de leukste stad van Nederland: Rotterdam! Op ons blog vind je dan ook allerlei artikelen waaruit je inspiratie kunt opdoen voor een bezoek aan Rotterdam.

Deel dit bericht:

Foto van Travander

Travander

Zoals onze slogan 'Let’s Travel and Wander' al doet vermoeden reizen wij graag van de gebaande paden. We delen op Travander dan ook al onze best bewaarde geheimen en onontdekte schatten in binnen- en buitenland. Denk aan reistips, persoonlijke reisverhalen en bestemmingen die je niet mag missen. Van ver weg tot dicht bij huis!

Meer Rotterdam? Laat je inspireren!