Zoek
Sluit dit zoekvak.

Inhoud

Rotterdam Weekend Tips: 14, 15 en 16 april 2023

Dit weekend is het weer tijd voor de NN Marathon en daar kijken wij al een tijd naar uit. Het belooft een mooie dag te worden en we wensen iedereen die hier aan mee doet alvast heel veel succes én plezier!

Uiteraard is het supporten van de marathon deelnemers een grote tip voor dit weekend, maar het is niet de enige activiteit die plaatsvindt in Rotterdam dit weekend. Dus mocht je nog op zoek zijn naar tips en inspiratie voor het aankomende weekend, hierbij delen we de leukste tips voor 14, 15 en 16 april 2023.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Wil jij iedere week als eerste de nieuwste Rotterdam Weekend Tips in je mail ontvangen? Laat dan jouw e-mailadres hieronder achter! 

Weekend tip 1: Culinair genieten bij pop-up restaurant De Maaltuin in Rotterdam

Wil je een bijzondere avond, met heerlijk eten op één van de mooiste plekken van Rotterdam? Lees dan snel verder, want je kunt nog één maand lang genieten van de culinaire hapjes om een heel bijzondere plek. 

Dit paasweekend waren wij op bezoek bij De Maaltuin in de botanische tuinen van Trompenburg. Het rondreizende pop-up restaurant De Maaltuin is hier ook weer in 2023 opnieuw neergestreken. Je start de avond met een drankje en een wandeling door de tuin, die momenteel prachtig in bloei staat. Als je goed om je heen kijkt zie je ook al een aantal van de ingrediënten die verwerkt worden in de maaltijden. Het leuke aan het menu is dat het volledig seizoensgebonden is met ingrediënten van eigen bodem. En dat dit ook nog eens heerlijk smaakt wordt bij het voorgerecht al bevestigd (die we nog net in het avondzonnetje opgediend kregen).

Daarna vervolg je je wandeling door de tuinen en om uit te komen bij de kas. Hier neem je plaats aan lange tafels. Op het menu staat onder andere aspergesoep, maar er zijn ook heerlijke vega(n) opties. Het menu gaat gepaard met bijpassende wijn of mocktails. Voor het toetje verplaats je je (eventueel met dekentje) weer door de inmiddels donkere tuinen langs een lichtsnoer richting de vijver. Kortom, gegarandeerd een heerlijke avond op een prachtige locatie in Rotterdam!

De Maaltuin in Trompenburg is tot en met 14 mei 2023 in Rotterdam. Je kunt via de website kaartjes kopen om zelf te genieten van deze culinaire ervaring. Wees er wel snel bij, want er zijn al veel data uitverkocht!

Weekend tip 2: NN Marathon 15-16 april 2023

De NN Marathon vindt dit weekend voor de 42e keer plaats in Rotterdam. Dit grootse event zet de stad volledig op zijn kop. Met een weersvoorspelling van gemiddeld 15 graden met een zonnetje belooft het een mooie dag te worden. Een aangename temperatuur voor de deelnemers om in te rennen, zelfs ideaal voor wie een recordtijd wilt neerzetten. 

Ren jij dit weekend mee? Dan wensen we je heel veel succes. Ren jij dit weekend niet mee? Dan moedigen we je aan om langs de route te gaan staan en iedereen over de finishlijn te juichen. Het startschot van de NN Marathon is om 10:00 uur aan de voet van de Erasmusbrug. Ben jij erbij?

Weekend tip 3: The Rock Orchestra by Candlelight

Ben jij fan van rock en metal? Dan is het event van The Rock Orchestra in samenwerking met Candlelight zonder twijfel iets voor jou. Dit is een optreden waarbij je een zeer magische muzikale ervaring te wachten staat. 

Neem plaats in een donkere ruimte en kijk uit op het podium waar een orkest zal optreden tussen honderden brandende kaarsen. Het is ongelofelijk hoe het orkest het voor elkaar krijgt om de meest indrukwekkende nummers van toppers zoals Pink Floyd, Metallica en Linkin Pard zonder moeite te spelen. En dat in een setting zoals je nog nooit eerder hebt gezien!

Het event The Rock Orchestra by Candlelight vindt plaats op donderdag 13 april om 20:00 uur in het Nieuwe Luxor Theater. Tickets zijn nog te koop en de prijzen gaan vanaf €30,50 per persoon (klik hier voor tickets).

Hotspot Alert!

De Maaskantine

Het ene zomerterras wordt geopend na de andere, en deze vrijdag is het tijd voor de opening van De Maaskantine. Vorige week deelden we dit uiteraard ook al in de weekendtips, maar gezien de opening dit weekend plaatsvindt kunnen we er niet omheen!

Ze zijn er helemaal klaar voor om volop te gaan genieten van het 2023 zomerseizoen. De Maaskantine ken je misschien al van afgelopen jaar, zo niet dan is dat een extra reden om dit weekend een kijkje te nemen. Met zo’n schitterende locatie aan de Maas en een menukaart om van te gaan watertanden wordt De Maaskantine al snel je nieuwe favoriete hotspot in Rotterdam.

Weekend tip 4: MOMO Festival Playground

Gedurende 3 dagen, van donderdag 13 tot en met zaterdag 15 april, kun je op meer dan 20 locaties in Rotterdam genieten van optredens van talloze artiesten. De sfeer zit er goed in tijdens de 21e editie van Motel Mozaïque!

Het MOMO Festival is geen standaard festival dat plaatsvindt in één van de stadsparken van Rotterdam, maar is juist verspreid over ludieke plekken zoals Theater Rotterdam, V11 en Perron. De muziekgenre’s die je kunt horen zijn ook enorm variërend. Op de ene plek droom je weg op muziek van een singer songwriter en op de andere plek kun je headbangen. Kortom, het MOMO Festival moet je meemaken. 

Waar je precies moet zijn en hoe laat? Dan kun je terugvinden op het complete programma van het festival. De prijzen voor een dagticket zijn als volgt: donderdag €26,50, vrijdag €45,50 en zaterdag €47,50. Wil je alle dagen naar het festival? Dan kost het totale ticket €89,50.

Jouw dagelijkse dosis reisinspiratie

Dagelijks de leukste tips voor Rotterdam en omgeving op je tijdlijn

Wil jij ook het fijne reisgevoel vasthouden? Wij delen dagelijks onze leukste tips voor Rotterdam en omgeving en en leuke tripjes in Nederland en buitenland. Volg ons op Instagram, Pinterest en Facebook voor een dosis reisinspiratie. 

Deel dit bericht:

Picture of Travander

Travander

Zoals onze slogan 'Let’s Travel and Wander' al doet vermoeden reizen wij graag van de gebaande paden. We delen op Travander dan ook al onze best bewaarde geheimen en onontdekte schatten in binnen- en buitenland. Denk aan reistips, persoonlijke reisverhalen en bestemmingen die je niet mag missen. Van ver weg tot dicht bij huis!

Meer Rotterdam? Laat je inspireren!