Zoek
Sluit dit zoekvak.

Inhoud

Weekend Tips Rotterdam: 14, 15 en 16 oktober 2022

Het is alweer even geleden dat wij tegelijk op reis waren, maar het is weer zover. Naomi is drie weken op reis door Indonesië en doet onder andere Bali en Flores aan. Op ons Instagram kun je uiteraard mee genieten van de mooie plekken die er worden ontdekt. Lois komt dit weekend weliswaar terug van een persreis naar Gran Canaria, maar is er toch even lekker tussenuit. We verzamelen zo de leukste tips voor een winterzonvakantie

Ook al zijn wij in het buitenland, in Rotterdam valt natuurlijk genoeg te beleven dit weekend. Dus naast het verzamelen van de nodige reistips hebben we ook de leukste tips voor een weekend in Rotterdam verzameld. Ontdek snel wat je in het weekend van 14, 15 en 16 oktober kunt doen in Rotterdam. HAPPY WEEKEND!

Weekend tip 1: Tour de Loer

Een bijzonder mooi project voor Stichting Jarige Job dat van 15 oktober tot en met 6 november plaatsvindt in Rotterdam is Tour de Loer. We brengen dit graag onder de aandacht aangezien Stichting Jarige Job zich inzet voor kinderen die het thuis niet breed hebben. Ze zorgen ervoor dat deze kinderen op hun verjaardag een mooie cadeaubox ontvangen (t.w.v. €35,- per cadeaubox). Inmiddels vieren jaar meer dan 80.000 kinderen hun verjaardag met hulp van Stichting Jarige Job!

Tijdens Tour de Loer worden bezoekers in Rotterdam verleid om meerdere feestelijke locaties in Rotterdam langs te gaan. In leegstaande winkelpanden in Rotterdam vind je namelijk verschillende belevingswerelden. Denk aan kunstinterventies en het maken van Insta-fotosets. Je hier samen met de kunstenaars creatieve voorwerpen maken of een mooi filmpje schieten voor op Instagram of Tik Tok. En als je hier dan toch van geniet kun je ook bijdragen aan het doel om alle kinderen te voorzien van zo’n mooie cadeaubox op zijn of haar verjaardag. Een win-win situatie!

Meer informatie over het project voor Stichting Jarige Job vind je op de website.

Weekend tip 2: RYPP Wijnfestival

Houd jij wel van een wijntje? Dan kan het niet anders dan dat jij dit weekend te vinden bent op het RYPP Wijnfestival in Rotterdam. Op dit Rotterdamse wijnwalhalla geniet jij van witte wijn, rode wijn, rosé en bubbels. En uiteraard ook van lekkere bijpassende bites. Het RYPP Wijnfestival vindt drie dagen plaats, van 14 t/m 16 oktober, in de monumentale Schiecentrale. Een toffe plek om wijnen te proeven tijdens het kampioenschap blindproeven en wie weet ga jij er wel vandoor met een bizar prijzenpakket.

Tickets zijn nog beschikbaar en kun je online kopen op de website van RYPP Wijnfestival.

Hotspot alert

CoCo Fresh Tea & Juice

Afgelopen weekend toen het zo lekker zonnig was liepen we door de stad toen we in de Koopgoot een flinke rij bij CoCo Fresh Tea & Juice zagen staan. Zo nieuwsgierig als we zijn namen we even een kijkje en wat blijkt, deze hotspot is onwijs populair vanwege de smakelijke bubble tea’s die je er kunt kopen. Nu hadden we niet het geduld om zelf in de rij te gaan staan, maar deze spot heeft wel onze interesse gewekt. Al met al, CoCo Fresh Tea & Juice is het ontdekken waard!

Weekend tip 3: We Are Public

Het culturele platform We are Public is vanaf nu ook officieel gelanceerd in Rotterdam. Dit betekent dat je met een lidmaatschap van maar €18,- per maand meerdere unieke voorstellingen, concerten, films en exposities kunt bekijken. Door lid te zijn bij We Are Public kun je bij de deelnemende partijen ‘gratis’ naar binnen. Deelnemende partijen in Rotterdam zijn onder andere Boijmans van Beuningen, Lantaren Venster, Motel Mozaïque en zo nog veel meer. Door jouw lidmaatschap kan We Are Public werken hun doel voor meer publiek en meer geld voor de culturele sector. 

Goed om te weten: word je nu lid dan betaal je de eerste twee maanden €1,- in plaats van €18,- per maand.

Weekend tip 4: Dineren en film kijken bij Rotterdamse Munt

Deze vrijdag kun je bij de Rotterdamse Munt de film ‘De Platte Jungle’ kijken tijdens de open air filmavond. Voorafgaand aan de filmavond eet je samen in de tuin. De recepten die door de kok worden bereid zijn geïnspireerd op de wereld waarin de film plaatsvindt. De Platte Jungle gaat over Nederland en verdiept zich in de huidige problemen op de Wadden en is er aandacht voor het milieu.

Het diner is vegetarisch en start om 19:00 uur. Het diner en de film kosten samen €36,50 per persoon. Eventueel kun je ook alleen aanschuiven voor het kijken van de film. Hier lees je alle informatie.

save the date

Halloween – Haunted Hotel of Horror

Heb je er al bij stilgestaan dat Halloween in aantocht is? Zo ja, dan heb je misschien al kaartjes gekocht voor een leuk verkleedfeestje of een dag griezelen bij Walibi Fright Nights. Maar heb je al gehoord van het gave concept Haunted Hotel of Horror? Bij Hotel Amerika wordt het griezelen tijdens het diner. Als je tenminste wat naar binnen weet te krijgen… Skeletten en zombie’s blijven je gerust aanstaren met hun holle oogkassen. En voordat je het pand mag verlaten zul je toch echt de Ghost Tour moeten doorstaan.

Het 3-gangen diner (proeverij) kost €69,95 per persoon exclusief dranken. 

De Grote Schijn

Binnenkort is er weer volop magie in het Kralingse Bos. We hebben het natuurlijk  over De Grote Schijn die plaatsvindt van 20 oktober tot en met 6 november 2022. De herfst is het ideale decor voor een bijzondere avondwandeling in Kralingen die gepaard gaat met fluisterende bomen, fascinerende lichtprojecties en betoverende klanken. Een groot magisch schouwspel. Laat je verwonderen tijdens een wandeltocht van 2 kilometer door één van de mooiste parken in Rotterdam. Tickets kosten €18,75 per persoon.

Jouw dagelijkse dosis reisinspiratie

Dagelijks de leukste tips voor Rotterdam en omgeving op je tijdlijn

Wil jij ook het fijne reisgevoel vasthouden? Wij delen dagelijks onze leukste tips voor Rotterdam en omgeving en en leuke tripjes in Nederland en buitenland. Volg ons op Instagram, Pinterest en Facebook voor een dosis reisinspiratie. 

Deel dit bericht:

Picture of Travander

Travander

Zoals onze slogan 'Let’s Travel and Wander' al doet vermoeden reizen wij graag van de gebaande paden. We delen op Travander dan ook al onze best bewaarde geheimen en onontdekte schatten in binnen- en buitenland. Denk aan reistips, persoonlijke reisverhalen en bestemmingen die je niet mag missen. Van ver weg tot dicht bij huis!

Meer Rotterdam? Laat je inspireren!