Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Inhoud

Vanaf dit weekend is het herfstvakantie in Rotterdam en dat betekent dat je veel leuke activiteiten kunt ondernemen in de stad. Ga je één van de toffe bezienswaardigheden bezoeken of gaat je voorkeur eerder uit naar een (culinair) avondje uit? Laat je inspireren voor het weekend met onderstaande tips voor 13, 14 en 15 oktober!

Ontvang iedere week de weekend tips in je mailbox

Wil jij iedere week als eerste de nieuwste Rotterdam Weekend Tips in je mail ontvangen? Laat dan jouw e-mailadres hieronder achter! 

Weekend tip 1: Ervaar de Grote Schijn in het Kralingse Bos

Nu de avond eerder valt is het weer tijd voor de Grote Schijn in Rotterdam. De Grote Schijn is een terugkerend event waarbij het Kralingse Bos wordt omgetoverd tot een magische plek. Tijdens een bijzondere avondwandeling zul je worden overrompeld door fascinerende lichtprojecties en betoverde klanken. Het bos is één groot magisch schouwspel. Ervaar het zelf tijdens een 2 kilometer lange wandeling door één van de mooiste parken van Rotterdam.

De Grote Schijn is van 12 t/m 29 oktober in Rotterdam. Een ticket kost €19,75 per persoon.

Weekend tip 2: Reserveer een tafel bij Tasty Tiengemeten

Je vindt in de omgeving van Rotterdam een aantal interessante bezienswaardigheden, waaronder het natuureiland Tiengemeten. Een plek waar je in de natuur kunt wandelen, maar ook een plek waar je een culinaire avond kunt beleven. Tasty Tiengemeten is een avontuurlijke mini escape waar eten, humor en entertainment samenkomen. 

Tasty Tiengemeten gaat van start op vrijdag 13 oktober en vindt elke vrijdag en zaterdag plaats (t/m 25 november 2023). Je kunt online je ticket reserveren dat inclusief een ticket voor de pont, 3-gangendiner, optredens en romantische lichtwandeling is. Bij aankomst wandelen je namelijk een schitterende route van zo’n 3 kilometer tot je bij de herberg aankomt. Hier word je hartelijk ontvangen met een warme chocolademelk of glühwein, waarna de avond kan beginnen. 

De diner en showkosten zijn €75,- per persoon. 

Weekend tip 3: Bezoek de najaarskermis

Langs de kade in de Schiehaven wordt twee keer per jaar de grootste kermis van Rotterdam opgebouwd. En met de aftrap van de herfstvakantie wordt dit weekend op 13 oktober de najaarskermis geopend. Je kunt in allerlei verschillende attracties, waarvan de één je zult doen lachen en de ander je zal laten griezelen. Geniet van de vele zoetigheden zoals een suikerspin en poffertjes, maar vergeet ook zeker geen spelletjes te spelen. Wie weet ga je nog met een grote knuffelbeer naar huis!

De najaarskermis vindt plaats tot en met 22 oktober 2023.

Weekend tip 4: Tips voor de herfstvakantie in Rotterdam

Ben jij vrij tijdens de herfstvakantie? Dan kun je vast een boel inspiratie gebruiken om je dagen door te komen. Want of je nu op vakantie gaat, een weekendje weg boekt in Nederland of gezellig in Rotterdam verblijft. Wij staan altijd voor je klaar met de leukste tips:

Meer inspiratie voor een bezoek aan Rotterdam
Wij schrijven met veel passie over de leukste stad van Nederland: Rotterdam! Op ons blog vind je dan ook allerlei artikelen waaruit je inspiratie kunt opdoen voor een bezoek aan Rotterdam.

Deel dit bericht:

Foto van Travander

Travander

Zoals onze slogan 'Let’s Travel and Wander' al doet vermoeden reizen wij graag van de gebaande paden. We delen op Travander dan ook al onze best bewaarde geheimen en onontdekte schatten in binnen- en buitenland. Denk aan reistips, persoonlijke reisverhalen en bestemmingen die je niet mag missen. Van ver weg tot dicht bij huis!

Meer Rotterdam? Laat je inspireren!