Zoek
Sluit dit zoekvak.

Inhoud

Weet jij al wat je dit weekend gaat doen? In deze nieuwe Rotterdam Weekend Tips editie delen wij weer onze favoriete weekendtips voor 15, 16 en 17 december 2023. En al deze tips sluiten ontzettend goed aan bij deze feestmaand. Goed weekend!

Ontvang iedere week de weekend tips in je mailbox

Wil jij iedere week als eerste de nieuwste Rotterdam Weekend Tips in je mail ontvangen? Laat dan jouw e-mailadres hieronder achter! 

Weekend tip 1: Bezoek de Winter Fair in Ahoy

Als er één plek is dit weekend waar je leuke cadeautjes voor onder de kerstboom kunt scoren dan is het wel op de Winter Fair in Ahoy. Van 14 t/m 17 december kun je niet alleen lekker shoppen, maar ook mee doen aan leuke workshops, optredens bewonderen en natuurlijk wat eten en drinken. Een bezoek aan de Winter Fair is een leuk uitje, maar onthoud wel dat het erg druk kan zijn. Een ticket aan de deur kost €10,- per persoon en €9,- per persoon wanneer je deze voorafgaand online koopt. Kijk voor meer informatie op de website van de Winter Fair.

Weekend tip 2: Zing de longen uit je lijf bij de opening van karaokebar Duke of Tokyo

Dikke Mic en Fame zijn 2 bekende bars in Rotterdam waar je karaoke kunt zingen, maar vanaf zaterdag 16 december is Rotterdam nog 1 karaokebar rijker: Duke of Tokyo. Je vindt deze nieuwe hotspot, waar je tevens ook heerlijke cocktails kunt drinken, aan het Hofplein. Er zijn verschillende booths die je kunt boeken met vrienden. In de grootste passen wel 25 personen! Met wie ga jij dit weekend de longen uit je lijf zingen?

Weekend tip 3: Struin rond op de kersteditie van de Rotterdamse Oogstmarkt

Heb je dit jaar nog geen tijd gehad om een kerstmarkt te bezoeken? Dan kun je dit weekend overwegen om een kijkje te nemen op de Rotterdamse Oogstmarkt. Deze te leuke markt, waar je allerlei lokale en ambachtelijke producten kunt halen, is geheel in kerstsferen. Stop voor de zekerheid maar een extra tasje in je shopping bag, want je gaat hier gegarandeerd naar huis met heel veel lekkers. De Rotterdamse Oogstmarkt is trouwens ook de ideale plek om af te spreken met vrienden. Je kunt namelijk samen shoppen, maar ook samen wat drinken halen bij één van de stads en gezellig bijkletsen. Een leuk uitje voor op de zaterdag dus!

Weekend tip 4: Neem een kijkje bij de Maker Market in het Groot Handelsgebouw

Deze sfeervolle markt is helemaal nieuw voor ons en daarom zijn wij extra enthousiast over deze weekendtip! Je vindt deze zondag, 17 december, van 12:00 tot 17:00 uur de Maker Market in het Groot Handelsgebouw en de toegang is gratis. Het is een markt waar je van alles kunt zien, ruiken, horen, voelen en proeven. Kortom, al je zintuigen zullen worden geprikkeld. Scoor producten als handgemaakte sieraden en kleding tot aan bijzonder mooie prenten en biologische hapjes. Het aanbod is heel divers op de Maker Market. Zien we je daar?

Weekend tip 5: Koop een kerstcadeau op de Denise Roobol Holiday pop-up

Als er één Rotterdams tassenmerk is waar wij fan van zijn, dan zijn het de tassen van Denise Roobol. Hoe leuk is het dan ook om te delen dat ze niet alleen dit weekend, maar ook volgend weekend, een holiday pop-up sale hebben. Tijdens de pop-up kun je alle duurzaam geproduceerde tassen en accessoires items voor een leuke prijs op de kop tikken. En als je benieuwd bent naar het verhaal achter Denise Roobol, dan kun je ook een praatje maken met het team. De holiday pop-up sale vindt plaats in het Groot Handelsgebouw en is dit weekend te bezoeken op 15, 16 en 17 december.

Meer inspiratie voor een bezoek aan Rotterdam
Wij schrijven met veel passie over de leukste stad van Nederland: Rotterdam! Op ons blog vind je dan ook allerlei artikelen waaruit je inspiratie kunt opdoen voor een bezoek aan Rotterdam.

Deel dit bericht:

Picture of Travander

Travander

Zoals onze slogan 'Let’s Travel and Wander' al doet vermoeden reizen wij graag van de gebaande paden. We delen op Travander dan ook al onze best bewaarde geheimen en onontdekte schatten in binnen- en buitenland. Denk aan reistips, persoonlijke reisverhalen en bestemmingen die je niet mag missen. Van ver weg tot dicht bij huis!

Meer Rotterdam? Laat je inspireren!